Προσευχές μιας φυλακισμένης

Από τον Οκτώβριο του 2019, μαζί με τα άλλα εφημεριακά και ποιμαντικά καθήκοντα μου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος κύριος Γεώργιος μου ανέθεσε και την κάλυψη των πνευματικών και λειτουργικών αναγκών των γυναικείων φυλακών Ελαιώνος. Η ενασχόλησή μου με τις πνευματικές ανάγκες των γυναικών κρατουμένων χάρισε σε μένα ποικίλες εμπειρίες και εκπλήξεις. Από τις πιο δυσάρεστες μέχρι και τις πιο ευχάριστες. Ανάμεσα σε αυτές ήταν η ανάγνωση προσευχών που έγραψε μία κρατουμένη, που πολλά έπαθε και σε πολλά λάθη έπεσε. Το ημερολόγιο προσευχών της, που μου χάρισε, περιέχει πολλές καταγραφές. Θα μοιραστώ με τους αναγνώστες αυτού του κειμένου μερικές προσευχές που γράφτηκαν μόνο το 2022. Θαυμάζω την συχνότητα, το περιεχόμενο και το ύφος των προσευχών γνωρίζοντας το πρόσωπο, την ζωή που έζησε και το μορφωτικό επίπεδό της. Δεν φοίτησε στο γυμνάσιο και λύκειο, τώρα μέσα στη μόνωση της φυλακής το κατορθώνει. Έχει όμως ποικίλη αυτομόρφωση. Τα κείμενα λεκτικά και συντακτικά υπέστησαν κάποια διαμόρφωση εκ μέρους μου. Ας εντρυφήσουμε στα κείμενα που ακολουθούν. Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μου και φυσικά παρελήφθησαν κάποια στοιχεία των προσευχών της, ώστε να διατηρηθούν μυστικά τα προσωπικά δεδομένα.

Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Απ. Βαδραχάνης

16/2/22

Τώρα πλέον δεν φαντάζομαι ούτε μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου μακριά απ' τον Κύριο μας Ιησού Χριστό. Τα δάκρυά μου είναι η τροφή μου, η θλίψη μου η ανάπαυση της ψυχής μου και ο φόβος του Θεού μας και ο πόνος η αγαλλίασή μου.

Πάντα, όταν πάω να μπω μέσα βαθειά στην απελπισία, εσύ με τραβάς και ξαναβλέπω το φως και ελπίδα δίνεις στην ψυχή μου. Θυμάμαι τα λόγια σου να ελπίζω και να έχω υπομονή έως το τέλος και να μην φοβηθώ, γιατί εσύ θα είσαι εδώ, ακόμη και όταν δεν σε νιώθω. Και ότι δεν θα με εγκαταλείψεις όταν σε αναζητήσω ή χρειαστώ τη βοήθειά σου. 'Οταν λείπεις από κοντά μου πονάω πολύ με την απουσία σου. Δεν μπορώ πιά να φύγω μακριά σου. Εσύ το 'Αλφα, εσύ το Ωμέγα· το πριν, το τώρα, το μετά και το μέλλον. Εσύ τα πάντα.

Σ' αγαπώ Χριστέ μου. Σ' ευχαριστώ Θεέ μου. Σε δοξάζω, σε θαυμάζω. Πάντα ξέρεις τις επιθυμίες της καρδιάς μου. Επίσης και τα πάθη μου, αλλά νιώθω πλέον πως και συ με αγαπάς και γι' αυτό με διαπαιδαγωγείς. Πολλές φορές στενοχωριέμαι και δειλιάζω και πέφτω σε λάθη και παλιές αμαρτίες. Εσύ όμως είσαι πάλι το χέρι βοηθείας μου. 'Οταν σου λέω πως χάνομαι και πως τελειώνουν όλα, εσύ μετά τα δάκρυά μου γιά την απώλειά μου, δηλαδή την αποστασία μου, πάλι γλυκά-γλυκά έρχεσαι με πολλούς τρόπους. Μου απαντάς και ζεσταίνεις την ψυχή και την καρδιά μου. 'Οσα ευχαριστώ και να σου πω, ό,τι και να πω, θα είναι, ή μάλλον είναι, λίγο ή τίποτα μπροστά στις ευεργεσίες σου και την άπειρη αγάπη σου. Γι' αυτό ελπίζω να μου δυναμώσεις την ντροπιασμένη μου φωνή, γιά να φωνάζω:

ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ. ΑΜΗΝ.

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΣΈΝΑ ΑΓΑΠΩ.

ΕΣΕΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΕΣΕΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΩ.

ΚΥΡΙΕ, ΕΛΕΗΣΕ ΜΕ.

 

17/2/22

ΚΥΡΙΕ, εσύ που γνωρίζεις τις καρδιές όλων των ανθρώπων και τη δική μου καλύτερα από εμένα, εσύ μου δείχνεις τα λάθη μου, τα ελαττώματά μου, πριν ακόμα καταλάβω ότι κάπου έφταιξα. Και συ πάντα με φωτίζεις και με βοηθάς να καταλάβω το κάθε λάθος, μικρό και μεγάλο. Ξέρεις, Χριστέ μου, φοβάμαι και στενοχωριέμαι, γιατί δεν θέλω άλλο να κάνω λάθη. Θέλω να φύγω απ' το σκοτάδι και να έρθω στο απρόσιτο φως σου. Πονάω πολύ ψυχικά, γιατί η αμαρτία πάντα με παρασέρνει, με αιχμαλωτίζει και με κρατάει μακριά σου. 'Οσο παλεύω τα πάθη μου, όλο και κάτι άλλο ξεφυτρώνει ή παλιό ή καινούργιο. Πολλές φορές αντιστέκομαι, γιατί προσπαθώ και έχω το βλέμμα μου σ' εσένα, αλλά πάλι παρασύρομαι, γιατί από την παιδική μου ηλικία έπεσα ολόκληρη μέσα στην αμαρτία. Πλέον ξέρεις ότι τίποτα δεν ποθώ περισσότερο απ' την Αγάπη και τη Βοήθειά σου. Μα περισσότερο τη Σωτηρία της ψυχής μου.

Χριστέ μου, δεν έχω τίποτα! Και κανέναν! Τα πάντα είσαι εσύ! Και με τα λάθη μου σε διώχνω μακριά μου. Ο φόβος και ο πόνος ότι ποτέ δεν θα δω το πρόσωπό σου με θλίβει και ταράζει την ψυχή και την καρδιά μου. Βοήθησέ με σε παρακαλώ, γιατί κουράστηκα απ' τα λάθη μου και μόνον εσύ μπορείς να με ξεκουράσεις. Μη με εγκαταλείψεις, γιατί είμαι κρύα, ούτε τα δάκρυά μου δεν ζεσταίνουν την καρδιά μου, μα και ολιγόπιστη. Σε εσένα έχω αφήσει την ελπίδα μου και την εμπιστοσύνη μου, γιατί θυμάμαι τα λόγια σου, και συ είσαι η αλήθεια. Σε παρακαλώ δυνάμωσέ με και δώσ' μου μετάνοια πριν το τέλος της ζωής μου, αληθινή και ειλικρινή, ώστε να φύγω ανακουφισμένη ότι ίσως να έχω μια θέση κοντά σου. Και να μπορώ κι εγώ να σου φωνάζω με όλους τους αγγέλους και τους αγίους αλληλούια.

Μα ό,τι και να γίνει, εγώ πάντα θα σε ευχαριστώ για όλα! 'Ολα! 'Ολα! Για τα πάντα. Γιατί ελπίζω πως ό, τι κάνεις, θα μου βγει σε καλό.

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΕΣΕΝΑ ΑΓΑΠΩ, ΕΣΕΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΕΣΕΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΩ. ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΕΛΕΗΣΕ ΜΕ.

