ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ - του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ Αμβροσίου

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ Αμβροσίου.

Description: F:\pmeletios\images\sxedio06.gif

  Από την υπερεπάρκεια και την σπάταλη ζωή μπαίνουμε τώρα σε μια περίοδο φτώχειας και στερήσεων. Το πρόβλημα είναι πρώτα ηθικό και έπειτα οικονομικό!

  Ανακοινώθηκε σήμερα ότι η Χώρα μας κάλεσε σε βοήθεια το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Λυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα μας εισέρχεται πλέον σε μία περίοδο φτώχειας και δυστυχίας! Θα κληθούμε να σφίξουμε το ζωνάρι μας!

  Πολλοί, θα χάσουν κιλά όχι. από την συνδρομή των Ινστιτούτων Υγείας, των Γυμναστηρίων ή των διατροφολόγων, αλλά από τη στέρηση των αγαθών! Η Χώρα εισέρχεται σε μια δύσκολη περίοδο. Ας στοχαστούμε λίγο γύρω από τα νέα δεδομένα.

   

  Άλλοτε η υποδούλωση μιας χώρας γινόταν μόνο με τη δύναμη των όπλων! Όταν δηλ. μια Χώρα έχανε τον πόλεμο. τότε ό νικητής αποκτούσε πλήρη κυριαρχία, εδαφική και εθνική, και επέβαλλε το θέλημά του στον κατακτημένο Λαό.

  Έτσι όταν κι εμείς κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο υποδουλωθήκαμε στη Γερμανία, επειδή νικηθήκαμε από τις Χιτλερικές δυνάμεις, το Κράτος μας διαλύθηκε, η Κυβέρνηση έφυγε στη Μέση Ανατολή και στη Χώρα μας επιβλήθηκε μια Κυβέρνηση υποτελών και δωσίλογων, Τα μέλη της οποίας σαν μαριονέτες ανέλαβαν να υπηρετήσουν τη βούληση του Κατακτητή.

  Ο εθνικός μας πλούτος, η παραγωγή μας, τα αγαθά της καθημερινής ζωής κλπ. των σκλάβων πήγαινε στα χέρια των Γερμανών. Καθώς λοιπόν ο Λαός μας βρέθηκε κάτω από την ξενική κατοχή, έχασε την ελευθερία του στερήθηκε τα αγαθά του! Μια περίοδος μεγάλης πείνας είχε επιβληθεί.

  Έχει μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη των παλαιοτέρων σαν εφιάλτης η Γερμανική κατοχή. Στα Καλάβρυτα ο Λαός πλήρωσε πιό ακριβά, αφού στις 13 Δεκεμβρίου 1943 τα Γερμανικά στρατεύματα φόνευσαν όλους τους άρρενες κατοίκους της πόλεως, πήραν όλα τα τιμαλφή και τον χρυσό από την Τράπεζα και κατέκαυσαν την πόλη. Τέτοιες περίπου είναι οι συνέπειες μιας ξενικής κατοχής έπειτα από ένα πόλεμο.

   

  Στις ημέρες μας ο πόλεμος μεταξύ των Κρατών δεν γίνεται αποκλειστικά μόνο με τα συμβατικά όπλα. Τώρα πια υπάρχουν και άλλα μέσα και τρόποι διά των οποίων διεξάγονται οι μάχες, όπως π.χ. είναι ο οικονομικός πόλεμος! Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν το ίδιο, δηλ. η υποδούλωση, η ξενική Κατοχή.

  Ακριβώς λοιπόν τώρα ένας τέτοιος πόλεμος έλαβε χώρα και η Χώρα μας ηττήθηκε. Το κεφάλαιο, όπως λέγεται, από χρόνια τώρα μεθοδικά υπονόμευσε την ελληνική οικονομία και οδήγησε στην υπερχρέωση της Ελλάδος. Τελικά μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 το πράγμα φάνηκε καθαρά· η Ελλάδα μας με αργά, πλην όμως σταθερά, βήματα οδηγείται στη χρεοκοπία!

  Η παράδοση της διαχειρίσεως της οικονομίας μας στους εκπροσώπους του Δ.Ν.Τ. σηματοδοτεί αυτομάτως την απώλεια μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας, δηλ. την έναρξη μιας περιόδου άλλου είδους κατοχής!

  Οδηγούμεθα δυστυχώς σε μια κατάσταση περιορισμού όχι της εδαφικής αλλά της εθνικής μας κυριαρχίας, η οποία προέκυψε σαν αναπόφευκτη συνέπεια του οικονομικού πολέμου, που ασκήθηκε μεθοδικά εναντίον μας. Αν αμφιβάλλετε. σας πληροφορώ, ότι ο πρώτος όρος του Δ.Ν.Τ. είναι να μη γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες για τις συμφωνίες πού γίνονται με την Κυβέρνηση.

