ΤΡΕΞΤΕ ΜΑΝΑΔΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΤΡΕΛΟΧΑΡΤΑ...

Διάβασα στην Καθημερινή εφημερίδα της Κύπρου «Ο Φιλελεύθερος» σύντομο αλλά δυνατό άρθρο του κ. Νίκου Τόκα, δημοσιογράφου, αδελφού του αοίδιμου Μάριου Τόκα, και έκαμα τη σκέψη να σας το κοινοποιήσω για να δείτε μέχρι πού φτάνουν τα χάλια μας εδώ στην Κύπρο.

Το μέλλον της Πατρίδας εξαιρετικά δυσοίωνο. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του!

Ευχαριστώ.

     Με φιλικότητα,

                       Αντ. Στυλιανάκης

 

ΘΕΡΙΖΟΥΜΕ, κύριοι ό,τι σπείραμε διαχρονικά: Δώσε - δώσε απροκάλυπτα και σκανδαλωδώς απαλλαγές (επικαλούμενοι γελοίες και διάτρητες αιτίες και επιχειρήματα) από την υποχρέωση Θητείας στην ΕΦ. σε παιδιά επωνύμων, πολιτικών κι άλλων ματσωμένων κυρίως νεοκυπρίων με προσβάσεις και επιρροές σε κατεστημένα, φθάσαμε στο σημερινό κατάντημα, πλείστοι νέοι να μη θέλουν να υπηρετήσουν θητεία, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προσκομίσουν.. τρελόχαρτο.

Είναι ντροπή για την κοινωνία και για την ημικατεχόμενη πατρίδα μας το φαινόμενο της φυγοστρατίας, είναι όμως μια θλιβερή πραγματικότητα: Ο Στρατός να εκλαμβάνεται περίπου ως. αγγαρεία, κόλαση ή καταναγκαστικά έργα και οι γονείς να αναλαμβάνουν την «αποστολή» να. γλυτώσουν τους μπέμπηδές τους από αυτό το «τέρας», μπαινοβγαίνοντας ενδεχομένως ακόμα και σε γραφεία ψυχολόγων και ψυχιάτρων, για εξασφάλιση των «μαγικών» εκείνων χαρτιών που θα τους κρατήσουν μακριά από τα στρατόπεδα!

.Μια εισήγηση: να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων πήραν απαλλαγή Θητείας στην ΕΦ. Τα τελευταία, ας πούμε, 15 χρόνια: Θα έχει μεγάλη πλάκα, γιατί εκτός των άλλων, θα δημιουργηθεί και η απορία πώς είναι δυνατόν κάποιοι γνωστοί... πατριώτες, που κάνουν 15 φορές το σταυρό τους την ημέρα και όποτε δουν ελληνική κυρίως σημαία δακρύζουν, χωρίς ίχνος ντροπής απάλλαξαν τους γόνους τους από την υποχρέωση κατάταξης στην Εθνική Φρουρά!

Συμπέρασμα: κοινωνία της πλάκας και του βολέματος ήμασταν πάντοτε. Τώρα μετατρεπόμαστε και σε κοινωνία.. ψυχασθενών - να φανταστείτε ότι όσοι με προθυμία και με πολλή αγάπη τρέχουν να καταταχτούν στην ΕΦ. θεωρώντας αυτό ως ελάχιστη προσφορά, χαρακτηρίζονται ως.. μ-----ς ολκής! Με τέτοιες λοιπόν νοοτροπίες και φιλοσοφίες ζωής, άδικα αναμένει απελευθέρωση ο Πενταδάκτυλος - ο καθένας πλέον την τσέπη του, το.. τέκνο του, την καλοπέρασή του, το κόμμα ή τον πολιτικό που θα εξυπηρετήσει τα προσωπικά συμφέροντά του- και ας καεί το πελεκούδιν κουμπάρε!

Προς τη μάνα εκείνη που απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει αν δεν απαλλάξουν από την ΕΦ τον κανακάρη της: Να μας στείλεις χαιρετίσματα από τον Παράδεισο. Έχουμε κι εμείς μανάδες, αλλά τουλάχιστον οι δικές μας είχαν... τσίπα και αξιοπρέπεια!

 

                  Νίκος Τόκας, Αδελφός του Μάριου Τόκα,

         που ζήτησε να ταφεί με την ελληνική σημαία (όπως και έγινε)

 

Σημ.: ΕΦ.: Εθνική Φρουρά (τής Κύπρου)

Μη ξεχνάμε ότι το μάθημα με τα τρελόχαρτα διδάσκεται κι εδώ, στην μητέρα - Πατρίδα, όπου επίσης μειώνεται κάθε τόσο η στρατιωτική θητεία, προφανώς για να νικήσουμε τους Τούρκους με στρατιώτες - φαντάσματα. Προφανώς εδώ στην Ελλάδα οι κυβερνώντες είναι τρελογιατροί.

 

 

 ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΤΑ ΝΕΙΑΤΑ» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010

ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ 

Κορυφή