 

18/2/22

Μέσα στο πένθος και το θρήνο μου των τόσων αμαρτιών μου, Χριστέ μου, ένιωσα να απελπίζομαι. Και μέσα στην απελπισία του χασίματός μου, χωρίς να έχω όρεξη και διάθεση καλή για να προσευχηθώ, πάλι το μέσα μου είπε να απευθυνθώ πάλι σ' εσένα. Μέσα σε τόσους συλλογισμούς και τόσους φόβους και αμφιβολίες της συγχώρησής σου για εμένα, άνοιξα τον ανάξιο λογισμό μου και σου μίλησα, όπως πάντα! Κι εσύ μου απάντησες, όπως πάντα άλλωστε κάνεις! Τόσο φιλάνθρωπος και μακρόθυμος και εύσπλαχνος Θεός! 'Ολος γλυκύτητα! Μου τη δείχνεις και εγώ η τυφλή δεν βλέπω και βλέπω ξανά, τυφλώνομαι και πάλι σε βλέπω. Δεν γίνεται ένας τυφλός να μη δει το φως το αληθινό, αν πει δεν βλέπει, θα είναι ψέμα. Ξέρεις, μου απάντησες ότι με συγχώρησες. Μα εγώ δεν συγχώρησα τον εαυτό μου. Μου είπες ότι με ελευθέρωσες αλλά εγώ δεν ήθελα να απελευθερωθώ. Πάντα νιώθω ένοχη ενώπιόν σου.

Τόσες ευεργεσίες μου έκανες, ΑΓΙΕ μου, ΘΕΕ μου, και ένα ευχαριστώ απ' τα βάθη της καρδιάς μου δεν σου είπα! Πολλά είπα εσωτερικά, μα επιφανειακά! Σου είπα «Σ' αγαπώ», γιατί πολύ το θέλω, αλλά κι αυτό ξεψυχισμένο, με παγωμένη καρδιά. Λέω «Δόξα τω Θεώ», αλλά κι αυτό ανάξια και ολιγόψυχα πολλές φορές.

Συγχώρησέ με και βοήθησε κι εμένα την ανάξια, γιατί ανάξια έρχομαι κοντά σου! Και δώσ' μου λίγο απ' το φως σου, λίγο απ' την αγάπη σου και μη μ' εγκαταλείψεις αλλά δίδαξέ με να σε αγαπώ και να σε ευχαριστώ, να σε δοξολογώ με όλο μου το είναι, μήπως και νιώσω λίγο αγαλλίαση. Καθάρισε την καρδιά μου και κάνε με μικρό παιδάκι στην ψυχή, στην καρδιά και στο μυαλό, ώστε να έχω την πεποίθηση ότι θα έρθω και εγώ στην άπειρη αγκαλιά σου.

Σ' ευχαριστώ, Χριστέ μου. Σ' ευχαριστώ. Γιατί ό,τι έχω μου το χάρισες εσύ και είναι δικό σου. Μα πάλι με τόση απλότητα και απλοχεριά μου 'δωσες το πιό όμορφο δώρο, τη μετάνοια, την παρουσία, την Αγάπη σου, να σε γνωρίσω.

'Εχεις καλά τους ανθρώπους που αγαπάς κι εμένα με ανέστησες απ' τους νεκρούς. Τι ευγνωμοσύνη! Τι ευχαριστία! Τι να σου πω; 'Ο,τι και να σου πω είναι λίγο! 'Η ένα τίποτα μπροστά στην άπειρη ευσπλαχνία σου! Και τα λόγια μου φτηνά και φτωχά. Συγχώρησέ με και ελέησέ με τη δούλη σου την αμαρτωλή. Βοήθησέ με να κατανοήσω όλο αυτό το άπειρο μυστήριό σου!

ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ. ΔΟΞΑ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ. ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ, ΔΟΞΑ ΣΟΙ. ΑΓΙΟΣ, ΑΓΙΟΣ, ΑΓΙΟΣ είναι ο Θεός Σαβαώθ με τις μεσιτείες της Υπεραγίας Θεοτόκου Δέσποινας ημών!

Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς!

 

19/2/22

Κύριέ μου, Χριστέ μου, όταν φεύγεις από κοντά μου νεκρώνω, νιώθω ακηδία χωρίς να έχω ενδιαφέροντα. Νιώθω έντονα την απουσία σου, η ψυχή αδειάζει, η καρδιά παγώνει και εκεί που όλα λέω τελειώνουν μέσα μου, ο πειρασμός λέει να με γυρίσει πίσω. Νιώθω αγκάθι στην ψυχή, μεσ' στην καρδιά μου, όταν με πιάνει εγωισμός προς το άγιό σου πρόσωπο, νιώθω ότι εγώ είμαι υπαίτια, γι' αυτό φεύγεις. Λυγίζω και σε αναζητώ, τα δάκρυά μου στέρεψαν, για να έχω κάτι να παρηγορηθώ σ' εσένα πάλι απευθύνομαι και συγνώμη σου ζητώ, σε παρακαλώ να έρθεις κοντά μου για να μη χαθώ. Ξέρεις, Χριστέ μου, δεν μπορώ να φύγω από κοντά σου, δεν μπορώ να ζω με την απουσία σου. Η αγάπη σου είναι τόσο δυνατή, που είναι αδύνατον ο άνθρωπος που του έκανες αυτή τη χάρη να φύγει μακριά σου. Σε ικετεύω, δεν έχω δάκρυ ικεσίας, δεν έχω λόγια να σου απευθύνω, νιώθω νεκρή. 'Ελα σε παρακαλώ γλυκύτατε 'Αγιε Κύριε Ιησού κοντά μου, βοήθησέ με να κάνω το άγιο θέλημά σου, δίδαξέ με και καθοδήγησέ με, ώστε να σε ευαρεστήσω.

Ξέρεις; Νιώθω άθλια! 'Ο,τι και αν κάνω, νιώθω ανάξια. Μου έδωσες τόσα πολλά! Και σ' ευχαριστώ, αλλά εγώ δεν σου πρόσφερα τίποτα και γι' αυτό είμαι πολύ λυπημένη, ούτε τα δάκρυά μου δεν ζεσταίνουν την καρδιά μου. Και φοβάμαι, βοήθησέ με σε παρακαλώ να σε δω με συμπάθεια και αγάπη περισσότερη, όχι γιατί δεν σε αγαπώ, γιατί δεν μπορεί ο νους μου ο μικρός να συλλάβει όλο αυτό το μυστήριο, γι' αυτό ζητώ τη συγχώρησή σου. Ψάχνω να βρω τρόπους για να σου ανοίξω την καρδιά μου και να μείνεις εκεί για πάντα. Πέφτω, σηκώνομαι, εσύ παντού, εσύ τα πάντα, εσύ η δύναμή μου, μα η πίστη μου μικρή. Και ΑΔΥΝΑΜΗ. Χρειάζομαι λίγο τόνωση της ψυχής μου. 'Ελα και δυνάμωσέ με. 'Αγιέ μου, Θεέ μου παντοδύναμέ μου, λυπήσου με την αδύναμη, την ολιγόψυχη, τη δύσπιστη και ελέησέ με Θεέ μου. Ξέρω πλέον πολύ καλά ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για εμένα. Εσύ είσαι η σωτηρία μου, η μόνη ελπίδα να σωθώ. Να φύγω, θα πάω πάλι στο σκότος και εγώ θέλω το φως σου, αυτό έχω ανάγκη να με φωτίζει για να μπορώ να βαδίζω σωστά κοντά σου και να κάνω το άγιο θέλημά σου.

'Ελα, Κύριέ μου, έλα που σε πόθησε η ψυχή μου, έλα γιατί διψώ πολύ και θέλω να ξεδιψάσω, έλα γιατί χωρίς εσένα δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα να σωθώ, να σε δω, να σε γνωρίσω. 'Ελα πάλι γιατί μου έλειψες πολύ. 'Ελα γιατί είμαι όπως τα ορφανά παιδιά που ψάχνουν μια αγκαλιά. Και η δική σου είναι άπειρη και ζεστή. Την έχω νιώσει. Πάρε κι εμένα για παιδί σου και βάλε με στην αγκαλιά σου για να νιώσω ασφάλεια και αγάπη.