   

  Στο κατάντημα αυτό έφερε τη Χώρα μας η ασύνετος πολιτική των ΙΙολιτικών  Ηγητόρων της τελευταίας εικοσαετίας, οι οποίοι με τον αλόγιστο δανεισμό καταχρέωσαν τη Χώρα μας! Ποιος μπορεί να ξεχάσει το αμίμητο εκείνο προεκλογικό σλόγκαν «Τσοβόλα, δώσε τα όλα» του Ανδρέα Παπανδρέου ή την εικονική πραγματικότητα της οικονομίας. την οποία είχε παρουσιάσει στις Βρυξέλλες ο τότε Πρωθυπουργός κ. Σημίτης;

  Ποιος μπορεί επίσης να λησμονήσει ότι ο τέως Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο νεότερος, ενώ γνώριζε την κρισιμότητα της οικονομίας, αντί να προβεί αμέσως στη λήψη των όποιων δραστικών μέτρων, ώστε να προλάβει τα χειρότερα, οδήγησε τη Χώρα σε πρόωρες εκλογές, για να βρει εκείνος την ησυχία του στα καφέ μπαρ του Κολωνακίου;

   Αλλά για να είμαστε δίκαιοι, στους ενόχους πρέπει να προσθέσουμε τους τραπεζίτες, οι οποίοι μοίραζαν αφειδώς τις πιστωτικές κάρτες και έμαθαν τον Έλληνα να ζει με το λεγόμενο «πλαστικό», δηλ. το δανεικό ή εικονικό χρήμα. να το σπαταλάει ασυλλόγιστα, χρήμα που δεν κέρδιζε με τον τίμιο ιδρώτα του.

  Πώς λοιπόν να ξεχάσουμε την άφρονα πολιτική των Τραπεζών και των Τραπεζιτών, οι οποίοι μας παρακαλούσαν να πάρουμε το «εορτοδάνειο» για τα Χριστούγεννα, το «δάνειο των διακοπών» για το καλοκαίρι, το δάνειο «για το καινούργιο αυτοκίνητο» κ.λπ.;

   Έτσι λοιπόν μάθαμε να ζούμε στην πολυτέλεια, αντλώντας εύκολα χρήμα από την Τράπεζα. Γεμίσαμε λοιπόν το πορτοφόλι μας όχι με ζεστό χρήμα, αλλά με τις πιστωτικές κάρτες και έπαψε πλέον να διακρίνεται . ο πλούσιος από τον φτωχό, ο μεροκαματιάρης από τον επιχειρηματία, ο εργαζόμενος από τον εργοδότη του!

  Όλοι το ρίξαμε στη μεγάλη ζωή! Και, επειδή οι ανάγκες μεγάλωναν, άρχισαν νέες πηγές για να κερδίζεται το χρήμα Ήλθαν το εμπόριο των ναρκωτικών και το εμπόριο της σαρκός, ήτοι η πορνεία, η ομοφυλοφιλία και το trafficing, δηλ. η εισαγωγή αλλοδαπών γυναικών από οργανωμένα κυκλώματα ανθρώπων του υποκόσμου, με σκοπό να προωθούνται στην πορνεία κλπ.

  Πρώτα καταπατήσαμε τον Νόμο του Θεού, πρώτα εγγίσαμε το κράσπεδο της ηθικής χρεοκοπίας και έπειτα οδηγηθήκαμε στην οικονομική χρεοκοπία. Αφήσαμε τον αληθινό Θεό και ακολουθήσαμε τις προτροπές του διαβόλου. Αφήσαμε εν πολλοίς τον Χριστό για να κερδίσουμε τον χρυσό! Έτσι ό σημερινός άνθρωπος πολύ συχνά συμπεριφέρεται όχι απλώς ως διαβολεμένος αλλά σαν διάβολος πραγματικός!

  Ληστεύει και δολοφονεί τον συνάνθρωπό του για ένα ευτελές ποσό! Οι Πολιτικοί ηγέτες της Χώρας δανείζονταν αφρόνως για να δίνουν περισσότερες παροχές στο λαό, αλλά ο λαός δανειζόταν επίσης αφρόνως για να διάγει μεγάλη ζωή! Ας το χωνέψουμε! Φταίμε όλοι μας, άρχοντες και αρχόμενοι.

