Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - του κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΤΗ, πρ. Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης

«Το ισχυρό όπλο της Ελλάδας είναι ή Ιστορία»! (Η. Kissinger).

 

  Ο Χένρυ Κίσσιγκερ, τ. Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. (σ.σ. μο-λονότι... ανθέλληνας), ως γνώστης της Ιστορίας, εγνώριξε ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες. Διότι οι Μακεδόνες είχαν τα ίδια ιερά των θεών τους με τούς άλλους Έλληνες και τους αυτούς θεούς, που κατοικία είχαν το Μακεδονικό Όρος, τον Όλυμπο. Μιλούσαν επίσης την αυτή γλώσσα με τους άλλους Έλληνες, την ελληνική.

  Στη Μακεδονία υπάρχουν τέσσερα (4) αρχαία θέατρα και, ως γνωστό, μόνο οι Έλληνες είχαν θέατρα. Οι Μακεδόνες, όπως όλοι οι Έλληνες, συμμετείχαν στις Αμφικτιονίες και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Αλέξανδρος ο Α' (παππούς του Μεγάλου Αλεξάνδρου) έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και νίκησε.

  Όσοι επισκέφθηκαν τη Μακεδονία και είδαν τις ελληνικές επιγραφές και τα αρχαία θέατρα, είδαν την ιστορική αλήθεια. Ό Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν, μετά την επίσκεψη του στη Βεργίνα το 1982, δήλωσε: «Δεν γνώριζα για τις ανασκαφές, ούτε φανταζόμουν τόσο έντονη τη σφραγίδα της Ελλάδας εδώ. Βυθίσθηκα στο μεγαλείο των αρχαίων Μακεδόνων».

  Όταν ήμουν Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, πέντε Πρέσβεις της ΟΥ-ΝΕ-ΣΚΟ ζήτησαν να επισκεφθούν τη Βεργίνα, οπότε ανέλαβα τη μετακί-νηση και την ξενάγηση τους. Επισκέφθηκαν τη Βεργίνα και εν συνεχεία πήγαν σ' ένα εστιατόριο της Βέροιας. Μεταξύ των Πρέσβεων ήταν και ό Πρέσβης της Ολλανδίας, ό όποιος ήταν 15 χρόνια στην ΟΥΝΕΣΚΟ και θεωρείτο ένας εκ των σημαντικότερων Πρέσβεων στην ΟΥΝΕΣΚΟ. Οι τέσσερεις Πρέσβεις συνεχώς αναφέρονταν στα εκπληκτικά εκθέματα της Βεργίνας, αλλά τους διέκοψε ό Ολλανδός Πρέσβης και τους είπε: «Ωραία αυτά πού λέτε. Για μένα ένα έχει σημασία. Είδα ελληνικές επιγραφές και ξεκαθάρισε μέσα μου το θέμα Μακεδονία»! Το γεγονός αυτό για τη σημασία των επιγραφών της Μακεδονίας είναι γνωστό στο Υπουργείο Εξωτερικών.

  Το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων της Σουηδίας με το Πανεπιστήμιο Lund και το διακεκριμένο συγγραφέα Staffan Stolpe σε μελέτη τους το 1995 για την ταυτότητα της Μακεδονίας έγραψαν: «Όλοι, και οι Υπουργοί, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ή Ιστορία της Μακεδονίας δεν είναι Ιστορία μόνο των Ελλήνων, αλλά και όλων των Ευρωπαίων, διότι οι Μακεδόνες διέδωσαν τον Ελληνικό Πολιτισμό στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο».

  Ό Ζέλεφ, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, επισκέφθηκε την 20ή Ιουνίου 1993 τη Σουηδία και, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της Σουηδικής Εφημερίδας Svenska Dugbladed για το «Μακεδονικό Έθνος», δήλωσε: «Το Μακεδονικό Έθνος, πού δημιούργησε μετά τον Πόλεμο ή Κομιντέρν, είναι Έγκλημα τοϋ ΤΙΤΟΪΣΜΟΥ και τού ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ»!

