Ανάσχεση σχεδίων λόγω “κουρνιαχτού”

Ἔτσι νά γραφεῖ καί ἔτσι νά γίνει”

Ραμσής Β΄ Φαραώ

 

Ρωτήθηκε προσφάτως κατ' ιδίαν κάποιος βουλευτής, πότε θα γίνουν οι εκλογές ύστερα από το τραγικό συμβάν των Τεμπών. Εκείνος απήντησε ψυχρά “μόλις κοπάσει ο κουρνιαχτός”, εννοώντας μόλις “ξεχασθεί” η τραγωδία.

Κουρνιαχτός λοιπόν οι πολίτες κονιορτός προπάντων τα νέα τα παιδιά, αφού τελικά έγιναν σκόνη μετά την φοβερή πρόσκρουση και την υψηλότατη θερμοκρασία λόγω ανάφλεξης. Μέσα σε αυτή τη σκόνη κρύπτονται κάποια πιράνχας της πολιτικής ζωής της χώρας λουφάζοντας, αναμένοντας την πρόσφορη στιγμή να ριχτούν στα καπνισμένα θύματά τους και να τα ξεσχίσουν με την δική τους άδεια. Της ψήφου τους.

Αλλά ας προστρέξουμε στα λεχθέντα των πρότερων ημερών.

Είχε ευρέως κυκλοφορήσει η είδηση ότι τελικά θα γίνουν οι εκλογές την Κυριακή των Βαΐων. Ο Ραμσής της Ελλάδος το είχε δηλώσει και οι πάντες υπετάχθησαν στον λόγο του “έτσι να γραφεί και έτσι να γίνει”. Αντίδραση ουδεμία και ουδαμόθεν. Τουναντίον το επίσημο ιερατείο αιτιολόγησε την κυβερνητική απόφαση, λέγοντας, ότι δεν επηρεάζει η εν λόγω το θρησκευτικό συναίσθημα των ημερών. Κι όμως “Τῶν παθῶν τοῦ Κυρίου τάς ἀπαρχάς ἡ παροῦσα ἡμέρα λαμπροφορεῖ”.

Το θέμα όμως τίθεται στην βάση του εκπειρασμού του Θεού. Ο άνθρωπος προκλητικός και αναιδής απέναντι του Θεού, πόθησε από την αρχή της δημιουργίας του να καταστεί σκληρός ανταγωνιστής και αντίπαλος του δημιουργού του, επιδιώκοντας παντί τρόπω να τον φτάσει μέσω της εγέρσεως ποικίλων πύργων, αλλά προπάντων να τον προκαλεί σε περιόδους εντόνου νηστείας και προσευχής. Ας θυμηθούμε τον αρχηγό της πίστεώς μας μέσα στην έρημο, όπου οδηγήθηκε από το Άγιο Πνεύμα για να ασκηθεί επί σαράντα μέρες. Εκεί πειράσθηκε άγρια από τον αντίπαλό του Σατανά. Μία από τις απαντήσεις που έδωσε στον εκπειράζοντα και αποτελεί το απαύγασμα της όλης ασκήσεως του, ήταν “Οὐκ ἐκπειράσεις Κύριον τόν Θεόν σου” (Ματ. 4,7).

Από εκείνη την στιγμή όμως, άρχισε ο απείθαρχος άνθρωπος να εκπειράζει τον Κύριο συστηματικότερα και προκλητικότερα. Αλλά ας έλθουμε στα συμβάντα των ημερών μας.

Κυριακή του ασώτου, γλεντούν όλοι οι άσωτοι με περισσή περηφάνια, εκφράζοντας πεισματικά την εμμονή τους στην ασωτία τους.

Ημέρα Τσικνοπέμπτης ξεκοιλιάζονται στην κρεοφαγία αυτοί που θα συνεχίσουν να είναι “σάρκες” εν μέσω Μ. Σαρακοστής και ακόμη εν ημέρα Μ. Παρασκευής. Είχε “έθιμο” μία παρέα σε ένα χωριό να ψήνει αρνί στην σούβλα κάθε Μ. Παρασκευή. Είχε...

