ΝΕΑΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΙΟΙΚ. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΑ ΤΗΝ «ΝΕΑΝΙΚΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑΝ».

 
  Ένα συγκλονιστικό κείμενο κατεχώρισε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλα-βρύτων κ. Αμβρόσιος εις το διαδίκτυο (6 Σεπτεμβρίου), με το οποίο επιτίθεται εναντίον 1ον της Διοικούσης Εκκλησίας δια τους χαμηλούς τόνους, τους οποίους τηρεί εις το μάθημα των Θρησκευτικών, 2ον εναντίον του κράτους και του υπουργού παιδείας με αφορμή δημοσιεύματα του Ευρωπαϊκού τύπου δια την χρήση αλκοόλ, κοκαΐνης και τας σεξουαλικάς εμπειρίας των νέων και των νεανίδων εις πολύ μικράς ηλικίας. Το κείμενο του Σεβ. Μητροπολίτου έχει ως ακολούθως·

  «Την ένοχη σιωπή των υπηρεσιακών παραγόντων και των πολιτικών του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων έρχεται να διακόψει η αγωνία πολλών άλλων, όπως των Αγιορειτών πατέρων, καθηγητών της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δημοσιογράφων και πολλών άλλων.

  Την ένοχη σιωπή του Υπουργείου έρχεται να επικυρώσει και να ενισχύσει η σιγή των εκκλησιαστικών φορέων, μάλιστα δε της εκκλησιαστικής Διοικήσεως. Φαίνεται πως τα οικονομικά σκάνδαλα της ΣΥΜΕΑΝ και της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ έχουν μεγαλύτερη σημασία από την υποβάθμιση του μαθήματος των Θρησκευτικών και την κατάργησή του, προς την οποία οδηγούμεθα. Για τα οικονομικά σκάνδαλα η Ιερά Σύνοδος της προλαβούσης συνοδικής περιόδου ασχολήθηκε επί πολλές ώρες, εξέδωσε δε και αναλυτικά ανακοινωθέντα. Για το ζήτημα των Θρησκευτικών όμως μόνον λακωνικές ανακοινώσεις εξεδόθησαν… Άλλωστε “καιρός του σιγάν και του λαλείν”, όπως είπαμε!

  Παρά ταύτα το ζήτημα είναι σοβαρό και όσοι το παραβλέπουν, εγκληματούν εις βάρος της ελληνικής νεολαίας. Αφήνουν τα παιδιά μας απροστάτευτα.

  Στον συμπαθή κατά τα άλλα και ασυμπαθή για τα Θρησκευτικά κύριο υπουργό της Παιδείας αφιερώνουμε μια είδηση, που δημοσιεύεται σήμερα σε ημερήσια εφημερίδα μιας Ευρωπαϊκής χώρας.

  “Το αλκοόλ στα 13 της. Το σεξ στα 14. την κοκαΐνη στα 15 της”!

  Πρόκειται για την Britney S…για την οποία η πονεμένη μητέρα της Lynne έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «μέσα από την καταιγίδα», (Through the Storm)! Και η μητέρα προσθέτει· «η Britney έχασε την παρθενία της με ένα ποδοσφαιριστή 18 ετών», δυο νέα παιδιά στην τρελή ηλικία τα γεύθηκαν όλα τόσο όμως πρόωρα και τόσο άσχημα! Η Britney σήμερα είναι ένα ερείπιο! Τα δοκίμασε όλα τόσο νωρίς και τώρα πια δεν έχει κάτι άλλο για να δοκιμάσει. Έτσι η θλίψη και η απελπισία είναι το ακριβό τίμημα της αχαλίνωτης ζωής της. Ένα νέο κορίτσι μαράθηκε, πριν καλά-καλά ανθίσει! Μια ακόμη νέα κοπέλα είναι πλέον ένα κοινωνικό ράκος! Αν όμως της μιλούσαν για το Χριστό, για την αρετή, για την αγνότητα, για την προσοχή στους ανθρώπους, για την αντίσταση στους πειρασμούς της νιότης, για τον αγώνα της αρετής, για την επιβράβευση εκείνου που αγωνίζεται, για την πνευματική ελευθερία και την κυριαρχία επί των παθών και τόσα άλλα, όσα διδάσκονται τα παιδιά μας στο Σχολείο μέσα από το μάθημα των Θρησκευτικών –και όχι της θρησκειολογίας-, θα μπορούσε να αποφύγει την καταρράκωση!

  Αυτά τα παιδιά, που ακόμη είναι ανώριμα, έχετε χρέος, κύριε υπουργέ, να τα διδάξετε, να τα εμπνεύσετε και να τα προφυλάξετε. Αλλιώς έπειτα από δυο τρία χρόνια το πάθημα της Britney δεν θα είναι σπάνιο γεγονός. Το πάθημά της δεν θα αποτελεί είδηση! Αν δεν προσέξετε και αν δεν αλλάξετε τα όσα εσφαλμένα ορίζονται από την μια εγκύκλιο στην άλλη, σε λίγο θα συνηθίσουμε να διαβάζουμε και να ακούμε· “Το αλκοόλ στα 13 της, Το σεξ στα 14, Την κοκαΐνη στα 15 της”!

  Το αφιερώνω σε Σας προσωπικά, κ. Υπουργέ, για να με θυμάσθε!»

 

«ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ» 12-9-2008

 

 

ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

Κορυφή