ΕΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΥΚ ΕΓΗΓΕΡΤΑΙ…


  Το άκουσα ότι ειπώθηκε σε συζήτηση στη τηλεόραση και δεν το πίστευα. Να όμως που το είδα και γραμμένο στην δήλωση του Σεβασμιωτάτου· «Δεν δεχόμαστε, σε καμία περίπτωση, ότι μπορεί να μεταδοθούν τα μικρόβια της νέας γρίπης, μέσω της θείας κοινωνίας», δήλωσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος. Όπως είπε, τα κοχλιάρια, με τα οποία μεταλαμβάνουν οι πιστοί είναι ασημένια και για το λόγο αυτό δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. «Σύμφωνα με επιστημονική γνωμοδότηση, τα μικρόβια, αν υπάρξουν, χάνονται πάνω στο ασήμι», τόνισε (Από το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων romfea.gr). 


  Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Την κομπογιαννίτικη επιστημοσύνη του Σεβασμιωτάτου; Την θεολογική του άγνοια; Το λειτουργικό του αναλφαβητισμό; Μα, εάν, Σεβασμιώτατε, η νέα γρίπη κολλούσε μέσω του Σώματος και του Αίματος του Χριστού, τότε «κενόν άρα το κήρυγμά» σας, «κενή και η πίστις» μας, κατά τα πασίγνωστα λόγια του Αποστόλου Παύλου (Α΄ Κορ. 15,14). 

  Ή για να τα πω διαφορετικά· Εάν η νέα γρίπη κολλάει μέσα από τη Θεία Κοινωνία, εσείς, Σεβασμιώτατε, τι είστε; Θρησκευτικός νομάρχης της Θεσσαλονίκης μήπως; Γιατί, εάν είστε Επίσκοπος Θεσσαλονίκης, οφείλατε να επισκοπείτε ακριβώς αυτό· την εντέλεια της τέλεσης της Θείας Ευχαριστίας, η οποία και αποδεικνύει εν τοις πράγμασι την ορθότητα της πίστης μας ότι, «Χριστός εγήγερται εκ νεκρών». Αλλιώς καλύτερα να πάμε να «πνιγούμε» όλοι μας, τρόπος του λέγειν, Σεβασμιώτατε! 

  Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές μάθαμε ότι συνεδρίαζε εκτάκτως η ΔΙΣ. (Τρίτη 21/7) η οποία λέγεται ότι θα επιληφθεί του θέματος. Ελπίζουμε να επιληφθεί του θέματος με όρους θεολογικούς και όχι επικοινωνιακής πολιτικής. 

 

Κ.Μ. 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ 
ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 

 

 

ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

Κορυφή