Ανώτατος ρασοφόρος, κατέρχεται από τον θρόνο που τον έθεσε ο Θεός, από τα ύψη, στα σοκάκια του πεζοδρομίου και γονυπετής χτυπά παλαμάκια στον δεξιοτέχνη ζεμπεϊκοχορευτή, ημέρα Τσικνοπέμπτης. Τελειώνοντας δε ο τελευταίος την επίδειξή του, σπεύδει ο ρασοφόρος να τον συγχαρεί και αντί αποδοχής της χειραψίας, δέχεται... τα οπίσθιά του.

Ημέρα “αγίου” Βαλεντίνου ξεσαλώνουν οι πορνεύοντες και μοιχεύοντες, επιβραβευόμενοι από τον Σατανά. Όμως ο Κύριος εν μέσω της ερήμου διεκήρυξε “Κύριον τόν Θεόν σου προσκυνήσεις καί αὐτῶ μόνω λατρεύσεις” (Ματ.4,10).

Πώς θα επιτελεσθεί αυτή η προσκύνηση και η εν λόγω λατρεία; Μέσω της σταυροφορίας. Γι' αυτό αναβαίνει εις Ιεροσόλυμα ο Χριστός προκειμένου να σταυρωθεί. “Ἰδού ἀναβαίνομεν εἰς Ἰεροσόλυμα...”

Την ίδια όμως στιγμή πόθησαν στην μαρτυρική πατρίδα μας να αναβούν και οι επίζηλοι πολιτευτές προκειμένου να “σταυρωθούν” και αυτοί μέσω του σταυρού προτίμησης στο ψηφοδέλτιό τους. Με λίγα λόγια συμπορεύονται οι πρότεροι με τον Χριστό, ποθώντας με πάθος την “σταύρωση” τους.

Επί του παρόντος αναρωτιέμαι σαν απλός πολίτης χάθηκαν οι υπόλοιπες 51 Κυριακές του χρόνου για να πραγματοποιηθούν οι εκλογές; Πρέπει αυτή τη μέρα να γίνουν; Ήδη με τα τελευταία δεδομένα, οι σύγχρονοι Έλληνες αυτές τις μέρες, της Μ. Εβδομάδος, τις παρακολουθούν από “μακρόθεν”. Ούτε καν τους εγγίζει η ιερότης των ημερών και η όλη μυσταγωγία. Η εξαίρεση τίθεται την Μ. Πέμπτη πρωί με τα στίφη των ατάκτως κοινωνούντων, την Μ. Παρασκευή προς επιβεβαίωση του θανάτου του Ναζωραίου και την Ανάσταση μέχρι το “ἀναστήτω ὁ Θεός καί διασκορπισθήτωσαν οἱ ἐχθροί αὐτοῦ...” Κατόπιν πανικόβλητοι φεύγουν οι τωρινοί γραμματείς και φαρισαίοι και όλο το κακό συναπάντημα του όχλου. Γιατί;

Μα γιατί “αστράφτει, βροντά, τα θεμέλια της γης κλονίζονται, ο ήλιος αποκρύπτει τας ακτίνας του και η σελήνη αρνείται να βγει”. Όμως οι άνθρωποι του σκότους φοβούνται από το σκότος.