Σε παρακαλώ, βοήθησέ με, μη με διώξεις μακριά σου. Γιατί για μένα η τιμωρία δεν είναι ο πόνος της φωτιάς, αλλά ότι δεν θα ζήσω κοντά σου. Μη με εγκαταλείψεις Αγαθέ Πατέρα, σπλαχνίσου με την αμαρτωλή και δώσ' μου μετάνοια σταθερή και ειλικρινή. Δώσ' μου δάκρυα να πενθήσω τα λάθη μου, τις αμαρτίες και δώσ'μου ταπείνωση για να μπορώ να ταπεινωθώ μπροστά σου και έτσι να δεις και εμένα με συμπάθεια.

'Ελα γρήγορα, δεν νιώθω καλά, δεν έχω ανάπαυση, μου λείπεις. Σε παρακαλώ, Χριστέ μου. Δεν θα τα παρατήσω, στο υπόσχομαι, όσο υπάρχω θα παλεύω το κακό να το μετατρέπω σε καλό. Τι φιλοσοφία! Τι χάρη! Τι απειροσύνη! Τι αγάπη! Είσαι η λαχτάρα μου, για να σε γνωρίσω θα με καταφάει, θα με αρρωστήσει. Προτιμώ να πενθώ κάθε μέρα της υπόλοιπης ζωής μου παρά να ζήσω μακριά σου. Σε παρακαλώ, δώσ' μου λίγο απ' την αγάπη σου για να παρηγορηθώ λίγο και έτσι να μπορώ να συνεχίσω. Λυπήσου με, γιατί νιώθω άχρηστη και το σώμα αδύναμο. Βοήθα με να μη χαθώ, Δέσποτα της ζωής μου, με τις μεσιτείες της μητρός σου, Υπεραγίας Θεοτόκου.

Σε παρακαλώ κάνε με ό,τι θες, κάνε με όμως άξια της αγάπης σου. Δίδαξέ με να ανέχομαι, να υπομένω, να συγχωρώ και ν' αγαπώ. Αλλά αυτό που χρειάζομαι είναι σταθερή μετάνοια η άθλια.

Κύριε και Θεέ μου, Σωτήρα μου. Θα σε περιμένω πάντα. Ξέρεις, τρέμω με τη σκέψη πως δεν θα σε δω και θα φύγω κατευθείαν στον 'Αδη. Σ' αγαπώ, Κύριε, ας γίνει το θέλημά σου. Ελπίζω να γνωρίσω την αγάπη σου, να με πάρεις στην αγκαλιά σου και ποτέ να μην ξανακλάψω. Είσαι όλος ο κόσμος για εμένα. Σ' αγαπώ, Σε πιστεύω και προσκυνώ σε ΑΓΙΕ ΙΗΣΟΥ ΜΟΥ, Κύριέ μου! Δέσποτά μου, όμορφε, γλυκασμέ και γαλήνη των απελπισμένων και καταφευγόντων σε εσένα.

ΑΜΗΝ.

 

27-2-22

Κύριέ μου μετά την σημερινή εξομολόγηση, νιώθω ήρεμη και άδεια από την αμαρτία. Σε ευχαριστώ που πήρες αυτό το φορτίο από πάνω μου και θα σε δοξάζω, θα σε προσκυνώ, θα σε ευχαριστώ πάντα, αλλά και πάντα θα σε ψάχνω. Ξέρεις πλέον δεν έχω ενδιαφέροντα, τίποτα. 'Ολα νεκρώνουν τα παλιά, όλα τα κακά φεύγουν. Σε ευχαριστώ, ελευθερωτή μου. Ξέρεις, Χριστέ μου, είναι σαν να είμαι μέσα στην κόλαση με την αγωνία μήπως πέσω πάλι. Αλλά η αγάπη σου με αγγίζει και νιώθω όλη να ανατριχιάζω από συγκίνηση και κλαίω απαρηγόρητη όταν μιλάω για το 'Αγιο όνομά σου. Εσύ είσαι ο σκοπός που γεννήθηκα, σε εγκατέλειψα, σε πλήγωσα, σε πίκρανα. Κι εσύ, αντί να με στείλεις στην κόλαση, με τράβηξες κοντά σου. Ξέρεις, Χριστέ μου, τώρα είμαι βέβαιη πως σε αγαπώ. Και δεν θέλω τίποτα άλλο παρά εσένα, να είμαι κοντά σου. 'Ολο αυτό το μυστήριο, ποτέ δεν θα πίστευα ότι θα συμβεί σ' εμένα την ελεεινή. Και όμως η αγάπη σου κάθε μέρα με αλλάζει, με αναγεννά, νιώθω, αισθάνομαι να μην σκέπτομαι τα γήινα αλλά εσένα. Είσαι παντού, όπου πάω.

Σε ικετεύω, πάρε με κοντά σου, γιά να ανήκω κάπου. Δεν έχω τίποτα, δεν έχω κανένα, γιατί εσύ έγινες τα πάντα για μένα. Βοήθησέ με και φρόντισέ με. Ας έρθεις μέσα στην καρδιά μου και να μείνεις έως να φύγει η ψυχή μου. Τουλάχιστο να σε απολαμβάνω εδώ, να σε υπηρετώ, να σ' αγαπώ, να με μάθεις να σε υμνώ, να δοξολογώ και να είμαι δούλη σου. Κύριε Ιησού Χριστέ, ζητάω σε παρακαλώ λίγο απ' την αγάπη σου, για να αναπαυθώ, να κάνω το θέλημά σου. Καθοδήγησέ με, κάνε με εργάτη σου και μετά αγκάλιασέ με, δίδαξέ με ώστε να σου είμαι ευάρεστη. Αν κάνω λάθη, σαν άνθρωπος που είμαι, σου ζητώ συγνώμη. 'Οταν το καταλαβαίνω πονάω κι εσύ το ξέρεις, γιατί ξέρω πως σε πλήγωσα. Και δεν θέλω άλλο την αμαρτία ούτε το σκοτάδι. Θέλω το φως, εσένα Κύριέ μου. Σ' αγαπώ, πάντα θα σ' αγαπώ.

Είσαι ό,τι καλύτερο υπάρχει σ' αυτήν και τη μετά ζωή. Δεν θα ρισκάρω να σε χάσω, θα παλέψω, ίσως κερδίσω την αγάπη σου, με τον τρόπο που θες εσύ, μόνο εκεί να είσαι βοηθός μου και όταν πάω να λυγίσω απ' τους εχθρούς, σε παρακαλώ ξανασήκωσέ με, κλείσε ξανά τις πληγές μου για να νιώθω την αγάπη και τη συγχώρησή σου. Αμήν.

Σ'αγαπώ.

Κύριε ευχαριστούμεν σε, δοξολογούμεν σε διά την μεγάλη σου δόξα.

Σε ευχαριστώ για όλα ποιμένα μου.

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός ΖΕΙ.

 

3/3/22

Χριστέ μου, με συγχώρησες και το χρέος μου το κάρφωσες στο σταυρό σου. Νιώθω συγκίνηση πολλή και δάκρυα, πολλή πίκρα και αγαλλίαση μαζί, ντροπή για τα λάθη μου έχω. Αλλά και τόση Αγάπη για την Αγάπη που μου δίνεις. Το μόνο που χρειάζομαι είναι η αγάπη σου και η αγκαλιά σου. Εδώ στη φυλακή με αναγέννησες Θεέ μου, σε ευχαριστώ, και με έκανες παιδί δικό σου. Μου είπες πως δεν είμαι δούλη, αλλά παιδί δικό σου. Πονάει η ψυχή μου και ντρέπομαι. Πολύ με άλλαξες. Με μεταμόρφωσες, με ελευθέρωσες, ξέρεις. Σε ευχαριστώ, αν και ακόμα έχω αγώνα μέχρι το τέλος. Πρέπει να μείνω σταθερή. Μου μαθαίνεις την αγιότητά σου και σε ευχαριστώ. Σ' ευχαριστώ γιά το κάθε κλάσμα της ζωής μου. Από τότε που μπήκες στην ψυχή μου σ' αγαπώ πολύ Χριστέ μου, μη σε χάσω ή χάσω τη μάχη στις αδυναμίες μου που έχουμε να δώσουμε ακόμα. Πολύ θα λυπηθώ.

