ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ

Βορά στασκυλιά μας έχουν πετάξει οι ομοτράπεζοί μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άθλια είναι η συμπεριφορά τους απέναντί μας τους τελευταίους μήνες. Η αλληλεγγύη υποτίθεται πρέπει να υπάρχει μεταξύ των μελών της Κοινότητας έχει μείνει στα άψυχα χαρτιά. Μας θυμούνται μόνον όταν είναι να πάρουν δουλειές από την διεφθαρμένη Ελλάδα.

  Θα μπορούσαμε κι εμείς να δείξουμε το ίδιο με το δικό τους πρόσωπο. Να κάνουμε ένα εμπάργκο στα προϊόντα τους. Που σωρηδόν εισάγονται στην Ελλάδα. Και τότε θα δουν τι θα πει βερίκοκο.

  Αναγκαίος και χρήσιμος θα ήταν αυτές τις ώρες που μας βλέπουν με απέχθεια, ότι τους χαλάμε τη γωνιά, ένας λογαριασμός. Τι έχουμε εισπράξει με τα διάφορα πακέτα από τις Βρυξέλλες και με πόσα δισεκατομμύρια έχουμε χρηματοδοτήσει τις βιομηχανίες τους και τις επιχειρήσεις τους και σε πόσους εργαζομένους τους έχουμε δώσει δουλειά! Αγοράζοντας από ρούχα μέχρι αυτοκίνητα και αεροπλάνα και τανκς.

  Καλό θα ήταν για να βουλώσουμε αυτά τα αμετροεπή στόματα των δικτατόρων της Ε.Ε., που νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι νομαρχία τους, να δοθεί στη δημοσιότητα από την Τράπεζα της Ελλάδος το σύνολο σε χρήμα των εισαγωγών μας από κάθε χώρα της Κοινότητος. Και πόσα θα πλήρωναν με το καθεστώς των δασμών που ίσχυε πριν μπούμε το 1980 στην τότε ΕΟΚ.

  Και τότε θα δούμε τι πρέπει να είχαν πληρώσει ως…προμήθεια στην Ελλάδα για τις δουλειές που μας δίνει. Μας χρωστάνε αποζημιώσεις και για την αποβιομηχάνιση της χώρας.

  Έκλεισε η Πειραϊκή Πατραϊκή, έβαλε λουκέτο η Κλωστοϋφαντουργία «Αιγαίον», σταμάτησε η Ιζόλα, ο Πίτσος και τόσες άλλες βιομηχανίες, γιατί χωρίς δασμούς τα προϊόντα τους δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν τα εισαγόμενα από την Κοινότητα.

  Ας μη κάνουν τους κήνσορες οι κύριοι των Βρυξελλών. Όταν πλέον και εκεί έχουν κολλήσει τη διαφθορά σε θανατηφόρο βαθμό. Και πολλοί, πάρα πολλοί αξιωματούχοι τα ΠΙΑΝΟΥΝ. Πολλά έχουν ακουστεί γύρω από το πώς βούλιαξε εκεί στην Κομισιόν ο περιβόητος «βασικός μέτοχος»…

  Δεν είμαστε ζητιάνοι. Αυτοί ζητιανεύουν για δουλειές! Όπως η κυρία Μέρκελ, που έχει θυμώσει και μας γύρισε την πλάτη γιατί δεν αγόρασε ο Καραμανλής τα Γιουροφάιτερ, όπως της είχε υποσχεθεί. Και αρνηθήκαμε να παραλάβουμε το υποβρύχιο που γέρνει. Μας χρωστάνε. Και εδώ που τα λέμε, χαμένοι είμαστε από την ένταξή μας στο κλαμπ. Γιατί το αντάλλαγμα ήταν ότι έκλεισαν όλες οι βιομηχανίες, τα αγροτικά μα προϊόντα μένουν απόλυτα και η μόνη παραγωγή μας είναι οι …εισαγωγές.

 

Εφημ. «Παρόν» 7-2-2010.

  Σημ. Εφημ· Στο νομό Λάρισας έκλεισαν τα εργοστάσια ζαχάρεως, χαρτομάζα, Ιωαννίδη, ΜΕΚΚΑ, ΤΕΧΕΡΑΝ, ΕΛ-ΓΚΡΕΚΟ, ΡΟΚΑ, Πλασ. Λαρισαϊκή, ΒΙΟΝΗΜ και δεκάδες μικρότερα και πάνω από 100 μεταποιητικές βιοτεχνίες και εργαστήρια, αυτό ήταν το δώρο της ένταξής μας στην ΕΟΚ.

 

ΕΦΗΜ. «ΑΓΩΝΑΣ» ΜΑΡΤΙΟΣ 2010

 

ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

Κορυφή