Βάσει λοιπόν των προαναφερθέντων, έχει ο ταλαίπωρος Έλληνας μέσα στην παντοειδή πνευματική του στέρηση μία και μοναδική ευκαιρία, αυτήν της πνευματικής ανάκαμψης εν μέσω Μ. Εβδομάδος και έρχεται η επίσημη πολιτεία να την οικειοποιηθεί και αυτήν αποσπώντας και το τελευταίο δικαίωμά του, μέσω της ψηφολαγνείας. Έρχεται ο λεηλάτης κυβερνήτης να αλώσει παντελώς την ελληνική ψυχή. Τόσα έκανε το άθεο κράτος εν μέσω κορωνοϊού προκειμένου να πλήξει την Ελληνορθόδοξη ψυχή. Συστηματικά, ετσιθελικά και απολύτως Γκαιμπελικά. Γελοιοποίησε εκ καθέδρας όλα τα όσια και ιερά. Προσέβαλε και μείωσε και αυτό το αίμα του Χριστού την ώρα που η κοινωνία χρειαζόταν της εν λόγω αιμοδοσίας “Έρριξαν” τα άγια δισκοπότηρα στο δρόμο. Αλλά δεν φταίνε οι εν λόγω εκκλησιομάχοι. Φταίνε αυτοί που άφησαν να πέσουν τα άγια στα σκυλιά. Οπότε από σκυλιά τι να περιμένει κανείς. Από την άλλη όμως προασπιζόταν το παρακράτος την ομοφυλοφιλία, εξυψώνοντάς την παράλληλα ως θρήσκευμα και νέο τρόπο ζωής των νεοελλήνων. Κατά τα άλλα με έγκλειστο τον ελληνικό λαό γέμιζε την πατρίδα μας με λαθρομετανάστες που ήταν απολύτως ελεύθεροι. Επειδή ο Θεός περιμένει, υπομένει και δεν ανταπαντά άμεσα, νομίζουν οι καταστροφείς της Ελλάδος ότι θα περάσουν; Όμως “Δεν θα πατήσει τύραννος ποτέ για να την πάρει”. Οι Ιουλιανοί οι παραβάτες θα νικηθούν κατά κράτος. Τουλάχιστον εκείνος, ο προπάτοράς τους, είχε το σθένος νικούμενος να ομολογήσει “νενίκηκάς με Ναζωραίε”. Οι τωρινοί μέσα στο μίσος τους για την Εκκλησία έχουν παραφρονήσει και κατηγορούν ως και τους τρεις ιεράρχες ως χιτλερικούς. Αυτοί οι δημοκράτες. Αυτοί που έχουν ως εύκολη υπεκφυγή τους από τα εγκλήματά τους να κατηγορούν το παρελθόν. Ειδικά το μακρινό παρελθόν που ούτε μπορούν να το αγγίζουν. Έτσι όμως νομίζουν ότι σκεπάζουν τους βίους τους τους παράλληλους. Οι στρουθοκάμηλοι και οι μέγιστοι εκπορνευτές της κοινωνίας που κοκορεύονται ως δημοκράτες χαρίζοντας στον λαό και την “ελευθερία”. Οι τρεις ιεράρχες έδωσαν το αίμα τους, εσείς τι θα προσφέρετε; Όξος και χολή, μόνο αυτά έχετε.

Συν τοις προτέροις έρχεται και η γνώμη της Εκκλησίας συνδράμοντας στην ιεροσυλία. “Θα πάει το πρωί ο πιστός στην εκκλησία και μετά θα ψηφίσει. Τι έγινε;”. Όλη η βδομάδα θα περάσει εν μέσω συζητήσεων για τους “σταυρωμένους” βουλευτές περιφρονώντας τον πραγματικά σταυρωμένο Κύριο. Αυτό έγινε!!!

Όμως άρχισε η αντίστροφη μέτρηση, κύριοι πολιτευτές. Για να ξανανεβείτε στο βάθρο της εξουσίας, πρέπει πρώτα να κατεβείτε στα θεμέλια του εξαγνισμού και της μετανοίας. Πρέπει να διδάξετε έμπρακτα στους ψηφοφόρους σας την αλλαγή πορείας σας. Φτάνουν τα βολέματα και οι αρπαγές του εθνικού πλούτου. Η Νινευί επιτέλους πρέπει να μετανοήσει με πρωτοστατούντες τους άρχοντές της. Γιατί αν δεν γίνει αυτό, η θεία λαίλαψ δεν μπορεί να ανακοπεί με καμμία ιδεολογία του Νταβός. Κύριοι του Νταβός εν Ελλάδι: Η πορεία του κόσμου δεν υπαγορεύεται μόνο από την οικονομία ούτε καθοδηγείται από την ανωμαλία των Σοδόμων και της Γομόρρας. Ο άνθρωπος είναι θρησκευτικό όν εκ φύσεως και αυτό δεν έχετε δικαίωμα και ούτε μπορείτε εσείς να το διαγράψετε. Καλό είναι λοιπόν να συνέλθετε όσο είναι καιρός γιατί κάποιος άλλος που “οὐκ ἠβουλήθη συνιέναι” κατέληξε στην αγχόνη. Το χειρότερο, του πετάχτηκαν τα σπλάχνα του έξω, στο χώμα.

Δεῦτε οὖν, φιλέορτοι, ὑπαντήσωμεν ἄσμασιν ὁ γάρ Κτίστης ἔρχεται σταυρόν καταδέξασθαι, ἑτασμούς καί μάστιγας, Πιλάτω κρινόμενος”.

 

Αρίσταρχος

 

Κορυφή