Απ' τη μιά θέλω σαν τρελλή να έρθω κοντά σου, απ' την άλλη νιώθω την ντροπή των αμαρτιών μου ενώπιόν σου και λέω πως δεν θα φτάσω στον προορισμό. Και δεν θέλω να ντραπείς ξανά γιά μένα, αλλά ούτε να σε πληγώσω. 'Οταν κάνω λάθος πονάω.

Κύριε Ιησού Χριστέ, Εσένα Αγαπώ, Εσένα Πιστεύω, Εσένα Προσκυνώ. Ευχαριστώ. Η χαρά της αγάπης σου το πιό μεγάλο δώρο για εμένα. Αμήν.

 

4/3/22

Ξέρεις, Χριστέ μου, πως νιώθω ένα ράκος και μισό κάθε φορά που θυμάμαι ή μου θυμίζουν, ένα λάθος μου έστω, που έκανα σε εμένα. Πονάω και κλαίω απαρηγόρητη. Δεν ξέρω τι και γιατί τόσος πόνος. Η ντροπή μου προς εσένα, Βασιλέα μου, έχω χάσει το θάρρος μου προς εσένα, τον Θεό μου. Ντρέπομαι. Συγχώρεσέ με. Λυπάμαι πολύ βαθιά. 'Εχω εξουθενωθεί απ' τα κλάματα. Πού να βρω παρηγοριά ανθρώπινη, Θεέ μου, αφού εσύ είσαι η μόνη παρηγοριά μου; Συγχώρεσέ με, γιατί πάλι μπερδεύτηκα και τα έβαλα μαζί σου για τα λάθη μου και την αύξηση της πίεσής μου προς αποφυγή της αμαρτίας. Οι λογισμοί τρέχουν και χειροτερεύουν, γίνονται όλο και πιο άθεοι, μα σε έχω στην καρδιά μου, Χριστέ μου, σαν φυλαχτό. Ο θησαυρός μου ο πιό πολύτιμος, ο πιό σημαντικός. Φοβάμαι. Βλέπω το σταυρό σου και ο λογισμός τον βρίζει πολλές φορές, μα η δύναμη της θυσίας σου και της αγάπης σου, που έκανες και έπαθες για εμένα, δεν επιτρέπει τη συνείδησή μου να υπακούει τους λογισμούς.

Βλέπω το αίμα σου και πονάει η ψυχή μου για την αδικία που σου κάναμε, Χριστέ μου. Δεν ξέρω πιά πώς ζω, πώς υπάρχω, δεν έχω τίποτα, δεν θέλω τίποτα. Το μόνο που θέλω είσαι εσύ, οι δυνάμεις μου στερεύουν, μα σε εμπιστεύομαι. Και πίστεύω σε εσένα. Ποιός; Εγώ, που δεν πίστευα σ' εσένα παρά στον εαυτό μου; 'Εχεις δίκιο να με τιμωρείς γιά όλα, γιατί έκανα είδωλο τον εαυτό μου παλιά. Αλλά σ' ευχαριστώ που βοήθησες πριν το τέλος να σε γνωρίσω, και να μάθω για την αγάπη σου και την αυστηρότητά σου. Σ' ευχαριστώ, γιατί τώρα πιστεύω σ' εσένα που δεν βλέπω, κι όμως είσαι εδώ και παντού. Με έμαθες να σ' αγαπώ. Συγχώρεσέ με γιά την ασέβειά μου, θέλω να σ' αγαπώ παραπάνω κάθε λεπτό της ζωής μου, σε όλες τις στιγμές, εκεί να είσαι μαζί μου, πάντα να ξυπνάω με το όνομά σου και, πριν φύγω απ' εδώ, το μάταιο ψεύτικο κόσμο, να σου χαρίσω την καρδιά μου. Κι αυτή δική σου είναι, δεν έχω τίποτε άλλο, κι αυτή κρύα είναι, εσύ τη ζέστανες κάπως.

'Ολα εσύ, Θεέ μου, όλα. Χωρίς εσένα τίποτε. Σ' αγαπώ Κύριέ μου, συγχώρεσέ με για όλα μου τα λάθη, σε παρακαλώ. Κοίτα, Θεέ μου, τα δάκρυά μου, είναι πολλά. Αρρώστησα από την ενοχή και το κλάμα απέναντί σου. Δεν έχω όρεξη να φάω πιά, εσύ ξέρεις πως πονάω. Σε ικετεύω, μη με εγκαταλείψεις. Σ' αγαπώ. Συγχώρεσέ με.

Σ' ευχαριστώ γιά όλα. Πάντα θα σε ευχαριστώ.

 

6/3/22

'Εχω να σου ομολογήσω, φιλάνθρωπε τροφοδότη του σώματος και της ψυχής μου. Μαζί σου πέθανα ως προς την αμαρτία, μαζί σου γεννήθηκα ως προς την αναγέννησή μου, και μαζί σου θ' αναστηθώ.

Δέσποτά μου, βασιλιά ουράνιέ μου, παράκλητέ μου, είσαι το φως το αληθινό. Μέσα στη φυλακή με έκανες παιδί δικό σου, μαζί με τη βοήθεια του αποστόλου Παύλου. Πολύ τον αγαπώ.

Μου μιλάς, μου απαντάς μέσα μου. Ακόμη, τον καιρό της απιστίας μου ή της ολιγοπιστίας μου, μου έστελνες αυτά που ήθελα και σκεφτόμουν για εσένα. 'Η με ανθρώπους ή με βιβλία και ακόμη με διαπαιδαγωγείς με διαφόρους τρόπους.

Σε ευχαριστώ. Σου χρωστώ τα πάντα, ό,τι και να κάνω δεν θα ξεχρεώσω.

Τι να πω; Εσύ τα ξέρεις όλα. Σ' ευχαριστώ Χριστέ μου, Κύριέ μου, Βασιλιά μου, είσαι ο λόγος που ζω και υπάρχω. Και αλήθεια αξίζει κανείς να σε αγαπάει και να σε εμπιστεύεται. Εσύ τα πάντα. Εσύ το ΑΛΦΑ- ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΩΜΕΓΑ.

Χριστέ μου, συγχώρεσέ με για την ασέβειά μου. Πλήγωσα και τον παπούλη που μου έστειλες, καλέ μου Θεέ. Το δάκρυ του μου ράγισε την καρδιά. Δεν ήθελα να τον στενοχωρήσω, μα ήμουν ταραγμένη και ασεβής. Συγχώρεσέ με. Πρέπει να τον δω, να του μιλήσω, δωσ' μου σε παρακαλώ μιά ευκαιρία να του ζητήσω συγνώμη για την καλοσύνη του και συγχώρηση για την ασέβειά μου. 'Οταν ταράζομαι, ξέρεις, τα χάνω. Ελπίζω και πιστεύω πως θα διαμορφώσεις κι αυτό το άγχος. Εσύ είσαι ο γιατρός μου. Σ' αγαπώ, Κύριέ μου, σ' αγαπώ πολύ. Και όποιον σ' αγαπάει τον αγαπώ και θα μάθω να είμαι πιό ευσεβής και ειδικά σ' εσένα, Δέσποτά μου.

Βοήθησε ν' αγαπώ όλο τον κόσμο, ώστε να έχω καθαρή καρδιά, όχι για να μισώ κάποιον. Απλά πλέον βλέπω τη διαφθορά. Αυτήν μισώ. ΟΧΙ τον άνθρωπο αλλά την αμαρτία.

ΚΎΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ,

ΕΣΕΝΑ ΑΓΑΠΩ, ΕΣΕΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΕΣΕΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΩ.

 

25/3/22

'Ομορφη, καλοτάτη μου, γλυκειά μου Παναγία! Ποτέ δεν σου έγραψα κάτι. Πάντα σου ζητούσα κι εσύ με βοηθούσες. Και ακόμα είσαι κοντά μου. Σήμερα θέλω να σ' ευχαριστήσω για όλα όσα έκανες και εξακολουθείς να κάνεις για την οικογένειά μου αλλά και για εμένα.