  Όλοι όσοι κυβέρνησαν την Χώρα όλα αυτά τα τελευταία είκοσι χρόνια, όποιοι. κι αν ήσαν, πράσινοι ή γαλάζιοι, είναι υπεύθυνοι για την τωρινή απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Αλλά και ο Ελληνικός Λαός είναι εξ ίσου υπεύθυνος, επειδή παρασύρθηκε από απατηλά συνθήματα. ‘Έπαυσε να σκέπτεται! Μολύνθηκε το πνευματικό του D.N.A. έγινε καλοπερασάκιας! Ηθέλησε να πληρώνεται, χωρίς να εργάζεται.! Να παίρνει το πτυχίο από το Πανεπιστήμιο ταχυδρομικώς, χωρίς δηλ. να καθίσει στο θρανίο. Όλοι μας. ή σχεδόν όλοι μας, υποταχθήκαμε στον πειρασμό του εύκολου κέρδους! Κάποιοι ζητούσαν την «μίζα» και κάποιοι άλλοι την έδιναν! Έτσι λοιπόν μπήκαμε σε ένα φαύλο κύκλο. Ο καθένας προσπαθούσε να κάμει τη δουλειά του με όποιο τρόπο, και. κυρίως με στρεβλό τρόπο. Με το χρήμα έχεις τη δύναμη να αγοράζεις τα πάντα σπίτι, γη, συνειδήσεις καεί… ανθρώπινα κορμιά!

  Πουλήσαμε λοιπόν την αξιοπρέπεια. την εντιμότητα, την ειλικρίνεια και τα άλλα ψυχικά μας χαρίσματα και έπειτα αρχίσαμε ανά πουλάμε και το σώμα μας. Η πορνεία έγινε ένας εύκολος τρόπος για την οικονομική ανάπτυξη, Η αιδώς εξορίσθηκε από τη ζωή μας! Η γύμνια και η ξετσιπωσιά μπήκαν αστό σπίτι μας με την TV. Κάποια κυρία, είπαν, κυκλοφόρησε ένα DVD με πορνικό περιεχόμενο, «σκληρό σεξ» το λένε, και αυτό έγινε ανάρπαστο.

  Ο κακές γλώσσες είπαν. πως η κυρία αυτή αποκόμισε τρία εκατομμύρια (3.000.000) ευρώ. Μακάρι να είναι ψέματα. Λέγεται. ότι η κυρία αυτή επιθυμεί να εκλεγεί και βουλευτής, «για να σώσει, την Ελλάδα!».

  Μια άλλη κυρία, από την Λετονία, τα κυκλώματα εμπορίας λευκής σαρκός την έφεραν για να δουλέψει στην Ελλάδα και την υποχρέωσαν να εκδίδεται χωρίς τη θέλησή της. «Ζούσα με τον φόβο των εμπόρων σαρκός» εξομολογήθηκε (Ελευθεροτυπία, 19.04.2010). Να λοιπόν ο γράδος. για να μετρήσουμε τις ηθικές αντιστάσεις του Ελληνικού Λαού σήμερα!

   

  Έτσι λοιπόν ο Έλληνας της μεταπολιτευτικής περιόδου πέρασε πολύ γρήγορα από το ένα άκρο στο άλλο. Από το «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» φθάσαμε στο «Ελλάς Ελλήνων Μιζαδόρων»! Με το πρώτο περιοριζόταν η ελευθερία κυρίως των πολιτικών, όχι όμως και των νομοταγών ανθρώπων!

  Εν πάση περιπτώσει κανείς δεν θέλει να στερείται της ελευθερίας του. Η Ελευθερία είναι θεϊκό δώρο στον άνθρωπο. Με το δεύτερο, το «Ελλάς Ελλήνων Μιζαδόρων» χάθηκε η αξιοπρέπεια των πολλών και η ελευθερία όλων των Ελλήνων! Μιζαδόροι έγιναν σχεδόν όλοι! Μικροί και μεγάλοι! Επώνυμοι και ανώνυμοι! Εκλέγοντες και εκλεγόμενοι, ψηφοφόροι και. ψηφιζόμενοι.

   

  Όλοι μας, σχεδόν όλοι μας, καταπατήσαμε τους όρκους μας! Καταπατήσαμε Πρώτα τη συζυγική πίστη, έπειτα δε και την επαγγελματική μας πίστη! ΙΙροδώσαμε την χριστιανική μας ιδιότητα! Απομακρυνθήκαμε από τις αρχές τού Ευαγγελίου. Και έτσι τώρα μπαίνουμε όλοι μας και με το ζόρι στο «Ηθικό Αναμορφωτήριο»! Αυτό έχει το δικό του όνομα. Ονομάζεται «Διεθνές Νομισματικό Ταμείο»!

  Τώρα πλέον θα χάσουμε και τα αυγά και τα καλάθια! Θα πληρώσουμε ακριβά το τίμημα της αποστασίας μας από τον Ηθικό Νόμο. Η Χώρα μας εισέρχεται σε περίοδο Κατοχής. Άλλοι τώρα θα ορίζουν τη ζωή μας. Άλλοι θα νομοθετούν για μας, χωρίς εμάς! Οι εκπρόσωποι τού Δ.Ν.Τ. «προσποιούνται ότι ακούνε! Στην πραγματικότητα δίνουν εντολές», μας είπαν τα «πρωϊνάδικα» (MEGA TV Ώρα 09.00 της 21ης Απριλίου 2010 στην εκπομπή του κ. Καμπουράκη).

