ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΑΔΑ


ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ

 

p_paisios.jpg

   Καταιγισμός αρνητικών μηνυμάτων πλήττουν την ψυχή μας. Βομβαρδιζόμαστε κάθε μέρα από πληροφορίες, από εικόνες που αποκαρδιώνουν. Φέρνουν μελαγχολία και κάνουν μαύρο το μέλλον. Ζούμε σε ένα κλίμα νοσηρό, που -και αυτό είναι το χειρότερο- έχει σοβαρές συνέπειες στον ψυχισμό του Έλληνα.

   Σκοτεινά και αδιόρατα κέντρα, δυνάμεις οργανώσεις, που συνδέονται κυρίως με την ακόρεστη απληστία του ληστρικού πλούτου, σαρκολάτρες και σαρκοβόροι συνάμα, εκπορνευτές ψυχών και σωμάτων, έμποροι των ιερών και των οσίων, όλο αυτό το σινάφι , αυτό το στίφος του Σατανά, έχουν επιπέσει επί της Ελλάδος και προσπαθούν να τη ξεκοκαλίσουν, να την αποστεώσουν, να της ρουφήσουν και την τελευταία ικμάδα ζωής…

   Οι δυνάμεις αυτές θα ήταν ανίσχυρες, αν δεν έβρισκαν εδώ πρόσφορο έδαφος, ανθρώπους κενούς, ευάλωτους, οσφυοκάμπτες, στερημένους αρχών, ιδανικών και επομένως υλιστών και χρηματολατρών.

   Βρήκαν οι εχθρικές δυνάμεις λαό απαίδευτο, αποχριστιανισμένο και τυπολάτρη. Λαό εγκαταλελειμμένο από τους ταγούς του, τους…δασκάλους, παιδαγωγούς, πνευματικούς ανθρώπους, πολιτικούς και όλους εκείνους που πρόδωσαν το χρέος -όποιοι και όσοι είναι αυτοί- και εξαργύρωσαν το πνεύμα σε μαύρο, βρώμικο χρήμα και εκείνους που προτίμησαν το χρυσό, αντί για Χριστό!

   Τι λοιπόν, τελείωσε η Ελλάδα;Αυτό λένε κάποιοι, που φαίνεται έχασαν κάθε ελπίδα και το αρνητικό αυτό κλίμα μπήκε βαθιά μέσα τους και η απαισιοδοξία τους άλωσε.

   Αυτό λένε εκείνοι που θριαμβολογούν και ετοιμάζονται για το τελικό χτύπημα. Είναι οι αρχιτέκτονες και τέκτονες της Νέας Τάξης, της αντίχριστης παγκοσμιοποίησης, των σκοτεινών οργανώσεων (Μασονία, Μπίλντερμπεργκ κ.α.), των αρχιληστών του πλούτου της γης και όλων των πολυπλόκαμων πολιτικοστρατιωτικών μηχανισμών του καπιταλισμού, όλων αυτών που δουλεύουν για ένα κόσμο αδικίας, καταπίεσης, φτώχειας, διαφθοράς και πλήρους αποχαλίνωσης των ανθρωπίνων παθών.

   Η αλήθεια δεν είναι ούτε με τους απογοητευμένους, ούτε με τους θριαμβολογούντες. Και οι δυο είναι σε πλάνη.

   «Μη στενοχωριόσαστε, παιδιά μου» έλεγε ο π. Παΐσιος, «έστω και λίγοι, μετρημένοι στα δάχτυλα, να μείνουν πιστοί, θα προστατεύει ο Θεός την Ελλάδα»! Τι πίστη και αισιοδοξία του μεγάλου Γέροντα! Και αν μείνουν λίγοι μετρημένοι στα δάχτυλα, ο Θεός θα προστατεύει την Ελλάδα!

   Και αν πρέπει να χαιρόμαστε για τόσους λίγους, πόσο πρέπει να χαιρόμαστε, όταν σε αυτό τον τόπο υπάρχουν χιλιάδες που δεν έχουν «κλίνει το γόνυ στο Βάαλ», που αντιστέκονται, «κρατάνε Θερμοπύλες», επιμένουν έτι και έτι, είναι γαντζωμένοι στο Σταυρό του Χριστού, γονατίζουν και υψώνουν ικέτιδας χείρας στον μόνο Δυνατό! Είναι οι έντιμοι, που προτίμησαν την φτώχεια από τον εύκολο, άνομο πλούτο, που προτίμησαν την στασιμότητα και το περιθώριο από τη γρήγορη ανέλιξη στο διεφθαρμένο κατεστημένο, που τους εξασφάλιζαν οι «αδελφοί» της Στοάς, εάν έκαναν μια μικρή υποχώρηση και γινόταν μέλη της. Είναι οι σεμνοί, που η σεμνότητά τους είναι αγνότητα ψυχής και στάση ζωής και όχι υποκρισία, που αρνούνται να συρθούν σε μια κοινωνία σαρκολατρείας, εκπόρνευσης και ηθικής παραλυσίας, σε μια ζωή βοσκηματώδη, αυτή που φέρνει η Νέα Εποχή και καλλιεργούν τα τηλεοπτικά και άλλα μέσα και «διδάσκουν» διεφθαρμένοι ηγέτες…

   Αυτοί οι έντιμοι, οι σεμνοί, οι ανιδιοτελείς, οι γνήσιοι, οι χριστιανοί της ουσίας και όχι των λόγων και των τύπων, αυτοί οι πατριώτες, που πονούν τον τόπο, αυτοί είναι η αληθινή Ελλάδα!


   Σ’ αυτή την Ελλάδα λέμε κουράγιο! Μπόρα είναι θα περάσει.


   Είναι αδύνατον να μη λειτουργήσει η δικαιοσύνη του Θεού, αλλά και το ανθρώπινο αίτημα της δικαιοσύνης. Ο Θεός «είναι δίκαιος και δικαιοσύνην ηγάπησεν».

   Είναι αδύνατον να μη δώσουν κάπου, κάποτε λόγο, αυτοί που διέσυραν και δια σύρουν την χώρα και την έφτασαν σε τέτοιο κατάντημα, που ντρεπόμαστε γι’ αυτήν…

   Δεν πονάμε μόνο εμείς, πονούν και οι ζωντανοί που έφυγαν και είναι παρόντες…Είναι οι προ ημών αγωνιστές, άγιοι, πατέρες, μάρτυρες, ήρωες, πατριώτες, δημοκράτες, που έδωσαν τα πάντα για την Ελλάδα.

   Και εμείς και αυτοί είναι η Ελλάδα.

   Αυτή η Ελλάδα η αληθινή δεν τελείωσε. Νικά και θα νικήσει. Μα αυτήν την πίστη ξαναλέμε στους αδελφούς συνέλληνες·

   Κουράγιο!

 

Ζώης Μεταξάς


«ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ» 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

 

ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

 
Κορυφή