Παναγία μου, λίγο απομακρύνθηκα από κοντά σου χωρίς λόγο. Μια νιώθω κουρασμένη, δεν έχω όρεξη ή θέληση, δεν ξέρω τι είναι. Προσπαθώ, δεν έχω θέληση δυνατή και πίστη και προσεύχομαι σαν τον Ιωνά. Ξέρεις, καλή μου Παναγία, καλύτερα να σου λέω λίγα λόγια απ' την καρδία μου. Σε ευχαριστώ.

Σ' εσένα ελπίζω, συγχώρεσέ με γλυκυτάτη μου. Πολύ θα ήθελα σήμερα να ήμουν σε μια εκκλησία μόνη μαζί σου εκεί και να σου μιλώ για όλα αυτά που σκέφτομαι και με απασχολούν και φοβάμαι. Πιστεύω πως τα ξέρεις. Ελπίζω με τη βοήθειά σου να πλησιάσω τον ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ και να σ' αγαπήσω πολύ Παναγία μου κι εσένα. 'Οχι γιατί δεν σ' αγαπώ, αλλά θέλω περισσότερο. Είναι στιγμές που σε ντρέπομαι πολύ όταν σε κοιτώ, για την αγάπη τη δική σου και την ασέβεια τη δική μου. Πάντα θα παλεύω να προσπαθώ να είμαι κοντά σου και να προσεύχομαι και να σ'ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Σε ευχαριστώ γιατί για χάρη σου μπορώ κι εγώ να σωθώ με τον Υιό σου τον Χριστό.

Σ' αγαπώ.

Αμήν.

 

9/4/22

Χριστέ μου, με δάκρυα και πόνο σου φωνάζω να με δεις την μικρή και να με συγχωρέσεις. Πονάω, δεν μπορώ να ζω με την απουσία σου. Πάλι σε έδιωξα. 'Εφυγες απ' τα λάθη μου. Είμαι σε αδιέξοδο, δεν νιώθω ούτε να με συγχωρείς, ούτε ότι έρχεσαι. 'Ισως να μην είναι καθαρή η αγάπη μου για εσένα. Μελετώ με πόθο τη Γραφή και δεν δέχομαι εσένα, ότι τα λόγια μέσα είσαι εσύ, οπότε γι' αυτό δεν απολυτρώνομαι. Η ζωή μου χωρίς εσένα δεν έχει νόημα. Δώσ' μου, Κύριέ μου, λίγη αγάπη, λίγο κουράγιο για να δω πως είσαι εσύ. Αν δεν είμαι κοντά σου, δεν είμαι τίποτα έως ότου φύγω απ' αυτή την κόλαση. Και στην κόλαση θα συνεχίσω! Σε ικετεύω, σπλάχνίσου με, Ιησού μου, γιατί με πήρε η κατηφόρα.

Συγχώρεσέ με για όλα μου τα λάθη, για όλες μου τις αμαρτίες. Συγχώρα με που σε πλήγωσα, το Θεό μου, τον καλό μου Θεό. Σ' αγαπώ. Συγχώρεσέ με απ' τα πάθη και σώσε με, αγαθέ Θεέ μου.

 

9/4/22

Κατάντησα να σε κάνω να με συχαθείς απ' τις κρυφές σκέψεις, λογισμούς και την κακία και την κατάκριση. Το έπαιξα υπεράνω, ότι τα ξέρω όλα, ενώ η τυφλή δεν βλέπω την ταλαιπωρία των αμαρτιών μου. 'Εχω κύρτωση, σου ζητώ βοήθεια, μια με βοηθάς, μια φεύγεις. Σε ευχαριστώ. Πονάω πολύ, συγχώρα με. Ο πόνος μου και τα δάκρυά μου είναι για την αναξιότητά μου μπροστά σου, Θεέ μου και Σωτήρα μου. Ελπίζω πως θα με λυπηθείς γιατί βλέπεις πως πονώ για τα λάθη μου. Τα συναισθήματά μου είναι πολλά, δεν τα ξεχωρίζω με ακρίβεια. Βοήθησέ με ν' ανοίξω διάπλατα την καρδιά μου και να έχω άπειρη αγάπη. Μάθε με να κάνω αυτό που σ' ευχαριστεί για να μη φεύγεις μακριά μου.

Σ'αγαπώ. Δόξα στο 'Αγιο ΟΝΟΜΑ Σου!

 

9/4/22

Χριστέ μου, εγώ σε απαρνήθηκα απ' τα νεανικά μου χρόνια. Δεν πίστευα στην ύπαρξή σου. Εδώ στη φυλακή με έκανες παιδί δικό σου. Με έβαλαν στον τάφο και όταν πήγαν να μου βάλουν την ταφόπλακα, ήρθες και μου είπες “Εδώ είμαι, μη φοβάσαι”. Και με άρπαξες και με έσωσες. Μου έδωσες τη χάρη σου και μου έδωσες Πίστη και Αγάπη προς το πρόσωπό σου το 'Αγιο. Πώς μπορώ, Σωτήρα μου, να φύγω μακριά σου; Σου χρωστώ τη ζωή μου. Είμαι δειλή, δεν είμαι θαρραλέα, πέφτω και με δάκρυα σου ζητώ βοήθεια. Εσύ γιατρεύεις τις πληγές μου και με σηκώνεις πάλι.

Η ζωή χωρίς εσένα δεν έχει ενδιαφέροντα και έτσι είμαι μια γυμνή και αξιοκατάκριτη. Γι' αυτό κράτα με στην αγκαλιά σου, για να νιώθω ότι ανήκω κάπου.

 

13/4/22

Είμαι πολύ ήρεμη και στενοχωρημένη. Αυτή η ηρεμία είναι δική σου. Σ' αγαπώ, Κύριέ μου, κάθε μέρα πιο πολύ. Πάντα με δυναμώνεις και με μαθαίνεις σαν ένα παιδί τι και πως πρέπει να κάνω για να με βάλεις για πάντα στην αγκαλιά σου. Σ' αγαπώ, σ' αγαπώ, σ' αγαπώ, ιερή καρδιά του Χριστού μου, σ' αγαπώ, λυτρωτή μου. Πάντα θα σ' αγαπώ.

Τα μάτια μου τρέχουν από συγκίνηση και αγάπη και πολλά συναισθήματα αλλά σπάνια ανθρώπινα. Σε λατρεύω, σωτήρα μου, και πιστεύω στην αγάπη σου για μένα. Μη με εγκαταλείψεις. ΔΟΞΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟ. ΜΕΓΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.

 

13/4/22

Προσευχή δική μου

Προς τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ

ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

'Ηρθες σαν άγγελος φωτός την ώρα του θανάτου. Με άρπαξες γλυκά-γλυκά, με πήρες για παιδί σου. Πόνους πολλούς επέρασα, γιατί δεν σε είχα γνωρίσει. Σιγά-σιγά κατάλαβα με τη γλυκειά βοήθειά σου.

Μετάνοια ζήτησα με δάκρυα στα μάτια. Κατάνυξη και πόνος. Πρόσθεσες χρόνο για να μην χαθώ, γιατί εσύ είσαι ο μόνος που ξέρεις της ψυχής τα απόκρυφά μου. Πάντα θα σε προσκυνώ, θα σε ευχαριστώ, θα σε δοξολογώ. Μάθε με να σε λατρεύω.

Σ' αγαπώ, σε ευχαριστώ, λυτρωτική μου αγάπη. Και φως του σκότους μου. Ανάστασή μου. Σε ευχαριστώ.

Εσένα αγαπώ, Εσένα πιστεύω, Εσένα προσκυνώ, λατρεμένε καλότατε Ιησού μου.

 

13/4/22

Πονάω, Χριστέ μου, όταν βλέπω τι σου κάναμε, όταν βλέπω την Παναγία να θρηνεί στον σταυρό σου. Κανείς ποτέ δεν θα μπορέσει έτσι να πονέσει σαν την Παναγία. Μου σπαράζει η καρδιά μου.

