ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Ένα όνειρο των ενοριτών της Αγίας Σκέπης Πτολεμαΐδας έγινε πραγματικότητα.

 

  Το όνειρό μας ήταν να συμβάλουμε εθελοντικά, με προσωπικές εισφορές ο καθένας μας, χωρίς να επιβαρυνθεί το ταμείο του ναού μας, να κτίσουμε μία εκκλησία αφιερωμένη στην Αγία Σκέπη της Θεοτόκου μας, σε μια από τις χώρες που υπάρχει Ορθόδοξη Ιεραποστολή. Πιστεύουμε ότι το ενδιαφέρον μας δεν πρέπει να εξαντλείται μόνο στην ενορία μας ή στην Μητρόπολή μας, αλλά ν’ αγκαλιάζει την ανά τον κόσμο «Καθολική Εκκλησία».

  Προς τον σκοπό αυτό ήρθαμε σε επαφή με τον π. Ιγνάτιο Σεννή, προϊστάμενο της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Καλκούτα των Ινδιών και με τις ευλογίες του Μητροπολίτη μας κ. Θεοκλήτου και του Μητροπολίτη Χονγκ-Κονγκ και Άπω Ανατολής κ. Νικήτα, εις την Μητρόπολη του οποίου υπάγεται η Ιεραποστολή των Ινδιών, αναλάβαμε να κτίσουμε σ’ ένα χωριό των Ινδιών κοντά στην Καλκούτα τον Ναό της Αγίας Σκέπης.

  Μέσα σε τρία χρόνια περίπου συγκεντρώσαμε το ποσό των 30.000 ευρώ, το οποίο είναι αρκετό για τα δεδομένα της Ινδίας να κτισθεί ένας μικρός Ναός. Έτσι κτίσθηκε ο ναός που βλέπετε στις φωτογραφίες εξωτερικά και εσωτερικά.

 

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΙΣ ΙΝΔΙΕΣ

  Βεβαίως στερείται ακόμη του αναγκαίου εξοπλισμού: ιερά σκεύη, εικόνες, αγιογραφία, καθίσματα, καμπάνες κ.λπ. σιγά-σιγά όμως θα τα προμηθεύσουμε και αυτά.

  Στο έργο της αποπερατώσεως του Ι. Ναού συνετέλεσε τα μέγιστα η κα Κυριακή Κιοσκερίδου- Αθανασιάδου, η γνωστή σ’ όλη την Πτολεμαΐδα ως κα Κίτσα, και η οποία επί τρία χρόνια, με ομάδα γυναικών και παιδιών, έψαλλε τα κάλαντα Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα σ’ όλη την Πτολεμαΐδα.

  Επίσης ο σύλλογος αγιογράφων Πτολεμαΐδας προσεφέρθει να ζωγραφίσουν τα μέλη του από μια εικόνα εντελώς δωρεάν.

  Ελπίζουμε με την βοήθεια του Θεού μία ομάδα από την ενορία μας να παραστεί στα εγκαίνια του Ι. Ναού της Αγίας Σκέπης, ώστε να ενισχυθούν οι ορθόδοξοι αδελφοί μας των Ινδιών και δια της προσωπικής επαφής.

  Είναι κάτι που το χρειάζονται πάρα πολύ.

 

«ΣΑΛΠΙΓΞ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ», Ιούλιος- Αύγουστος, 2004

 

 

ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

 

Κορυφή