«Ο ΜΕΤΑΣΟΒΙΕΤΙΚΟΣ “ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ” ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ» - του Δημήτρη Σεργίου

 

 

«Ο ΜΕΤΑΣΟΒΙΕΤΙΚΟΣ “ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ” ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ»

του Δημήτρη Σεργίου
Δικηγόρου - Αρθρογράφου

 

  Με τον ενδεικτικό υπότιτλο «Ούτε Μαρξ, ούτε Ιησούς» δανεισμένο από ακριβώς αντίστοιχο τίτλο βιβλίου του Ζαν Φρανσουά Ρεβέλ, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Νεκτ. Παναγόπουλου (Χαβρίου 3, πλατεία Κλαυθμόνος), νέο βιβλίο του αρθρογράφου κ. Δημήτρη Κ. Σέργιου με τον τίτλο «Ο μετασοβιετικός "φιλελεύθερος" πόλεμος κατά του Χριστιανισμού» σε εικοσιένα «Σημειώματα» και 223 σελίδες.

  Στο κείμενο και του νέου αυτού βιβλίου, ο συγγραφέας συνεχίζει την παράθεση σειράς ντοκουμέντων που είχε αρχίσει στο προηγούμενο βιβλίο του (με τον τίτλο «Ζητούν εκδίκηση στο όνομα του Ιουλιανού»), όπου ενδεικνυόταν ο εν εξελίξει πόλεμος κατά της επικρατούσης στη χώρα μας θρησκείας, κυρίως από τους νεοδωδεκαθεϊστές.

  Στα ντοκουμέντα του τελευταίου βιβλίου, ενδεικνύεται ο ταυτόχρονος «νεοφιλελεύθερος» φιλοσοφικός και πολιτικός πόλεμος κατά του Χριστιανισμού, που διαδέχθηκε τις ημέρες μας τον προηγηθέντα κατ’ αυτής πόλεμο του μαρξισμού του περασμένου αιώνα.

  Ο συγγραφέας ξεκινά την παράθεση στοιχείων στο νέο βιβλίο του από μια σύγχρονη ευρωαμερικανική αντίφαση: Ενώ οι δυτικοί σύμμαχοι κάνουν ό,τι μπορούν για να εξερεθίσουν τους ισλαμιστές στο εσωτερικό των ασιατικών χωρών προκαλώντας εκατόμβες νεκρών και τραυματιών προκειμένου να αντιμετωπισθεί η αποκληθείσα «τρομοκρατία», διακηρύσσουν ταυτόχρονα ακαδημαϊκώς (πρόσφατα δε και διά αποφάσεων ανώτερων δικαστηρίων και άλλων κορυφαίων διοικητικών τους οργάνων) ότι πρέπει να απομειωθεί η σημασία του Χριστιανισμού εντός των δυτικών κοινωνιών ως επίσημης θρησκείας, τάχα για... «να μην ερεθίζεται το Ισλάμ»!

  Μνημονεύοντας σειρά αποφάσεων, πολιτικών και δικαστικών, στο δυτικό κόσμο για να στηρίξει τη διαπίστωση του περί της υπόψη αντιφάσεως, ο συγγραφέας χαρα-κτηρίζει πολιτισμικώς «αυτοχειριαστική» για τη Δύση τη στάση αυτή.

  Ιδίως δε όσον αφορά στην Ελλάδα, ο συγγραφέας παραθέτει την άποψη ότι με συνευθύνη όλων των πολιτικών ηγεσιών που κυβέρνησαν μεταπολιτευτικά τη χώρα, ο Χριστιανισμός προπηλακίζεται, δήθεν για «να μην ερεθίζεται ο Ισλάμ», κατά το φαινόμενο του ντόμινο (ή ευρωπαϊκού «κεκτημένου») και όχι εξαιτίας σημαντικών εγγενών λόγων.

  Στην παρουσίαση του βιβλίου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του εκδοτικού οίκου «Αρμός» το βράδυ της 28ns Ιανουαρίου 2010, ενώπιον πολλών καλεσμένων, μίλησαν για το βιβλίο:

  Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στ. Παπαθεμελής, ο πολιτικός επιστήμων και συγγραφέας κ. Κων. Χολέβας και ο συγγραφέας του βιβλίου. Όλοι τόνισαν την κρισιμότητα του θέματος που διαπραγματεύεται το βιβλίο, συνδυάζοντας τις σύγχρονες κοινωνικές, πολιτισμικές, αλλά και πολιτικές εξελίξει στην ευρωπαϊκή ήπειρο, με πτυχές και του ζητήματος αυτού.

  Χαρακτηριστική ήταν η παρουσία στην εκδήλωση αρκετών δικαστών, δικηγόρων και δημοσιογράφων, ορισμένοι από τους οποίους συμμετείχαν και στη διεξαχθείσα σχετική συζήτηση.

 

«ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ» 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010



ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

Κορυφή