Πολλές φορές βλέπω το σταυρό και το αίμα σου τόσο ζωντανό και υποφέρω. Πώς με ανέχεσαι την άθλια; Συγχώρα με, Θεέ μου, μακάρι να πεθάνω μαρτυρικά για ό,τι ανομίες διέπραξα ενώπιόν σου. Αλλά με καθαρή καρδιά σ' αγαπώ και θα ήθελα πολύ να χαρώ στην αγκαλιά σου, αν και δεν το αξίζω. Σε λατρεύω. Δεν άξιζα αυτή τη θυσία, Θεέ μου. Πονάει η ψυχή μου. Σου φερθήκαμε απαίσια. 'Αγιέ μου Κύριε και Θεέ μου, όση αγάπη και να έχω δεν θα φτάσει ποτέ για να σε ευχαριστήσω.

Είσαι τα πάντα για εμένα, συγχώρησέ με τη μικρή και αδύναμη. Με έκανες να πιστέψω με τον Απόστολο Παύλο, αλλά αυτό που με συγκινεί, ότι κλαίω και υποφέρω πράγματι γιά την Αγάπη σου και τη συγχώρησή σου.

Σώσε με, Κύριε θεάνθρωπέ μου. Λυπήσου με την άθλια και σβήσε τα βέλη του πονηρού από πάνω μου για να έχω τη σκέψη ολοήμερα σ' εσένα και να μη φοβάμαι ότι θα πέσω. Δυνατέ μου Ιησού, σε ευχαριστώ γιατί με το θάνατό σου μου έδωσες ζωή αλλά σ' αγαπώ γιατί είσαι καταπληκτικός Θεός, γλυκύτατος. Ακόμη κι όταν σε στενοχωρώ, εσύ με συμπονείς. Σ' αγαπώ. Δώσε μου σε παρακαλώ δάκρυα πολλά Αγάπης για εσένα και μετάνοιας. Πάντα θα σου χρωστώ όλη την ύπαρξή μου. Ζωή μου, πνοή μου, ψυχή μου, Θεέ μου ακαταμάχητε. Πόσο σε θαυμάζω, ευλογημένε Πατέρα, Βασιλιά μου. Πατήρ, Υιός και 'Αγιο Πνεύμα. ΑΜΗΝ.

Σε ευχαριστώ.

Χωρίς εσένα δεν υπάρχει ούτε ελπίδα, ούτε πίστη, αλλά ούτε παράδεισος· αλλά για όλα αυτά χρειάζομαι Αγαπη. Ελέησέ με, σε παρακαλώ . Αμήν.

 

22/4/22

Σήμερα σταυρώσανε εσέ, 'Αγιέ μου Θεέ, μπουμπούκι μου! Θέλω πολύ να κλάψω, να μείνω μόνη. Εδώ πουθενά δεν μπορώ. Ευτυχώς μου έστειλες τη ...... Και είμαι εκεί κοντά στο σταυρό σου.

Είμαι μιά κρύα, μιά ζεστή. Περίεργα συναισθήματα. Δεν αντέχω ότι σήμερα περνάς όλο αυτό. Συγχώρα με. Περιμένω την Ανάσταση για να χαρώ. 'Ολη η Μεγάλη Εβδομάδα με θλίβει. 'Εχω θυμό, οργή, δεν είμαι καλά. Συγχώρησέ με, Πατέρα μου. Για τα λάθη μου όλα αυτά πήγες και θυσιάστηκες. Λέξη δεν είπες, τέλειος, ακόμη και στο σταυρό σιωπηλός και γεναίος. Σ' αγαπώ όμορφέ μου, γλυκέ μου Χριστέ. Σ' αγαπώ, σ' αγαπώ, εσύ είσαι τα πάντα για εμένα, δεν μπορώ, δεν έχω ζωή χωρίς εσένα, ούτε ενδιαφέρον. 'Ο,τι και να κάνω είμαι κενή, γιατί εσύ είσαι τα πάντα. Μη με εγκαταλείψεις, ανάστησέ με με την αγία σου Ανάσταση, φώτισε την ψυχή και τη διάνοιά μου, δως μου σε παρακαλώ Σοφία δική σου και διώξε την ανοησία μου μακριά. Χριστέ μου, συγχώρεσέ με την αμαρτωλή. Ξέφυγα τελευταία. Πολύ λυπάμαι, επανάφερέ με. Συγνώμη που σε πλήγωσα.

Σ' αγαπώ. Συγχώρεσέ με. Είπες ότι μπορείς να συγχωρέσεις τον χειρότερο. Τότε σε ικετεύω, συγχώρεσέ με γιατί δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος σαν κι εμένα. Πολύ λυπάμαι. Μόνο εσύ και η αγάπη σου με αλλάζει, τίποτε άλλο. Σε ευχαριστώ για όλα. Σε παρακαλώ φώτισέ με. Σοφισέ με, βοήθα με. Σε προσκυνώ και παρακαλώ σε δώσ' μου δάκρυα μετανοίας να καθαρίσω, Χριστέ μου, αν θες κι εμένα. Δέξου με σε παρακαλώ! Σου υπόσχομαι να αλλάξω για την αγάπη σου. Εγώ θέλω, εσύ μπορείς. Σε ευχαριστώ γιατί είσαι η πιό όμορφη και η πιό γλυκειά αγάπη. Η Αγάπη σου σταυρώθηκε για εμένα.

Σήμερα μαύρος ουρανός

σήμερα μαύρη μέρα.

Σήμερα όλοι θλίβονται

και τα βουνά λυπούνται!

 

27/6/22

Σήμερα σηκώθηκα με μεγάλη αναστάτωση, Κύριε, και συγκίνηση. Νιώθω συντρίμμια, χιλιάδες κομμάτια. Δεν ξέρω πως να διαχωρίσω τη θέση μου, το μέσα μου, δεν μπορώ να καταλάβω πού υπάρχει η πλάνη. Είμαι πολύ στενοχωρημένη.

Σε παρακαλώ, πάλι ζητώ το έλεός σου και τη συγχώρησή σου, σε παρακαλώ η πολύ αμαρτωλή γυναίκα. Κατέρρευσα και χάθηκα. Σ' αγαπώ, ίσως όχι όσο πρέπει. Θέλω να σ' αγαπώ με όλο μου το είναι και όλη μου τη δύναμη, μα δεν έχω αντοχή, ίσα που στέκομαι. Μη με αφήσεις να χαθώ σε παρακαλώ. Σ' αγαπώ, σ' ευχαριστώ.

Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι, και νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

 

5/7/22

Κύριε γλυκέ μου ΙΗΣΟΥ ΜΟΥ, Αγαπημένε Δέσποτα, πόσο άθλια είμαι, πόσο άξια για μύριες κολάσεις. Και εσύ με ευεργετείς ακόμα. Ποτέ δεν φεύγεις Κύριε, ψυχή μου, καρδιά μου, αγαλλίασή μου.

Σ' αγαπώ, σε ευχαριστώ, γιατί, ακόμα και τόσο άρρωστη και άθλια, μου δίνεις ελπίδα για να συνεχίσω προς σε να έρχομαι. Σε πληγώνω, το ξέρω πως γίνομαι αχάριστη. Πολλές φορές την ημέρα, κάθε ημέρα. Συγνώμη, συγνώμη, Δέσποτά μου. Εσύ είσαι η αγάπη μου. Εδώ έχω καταντήσει ανόητη και πολυλογώ βλακωδώς διότι χωρίς Εσένα δεν έχω ενδιαφέρον ούτε όρεξη.

Συγχώρησέ με την αμαρτωλή, Χριστέ μου, θα πεθάνω από τη θλίψη. Ξέρω άλλη ή άλλος αμαρτωλός άνθρωπος σαν και εμένα δεν υπάρχει αλλά πιστεύω στο ΑΠΕΙΡΟ ΕΛΕΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑ.

 

18/9/22 16.30΄

Φέτος, Χριστέ μου, με αξίωσες και μου επέτρεψες να κλείσω μέσα στη φυλακή τα 31 μου χρόνια. Ελεύθερη, με αγάπη πλημμυρισμένη, μαζί σου και με καλούς και αγίους ανθρώπους. Ελπίζω στα 33 ήδη να έλθω στην 'Ανω Ιερουσαλήμ. Εύχομαι να με αξιώσεις, ουράνιε Πατέρα μου και Βασιλιά μου!

