ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ

  Άκουσα για μια προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να ανεγερθούν μερικά Τεμένη (Τζαμιά) στην Ελλάδα. Όπως πάντα, οι επιτήδειοι σπεύδουν να υπερασπισθούν τα δικαιώματα των «συνανθρώπων» τους, ειδικά όταν αυτά θίγουν την ηθική τάξη ή το Ορθόδοξο φρόνημα.

  Ως πρώην μουσουλμάνος, θα ήθελα να αναφέρω μερικές από τις πολλές αξιοσημείωτες αλήθειες γύρω από την μουσουλμανική πλάνη, που παρουσιάζεται ως θρησκεία, η οποία ζητεί να έχει τα δικά της Τεμένη, εντός των οποίων θα λατρεύεται ο θεός των μουσουλμάνων, που αποκαλείται Αλλάχ.

  Ας κοιτάξουμε το θέμα «Ισλάμ» σφαιρικά. Όλοι γνωρίζουμε πως, μια από τις διδαχές της Παλαιάς Διαθήκης ήταν και το “οφθαλμόν αντί οφθαλμού”. Αυτό επειδή οι λαοί τότε ήσαν πολύ άγριοι και ήσαν ικανοί να εξολοθρεύσουν ολόκληρο σόι προκειμένου να εκδικηθούν μια εχθρική πράξη, που έπραξε κάποιο μέλος τους.

  Από την άλλη πλευρά έχουμε εκατοντάδες προφητείες που φθάνουν περίπου τις πεντακόσιες, περί του ερχομού του Μεσσία, περί της σύλληψής του από την Παρθένο Μαρία, τη γέννησή του, το όνομα που θα έπαιρνε, τα θαύματα που θα εκτελούσε, το κήρυγμά του περί μετανοίας, την προδοσία του από τους μαθητές του, το ακριβές ποσό που θα ήταν το τίμημα της προδοσίας του, ακόμη και τη γη που θα αγοραζόταν με εκείνο το ποσό, περί της σταύρωσής του και την πόση του όξους πάνω στο σταυρό, το κέντημα της πλευράς του με την λόγχη και ότι θα εξερχόταν αίμα και ύδωρ από την πληγή εκείνη, περί της ανάστασής του μετά τρεις ημέρες, κλπ… και ότι μετά από αυτόν πολλοί ψευδοπροφήτες θα εμφανισθούν ως μεσσίες.

  Οι προφητείες εκπληρώνονται, ο Χριστός μιλάει για συγχώρηση, μετάνοια, αγάπη ακόμα και προς τους εχθρούς μας και εμφανίζεται ξαφνικά κάποιος δήθεν προφήτης, εξακόσια χρόνια μετά την γέννηση του Χριστού, για να μας διδάξει και πάλι το «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»!! Αυτό και μόνο ακυρώνει την γνησιότητα των λεγομένων του Μωάμεθ.

  Επίσης για μια πραγματική θρησκεία θα πρέπει να προϋπάρχει έστω μια προφορική αναφορά στην Παλαιά Διαθήκη. Μα ούτε μια αναφορά για τον Μωάμεθ ή το Κοράνιο (το Ισλάμ γενικώς) δεν γίνεται στα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης.

  Μια θρησκεία θα έπρεπε να έχει αρχηγό (αντιπρόσωπο του Θεού) επί της γης, ώστε να παίζει το ρόλο του μεσολαβητή μεταξύ Θεού και ανθρωπίνου γένους, να μεταφέρει τις εντολές του Θεού σε μας και να μας δείξει με το παράδειγμά του, τον τρόπο τον οποίο θα πρέπει να ακολουθήσουμε προκειμένου να αγιάσουμε στην ζωή μας, να την ταυτίσουμε με το άγιο θέλημα του Θεού, να βιώσουμε πρακτικά την μετάνοια για να επιστρέψουμε στο Παράδεισο από όπου ξεπέσαμε.

  Μα η ιδιωτική ζωή του Μωάμεθ υπήρξε άκρως προκλητική και αντίθετη με το άγιο παράδειγμα του Θεανθρώπου Χριστού. Ο Μωάμεθ νυμφεύθηκε δέκα πέντε γυναίκες, η μια δε ήταν η πρώην γυναίκα του γιου του!!! Είχε και σχέσεις με άλλες τόσες, οι οποίες ήσαν δούλες των γυναικών του ή του ιδίου. Η τελευταία του γυναίκα ήταν μόλις εννέα χρόνων!!! Διέπραξε δεκάδες δολοφονίες ο ίδιος ή ήταν ο εντολέας για δολοφονίες εκατοντάδων ανθρώπων που δεν συμφωνούσαν με τη διδασκαλία του ή το είχαν ελέγξει ή προσβάλει για τις βαρβαρότητές του κατά το παρελθόν.

  Μια θρησκεία χρειάζεται σημείο αναφοράς (Βίβλος), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορέσουμε να καταφύγουμε σε αυτό προκειμένου να λάβουμε απαντήσεις σε κάποια δύσκολα ζητήματα και δυσνόητα θέματα της πίστεως ή της καθημερινής μας ζωής, και έτσι να αφήνουμε το Θεό να μας λύνει την κάθε μας απορία και να μας οδηγεί, ώστε να μην απομακρυνθούμε από την οδό της Αληθείας.

  Στο Κοράνι, όμως, αντί να παίρνουμε απαντήσεις για τέτοιου είδους ζητήματα, έχουμε 164 αναφορές στη λέξη «Τζιχάντ», που σημαίνει «σκότωσε» στο όνομα του Αλλάχ, με σκοπό την εξάπλωση του Ισλάμ!

  Έ, λοιπόν, αυτή η πλάνη χρειάζεται τα Τεμένη για τη βοηθήσουμε στην εξάπλωση του κηρύγματος του Μωάμεθ και στην αγία μας Ελλάδα, πρώτα ειρηνικά, αλλά άμα χρειασθεί, θα ακολουθήσει το Τζιχάντ!

  Αναρωτηθήκαμε πως θα αντιδρούσαν άραγε οι αρχές τους, αν προσπαθούσε η Ορθόδοξη ιεραποστολική μας Εκκλησία να χτίσει έναν ορθόδοξο ναό στη Σαουδική Αραβία ή στο Κουβέιτ; η απάντηση είναι πολύ απλή· Τζιχάντ…

 

Α.Τ.
πρώην Μουσουλμάνος

"ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΕΥΛΟΓΙΑ"
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009
ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

Κορυφή