  Οι πολιτικοί μας το γνώριζαν, αλλά σε μας το έλεγαν σιγά-σιγά, με δόσεις. «Πριν από τις εκλογές η συμφωνία με την Ε.Ε. Προσχεδιασμένη —μέχρι κεραίας— η προσφυγή στο Δ.Ν.Τ.» έγραφε μόλις προχθές ο αναλυτής κ. Στάθης Σχινάς στήν ‘Εφημερίδα  « Η Αξία» της Ι7ης ‘Απριλίου.

  Άρα λοιπόν ο Καπετάνιος του καραβιού την εποχή εκείνη κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής έριξε το καράβι στην ξέρα! Αντί όμως να μείνει στη θέση του και να λάβει όλα τα μέτρα, για να σωθεί το πλοίο που λέγεται Ελλάδα. προτίμησε να εγκαταλείψει τη γέφυρα, προκηρύσσοντας τις πρόωρες εκλογές του Οκτωβρίου 2009. Άφησε δηλ. τον ελληνικό λαό στη μοίρα του, και εκείνος δραπέτευσε, για να βρει. τη σιγουριά των μπαρ του Κολωνακιού, όπως είπαμε και παραπάνω

  Τότε επιστρατεύθηκε ο άλλος Καπετάνιος. ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου. Αυτός έχει το ελαφρυντικό ότι ανέλαβε τη διακυβέρνηση του πλοίου σε περίοδο μεγάλης συγχύσεως. Δεν γνώριζε από πού να αρχίσει! Οι συνεργάτες του έπεσαν ξαφνικά στα βαθειά νερά και άρχισαν να κολυμπάνε ατάκτως! Η σύγχυση επικράτησε απ’  άκρου εις άκρο!

   

  Οπόταν ό κ. Γ. Π. άρχισε να μας προετοιμάζει σιγά-σιγά. Για να μην πάθουμε συγκοπή, επί εξ μήνες τώρα μας λέγει διάφορα αντιφατικά πράγματα. Ας θυμηθούμε μερικά απ’ αυτά.

  1ον «Μη φοβάστε, τα λεπτά υπάρχουν»!

  2ον «Χάνουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας».

  3ον «Μας υπενθύμισαν το ναυάγιο του Τιτανικού».

  4ο «Το πιστόλι είναι, πάνω στο τραπέζι».

  5ον «Το πιστόλι τώρα είναι γεμάτο» κ.ά.

 

  Τελικά καλέσαμε σε βοήθεια τις ξένες δυνάμεις. Στο καράβι από σήμερα μπαίνει άλλος καπετάνιος. Ονομάζεται Δ.Ν.Τ. Η εξουσία και η διακυβέρνηση της Χώρας παραδίδεται πια σε ξένα χέρια. Έτσι λοιπόν η Χώρα μας εισέρχεται σε περίοδο μιας άλλης Κατοχής, οικονομικής και όχι εδαφικής, οπωσδήποτε όμως εθνικής Κατοχής. Τώρα πια υποδουλωμένοι. στον ξένο δυνάστη, θα μπούμε σε ένα νέο ρυθμό ζωής. Το Ηθικό Αναμορφωτήριο τώρα μόλις αρχίζει.

  Θα κλείσουν επιχειρήσεις, θα μειωθούν οι μισθοί, θα απολυθούν υπάλληλοι, θα λιγοστεύσουν τα καταναλωτικά αγαθά κλπ. Θα δουλεύουμε περισσότερα χρόνια, αλλά τώρα θα παίρνουμε μικρότερη σύνταξη. Όσοι έχουν, θα συνεχίσουν να είναι «οι έχοντες και κατέχοντες» Κατά τον τέως Πρωθυπουργό κ. Σημίτη.

  Όσοι όμως ανήκουν στις πτωχότερες τάξεις, αυτοί. θα γίνουν φτωχότεροι. Μετά τούς «νεόπλουτους», που ανέδειξε το πρώτο ΠΑΣΟΚ. τώρα θα έχουμε και τους «νεόπτωχους», που θα αναδείξουν το δεύτερο ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. από κοινού.

  Θα μας μάθει λοιπόν να ζούμε με τα ολίγα, με την στέρηση και τη μιζέρια, και θα είμαστε και ευχαριστημένοι. Όποιος περιφρονεί το νόμο του Θεού περιέρχεται στην τυραννία του Διαβόλου. Το Δ.Ν.Τ. είναι αποτέλεσμα της αφροσύνης μας. Είμαι η αυτοτιμωρία μας!

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ»  ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010

 

ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

Κορυφή