Το ζωοποιό “εμβόλιο”

Πολύς λόγος γίνεται τα δύο τελευταία χρόνια γιά νέες αρρώστιες, επιδημίες και ιώσεις που ταλαιπώρησαν και εξακολουθούν να ταλαιπωρούν πολλούς συνανθρώπους μας. Ακούγονται διάφορες απόψεις από επιστήμονες και “ειδικούς” για τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Προωθήθηκαν νέα εμβόλια για τα οποία διίστανται οι γνώμες και τελικά ορισμένοι παρασύρθηκαν να προχωρήσουν σε ιατρικές πράξεις που, ενώ δεν έφεραν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, σε κάποιες περιπτώσεις προκάλεσαν σοβαρές παρενέργειες και επικίνδυνα προβλήματα για την υγεία και τη ζωή τους.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα πραγματικά κίνητρα και τις προθέσεις όσων διαφήμιζαν αυτά τα δήθεν αποτελεσματικά σκευάσματα. Ούτε αν τα πλεονεκτήματα υπερτερούν των μειονεκτημάτων. Ακόμη δεν είμαστε βέβαιοι ποιοί από τους επιστήμονες είναι ανιδιοτελείς και πλησιάζουν περισσότερο τη σωστή άποψη. Γεγονός πάντως είναι ότι, ενώ χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα την ελευθερία, δεν φάνηκε να προάγεται ιδιαίτερα αλλά μάλλον να οδηγούνται οι κοινωνίες σε μια συνεχή ανησυχία και μεγαλύτερη εξάρτηση από νέα και υποτίθεται περισσότερο ενισχυμένα εμβόλια.

Επειδή είμαστε σκεπτόμενοι άνθρωποι, θα πρέπει ίσως να μας προβληματίσει το κάπως όψιμο και υποκριτικό ενδιαφέρον ορισμένων για την υγεία των κατοίκων της γης, ενώ οι ίδιοι επανειλημμένα σε κάθε ευκαιρία υποστηρίζουν ως αναγκαία τη μείωση του πληθυσμού της. Ας είμαστε προς το παρόν επιφυλακτικοί και προσεκτικοί σχετικά με τις ένθεν και ένθεν θεωρίες και ας περιμένουμε το χρόνο να αποδείξει προς ποιά πλευρά βρίσκεται η αλήθεια. Το μόνο αναμφισβήτητο πάντως γεγονός είναι το κέρδος που αποκόμισαν οι Εταιρείες που παρήγαγαν τα εμβόλια, καθώς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ή εξαπάτησης) που δεν σταμάτησαν να κάνουν “πλύση εγκεφάλου”, επενδύοντας στο φόβο της ασθένειας και του θανάτου. 'Αλλωστε, απ' ότι φαίνεται, οι κατασκευασμένοι ή μη ιοί δεν θα πάψουν να μας ταλαιπωρούν και να δοκιμάζουν την όποια ανοσία και υπομονή του καθενός.

Αυτές οι τρέχουσες λοιπόν καταστάσεις που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον μας όλο αυτό το διάστημα και αποτέλεσαν αντικείμενο συζητήσεων και αντικρουόμενων αρκετές φορές απόψεων, έκαναν πολλούς να λησμονήσουν κάτι πολύ σημαντικό και ουσιώδες, που θα έπρεπε να τονίζεται συνεχώς ως αντίδοτο της ανησυχίας, της ταραχής και απογοήτευσης που καθημερινά προκαλεί η συνεχής “πληροφόρηση”.

Σε αντίθεση της άποψης που εκφράστηκε από την αρχή της λεγόμενης “πανδημίας” από κάποιους άθεους “επιστήμονες” για τον κίνδυνο μόλυνσης μέσω της Θείας Κοινωνίας και εν πολλοίς κατέδειξε και τις προθέσεις τους, το μόνο αποτελεσματικό, ζωοποιό και άνευ ουδεμίας παρενέργειας εμβόλιο είναι αυτό της Θείας Μεταλήψεως του Αχράντου Σώματος και του Τιμίου Αίματος του Κυρίου και Θεού και Σωτήρα μας Ιησού Χριστού. Το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι το μόνο προσφερόμενο “εις ίασιν ψυχής και σώματος”, “εις αποτροπήν παντός εναντίου” και “εις αρραβώνα της μελλούσης ζωής και Βασιλείας”. Είναι η μεγαλύτερη ιαματική δύναμη που μπορούν να λάβουν οι πιστοί όσο βρίσκονται στην παρούσα ζωή. Αφορά όχι μόνο την ενίσχυση της σωματικής υγείας, αλλά και της θεραπείας των ψυχικών μας παθών και, το κυριότερο, στην προετοιμασία μας για την αιωνιότητα.

Ας έχουμε την ελπίδα μας σ' Αυτόν, τον Κύριο της ζωής και του θανάτου, τον μόνο που έχει πλήρη και αλάνθαστη γνώση των καταστάσεων και που πραγματικά επιθυμεί το συμφέρον και τη σωτηρία μας, για την οποία προχώρησε στην υπέρτατη θυσία Του. Αυτόν που είναι η μόνη ΑΛΗΘΕΙΑ μέσα στον ψεύτικο και αμαρτωλό μας κόσμο της υποκρισίας και της εκμετάλλευσης Και ας μην ξεχνάμε ότι Εκείνος είναι ο μόνος που θα επιλέξει τον χρόνο και τον τρόπο της αναχώρησης του καθενός μας από τον επίγειο βίο μας, όσο και αν η αλαζονεία κάποιων τους έχει υποβάλει την ιδέα ότι είναι κύριοι και συντονιστές των εξελίξεων.

Η εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό Του θα μας ενισχύσει, θα διώξει το φόβο και την αβεβαιότητα και θα μας κατευθύνει με ελπίδα και αισιοδοξία στην επιδίωξη της συνεχούς σχέσης μαζί Του. Ας προβαίνουμε άφοβα στην όσο συχνότερη (με άδεια βέβαια του πνευματικού μας) συμμετοχή μας στο Μυστήριο της Θείας Μεταλήψεως, του Μυστηρίου της Ζωής, που αποτελεί το εμβόλιο εναντίον της μεγαλύτερης και πιο επικίνδυνης ασθένειας για κάθε άνθρωπο, της αμαρτίας.

 

Κ.Ρ.

 

Κορυφή