Ξέρεις, Κύριε, όταν θυμάμαι την αθλιότητά μου πριν την πολύ μαύρη, θλίβομαι. Αλλά τώρα νιώθω πως είμαι ξεκούραστη, λυτρωμένη. Θέλω να φύγω τελείως απ' την αθλιότητα, να γεμίσω με θείο έρωτα. Και να σε λατρεύω συνεχόμενα, ακατάπαυστα, Πατέρα. Ευχαριστώ για όλα και άλλα τόσα όσο όταν γεννήθηκα. Ευχαριστώ Εσταυρωμένε Λυτρωτή μου, Εσταυρωμένη μου Αγάπη. Είμαι ευγνώμων. Εσύ είσαι η μόνη αλήθεια και η μόνη λογική. 'Ολα τα ανθρώπινα μάταια και ανούσια, όλη η ουσία είσαι εσύ! Αγαπημένε μου Ιησού, θα περιμένω ελπίζοντας να ζήσω κοντά σου. Δεν είμαι άξια, αλλά ελπίζω στην 'Απειρη Ευσπλαχνία σου και έλεός και μακροθυμία σου. Απ' εδώ και πέρα μαζί σου, με Αγάπη πάντα! Σε ευχαριστώ, Θεέ μου! Σ΄αγαπώ! Δοξάζω τη μακροθυμία σου! Αμήν.

 

18/9/22 17.00΄

Παναγία μου, όμορφη, καλή και γλυκιά, ευχαριστώ για την ανεκτικότητα και στοργική σου Αγάπη. Σε ευχαριστώ για την ενισχυτική συμπαράσταση και Βοηθειά σου. Ευχαριστώ που με έφερες κοντά στον γλυκό σου Υιό. Ευχαριστώ που είδες και εμένα την άθλια ψυχή και σάπια σάρκα. Κυρία Θεοτόκε, σ' αγαπώ. Είσαι η πιο γλυκιά μάνα του κόσμου και δική μου.

Βασίλισσά μου, μαργαριτάρι μου, ανεκτίμητε θησαυρέ μου. 'Ο,τι και αν σου πω θα είναι λίγο. Παναγία μου, εύχομαι και προσεύχομαι στο τέλος της άθλιας και ταλαίπωρης ζωής μου εσένα μεσίτρια να έχω ενώπιόν Του. Ξέρεις φοβάμαι μήπως χαθώ αλλά πιστεύω και ελπίζω στον λόγο του Υιού σου και τον εμπιστεύομαι. Αλλά και εσένα, γλυκιά μου Παναγία, εύχομαι πάντα να με φυλάξεις από οποιοδήποτε κακό ή κακή πράξη, για να μπορέσω να σταθώ στον Κύριό μου. Αλλά πάλι τρέμω. Είμαι ακάθαρτη απ' τα παλιά, αν και τα έσβησε, ντρέπομαι πολύ ακόμη, κι όταν θυμάμαι η ντροπή μου μπροστά σας είναι ολοφάνερη.

Και αυτή με συνταράζει ολόκληρη αλλά και η δύναμη της αγάπης σας δεν με αφήνει να απελπιστώ. Σ' ευχαριστώ, γλυκιά μου Θεοτόκε. Σ' αγαπώωωωωωωωω!

 

24/9/22

Δέσποτά μου! Δώσε μου δύναμη και όμορφο φρόνημα για τους ανθρώπους που με έχουν αναλάβει. Βοήθα με να τρέξω τον όμορφο αγώνα και δρόμο της ζωής, χωρίς φόβο και αγωνία, με τα μάτια προσηλωμένα σε σένα.

Δώσ' μου σωφροσύνη και προσευχή, για να νικήσω τον πονηρό και δόλιο εωσφόρο, γιατί απόκαμα και μαράζωσα. Και ξύνονται πληγές παλιές, σβησμένες. Μα, συν αυτά, με καίει το πάθος, με λιώνει. 'Ομως δεν θέλω να υποκύψω. Δώσ' μου φώτιση και 'Αγιο λογισμό, καθαρή καρδιά και διάκριση,για να κάνω τα πάντα καθαρά και να σου αρέσω, γιατί εσύ είσαι τα πάντα για μένα.

Σ' αγαπώ, Χριστέ μου, γιατί είσαι ο Σωτήρας, που ξέρεις και μπορείς και με σώζεις από κάθε κακό σώματος και ψυχής, απ' τον μισόκαλο διάβολο. Πάντα σ' αγαπώ, γιατί είσαι η πιό μεγάλη, η πιό δυνατή, η τόσο προσωπική αγάπη, που σταυρώθηκε για εμένα.

Κύριέ μου, στην Ιερή Καρδιά σου εμπιστεύομαι αυτή την προσευχή. Την Ιερή καρδιά του Ιησού Χριστού, όταν τη δει ο Πατέρας σου με το άγιό σου αίμα σκεπασμένη, τότε θα την πάρει και θα γίνει δική του.

Προσευχή: Κύριε Ιησού Χριστέ μου, μη με αφήσεις ποτέ να χαθώ. Πάλι προσέχω αλλά αγαπώ το φως σου. Σ' αγαπώ, νιώθω αδύναμη, φοβάμαι να έρθω στην Εκκλησία, αλλά δεν θα τα παρατήσω γιατί δεν θέλω τίποτα άλλο. Το μόνο που θέλω είσαι Εσύ, σε μια γωνίτσα να είμαι στην Αγία σου Σκέπη. Και να με φιλάς απ' το κακό. Σ' ευχαριστώ για όλα, Θεέ μου. Σ' αγαπώ! Δόξα στην μακροθυμία σου, Κύριε +Αγάπη

Ιc Χρ

 

19/10/22

Πόσος πόνος, Χριστέ μου! Πόση μαυρίλα! Απορώ πιά πώς μας ανέχεσαι. Ξέρεις, ΥΨΙΣΤΕ μου, λυπάμαι πολύ και είμαι θυμωμένη που ελάτρεψαν οι άφρονες το χρήμα παρά εσένα, ποιητή μου.

Πόσα κακά έγιναν εδώ μέσα και πόσο μας βασανίζουν οι αντίχριστοι με αδιαφορία προς το πρόσωπό σου και στους πιστούς χριστιανούς μας μαρτυρούν αδιάντροπα, χωρίς έλεος. Και αναρωτιούνται. Δεν υπάρχει Θεός, λένε, και κανείς δεν θα μας τιμωρήσει. Αγάπησαν τον τωρινό αιώνα και τυφλώθηκαν και ούτε βλέπουν πως ξέσπασε η οργή σου.

Πόσο λυπάμαι και ντρέπομαι! Ανησυχία με κρατά και σκέψεις να φωνάξω όπως οι Ευαγγελιστές σου: Διεστραμμένη γενεά, σωθείτε από την καταστροφή που έρχεται επάνω σας. Δεν ακούν τίποτα. Ανησυχώ, θέλω να φύγω από αυτή την κόλαση, νιώθω πως θα μολυνθώ και άλλο εδώ μέσα, μόνο με τη σκέψη στο τι γίνεται.

Σε ικετεύω βοήθα με, σώσε με. Και συγχώρα με την ανάξια δούλη σου και συχώρα και όλους αυτούς που μας τυρανούν αλλά και εμάς όταν οργιζόμαστε εναντίον τους απ' την ΑΔΙΚΙΑ που μας κάνουν. Ελπίζω και πιστεύω στην Αγάπη και Μακροθυμία σου. Περιμένω το έλεός σου, ουράνιε Πατέρα μου. Εσύ ίσως με ελεήσεις και με σώσεις, όπως τον 'Ασωτο Υιό.

Κύριε, σε παρακαλώ μη με εγκαταλείψεις επάνω στην οργή σου αλλά σώσε με γιατί Εσένα πιστεύω και σε Σένα, Χριστέ μου, στήριξα όλες μου τις ελπίδες. Ως άνθρωπος ομολογώ πως κάνω λάθη που σε πληγώνουν μα σε παρακαλώ, εσύ, ως Θεός συγχωρητικός, συγχώρα με και Σώσε με. Αμήν.