  Μετά την ανακήρυξη, τη 2α Αύγουστου 1944, από τον Τίτο της «Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας», ό Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. Stettinious, το Δεκέμβριο του 1944, με την υπ’ αριθ. 868614/26.12.1944 Εγκύκλιο του προς τούς Πρεσβευτές και τούς Προξένους των Η.Π.Α., έδωσε οδηγίες να πληροφορήσουν ότι ή Αμερικανική Κυβέρνηση θεωρεί δημαγωγία (δηλ. απάτη) την ύπαρξη «Μακεδονικού Έθνους» και «μακεδονικής συνείδησης. Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν εκπροσωπούν ούτε εθνική ούτε πολιτική πραγματικότητα και στόχο έχουν την απόσπαση τμήματος της Ελλάδας» (της... Μακεδονίας, πού κατοικείται από "Έλληνες).

  Με το Δόγμα Τρούμαν αποφεύχθηκε ή απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα και ή ένταξη της στα Σκόπια το 1946-49.

  Τα ανωτέρω είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο. Αλλά δυστυχώς ή υπηρεσία διεύρυνσης της EE, παρά την υπόμνηση μου, δεν είπε στον Αρμόδιο Επίτροπο κ. Oli Ren να επισκεφθεί με την Επιτροπή Σύνδεσης, δηλαδή τούς Σκοπιανούς Βουλευτές και Ευρωβουλευτές, τη Μακεδονία, για να δουν την ιστορική αλήθεια, ώστε να διαπιστώσουν οι Σκοπιανοί ότι τούς εξαπάτησε ό Τίτο με το να τούς θεωρεί απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου για το στόχο του. Δηλαδή την απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα προς έλεγχο του Αιγαίου, όπως έκαμε ο Χίτλερ, πού, για να εδραιώσει το Ναζισμό, εξαπάτησε τούς Γερμανούς ότι ανήκουν στην Άρια Φυλή.

  Επειδή δεν έγινε ή επίσκεψη αυτή, γυρίστηκε το ντοκιμαντέρ του Φώτη Κωνσταντινίδη με τίτλο: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Ο ΕΛΛΗΝ1ΣΤ1ΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΣΙΑ». Ήδη το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και σε ορισμένες πόλεις της Αμερικής. Και θα προβληθεί και σε άλλες χώρες, για να ντρέπονται όσοι από άγνοια Ιστορίας και αφέλεια εισηγήθηκαν να αναγνωρισθούν τα Σκόπια με το όνομα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», το οποίο δόλια αναφέρουν στο Σύνταγμα τους.

  Οι επιγραφικές, αρχαιολογικές, χαρτογραφικές, νομισματικές, γεωγραφικές και γραμματολογικές τεκμηριώσεις της Ιστορίας τής Μακεδονίας, πού παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ του Φώτη Κωνσταντινίδη, μαζί με τις επιστημονικές καταθέσεις διεθνούς φήμης Ιστορικών και αρχαιολόγων, αναδεικνύουν με ένα αδιάψευστο τρόπο τη Μακεδονία και την ελληνική εθνοπολιτιστική της ταυτότητα. Συνεπώς ακυρώνουν οριστικά και αμετάκλητα οποιαδήποτε ιστορική διαστρέβλωση

  Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Γκρουέφσκυ πρόσφατα στην Αυστραλία κάλεσε τούς Μακεδόνες του Αιγαίου (δηλαδή τούς Έλληνες Μακεδόνες) και τούς Μακεδόνες του ΠΙΡΙΝ (τής Βουλγαρίας) να ενωθούν με τούς ψευδομακεδόνες των Σκοπίων. Η θρασύτατη δήλωση πρέπει να γίνει γνωστή στην EE και να μη γίνει συνάντηση Ελλήνων και Σκοπιανών, εάν δεν ανακληθεί ή δήλωση αυτή.

 

Του Μακεδόνα κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΤΗ, πρ. Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης.

«ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΡΤΙΟΣ» 2010.
(Αναδημοσίευση από το Περιοδικό «Λυδία» Νοέμβριος 2009)

ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

Κορυφή