 

19/10/22

Εσύ, Χριστέ μου, είσαι ο γλυκασμός των πιστών και όλων όσων σε πλησιάζουν.

Εσύ είσαι η παρηγοριά σε όσους για εσένα κοπιάζουν.

Εσύ ελπίδα και ζωή σε όσους σε ζητάνε,

Χαρά και Αγαλλίαση σε αυτούς που σ' αγαπάνε.

Πιστός σε όσους απιστούν, συγχωρητικός σε όλους που γυρεύουνε

Αγάπη και Παρηγοριά σε αυτούς που σε ζητάνε.

Σπλαχνίζεσαι τον άσωτο και τον επεριμένεις

και με χαρά στον ώμο σου, Πατέρα, τον σηκώνεις.

'Οσοι, γλυκέ μου Ιησού, ενώπιόν σου έρθουν

με μετάνοια ειλικρινή και συντριβή, κατευθείαν τους ανυψώνεις.

Γι' αυτό κι εγώ, Πατέρα μου, ως το άσωτο παιδί σου,

θα σε υμνώ γλυκά-γλυκά και θα δοξάζω τη δύναμή σου.

Με δάκρυα στα μάτια μου και θαυμασμό στο έλεός σου,

θα ανυψώσω, Δέσποτα, τον Τίμιο Σταυρό σου.

Αυτόν θα έχω στην καρδιά,για πάντα να θυμάμαι

πως τα δικά σου τα παθήματα πάντα δικά μου θά 'ναι.

Σ' ευχαριστώ που μου έδειξες την Στενή Οδό,

για να μπορώ κι εγώ να ρθώ ψηλά στον Ουρανό,

όπου, γλυκέ μου Ιησού, πάντα κοντά σου θα 'μαι.

 

25/11/22 Βράδυ

Κύριε Ιησού Χριστέ μου, τώρα πιά ξέρεις πόσο πολύ σ' αγαπώ, αν και δεν είμαι άξια να το λέω καν μετά από τόσο μεγάλα λάθη. Αλλά η αγάπη σου μου δίνει το θάρρος να συμπεριφέρομαι σαν ένα μικρό παιδάκι, που αγαπάει τον μπαμπά του που τον είχε χάσει πολλά χρόνια. Απ' την ακρασία που έδειξα σε έδιωξα πολύ μακριά μου.

Σωτήρα μου, κάθε μέρα σε νιώθω όλο και πιό πολύ κοντά μου. 'Οταν σε διώχνω από τα λάθη μου, πονάω και θέλω να τρέξω στον οίκο σου να ζητήσω την συγχώρησή σου. Δεν θέλω ούτε μπορώ να φύγω από τη μάνα γη, στην οποία με φιλοξενείς, αλλά θα κοιμηθώ πιστεύοντας και ελπίζοντας ότι θα ξυπνήσω στον ουράνιο Πατέρα. Αμήν.

Κοντά σου; ΟΥΔΕΙΣ ΑΞΙΟΣ.

ΔΟΞΑ ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ, ΚΥΡΙΕ.

ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, ΕΣΕΝΑ ΑΓΑΠΩ

ΕΣΕΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ

ΕΣΕΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΩ.

Εσύ, Χριστέ μου, είσαι φως

που λάμπει στην ψυχή μου.

Εσύ είσαι η παρηγοριά

κι όλη η δύναμή μου.

Εσύ που ενανθρώπησες

απ' την Αγνή Μαρία

και στο σταυρό του Γολγοθά

μου έδειξες τη Σωτηρία.

Εσύ είσαι η Οδός,

Αλήθεια και Αγάπη,

Μακροθυμία, 'Ελεος

Ιησού μου, Η ΑΓΑΠΗ.

Γι' αυτό θα Σε φυλάττω στην καρδιά

για πάντα θησαυρό μου,

τον μόνο τον Αληθινό,

τον Κύριο Ιησού, γλυκό Χριστό μου.

 

24/12/22

Σαν σήμερα η Παναγία γέννησε τον Ιησού μας, τον μόνο δυνατό του κόσμου, τον Σωτήρα. Μέσα σε στάβλο γέννησε η Κεχαριτωμένη τον γλυκύ μας Ιησού. Το αστέρι έφεξε στη γη και άγγελοι με δοξολογίες φωνάξανε στους πιστούς πως γεννήθηκε ο Σωτήρας. 'Ολοι ακολούθησαν το φως και είδαν τον Σωτήρα. Και τότε ήρθε του κόσμου η σωτηρία.

Γλυκός μου είσαι εσύ Χριστέ, ο πιό ευλογημένος, ο γιός του Κυρίου Σαβαώθ, ο Δοξασμένος, ο 'Αναρχος Υιός. Αρχή Εσύ και Τέλος.

Ο λόγος σου σαν σμύρνα τρέφει, το έλεός σου είναι η μόνη παρηγοριά μας. Πάντα θα περιμένω, Βασιλιά, να 'ρθω να προσκυνήσω, τα άχραντα τα πόδια σου να τα γλυκοφιλήσω.

Χριστέ μου, είσαι το πιό όμορφο τριαντάφυλλο μέσα στην ψυχή μου. Μόλις το μυρίσω, αρχίζω να τρέχω προς τα εκεί. Τα 'Ανω να ζητάτε.

Δέσποινά μου, είσαι η πιό γλυκιά μου μάνα. Και όσο θα ζω, αυτή η μικρή καρδούλα, αυτή θα σε φωνάζει μάννααα. Σ' ευχαριστώ.

Ταχεία βοήθεια πάντα φωνάζουμε. Η Βοήθεια δεν μας εγκαταλείπει.

Χέρια μου αδειανά, Χριστέ, ΑΔΕΙΑ ΜΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑ. ΠΟΝΑΩ, Ιησού μου. Γιατί έστρεψες το πρόσωπό σου, γλυκέ μου Πατέρα και με αποστράφηκες, την άθλια, την πόρνη, την πονηρή, την ψεύτρα. Απ' όλα νιώθω άδεια, υποφέρω, προδόθηκα, νιώθω άθλια, σιχαμένη.

Σήκωσέ με γιατί λύγισα.

Το όνομά Σου το μεγαλοδύναμο, λυπήσου με και δως μου ένα χέρι βοήθειας. Πονάω και δεν θέλω ούτε να μιλώ ούτε να δω κανένα, είμαι πολύ μόνη. 'Ελα και κόπασε την τρικυμία που με σκέπασε για να με πνίξει και πάρε με στην αγκαλιά σου. 'Ενα βάρος ακόμα για σένα δεν είναι τίποτα, το χέρι σου για μένα είναι τα πάντα. Σ' αγαπώ αλλά νιώθω παγωμένη, σοκαρισμένη, προδωμένη. Αλλά ξέρω ότι και εγώ πρόδωσα όλους όσους αγαπούσα αλλά κι εσένα. Συγνώμη, συγχώρεσέ με την αμαρτωλή, την πολύ αμαρτωλή γυναίκα.

Ευχαριστώ Δέσποτα της ζωής μου. Αμήν.

(Κείμενο προς τη μητέρα της)

Είμαι ευγνώμων στο Θεό που με έδωσε σε εσένα να με γεννήσεις. Είμαι ευγνώμων στο Θεό για την υπομονή και την ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ.

Είμαι ευγνώμων στον Χριστό και στην Παναγία μας που σε έχουν καλά.

Σε αγαπώ, καλή μάνα. Χρόνια πολλά ΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΥΓΕΙΑ,ΕΙΡΗΝΗ, Υπομονή, Μακροθυμία, Ηρεμία, Πίστη και Αγαθοσύνη.

Σ' αγαπώ.

Η κόρη σου

.......

Κάθε μέρα, μανούλα μου γλυκιά ,

θα παρακαλώ το Θεό μας

σαν φύγουμε απ' τον κόσμο εδώ,

καινούργιο σώμα να ντυθούμε,

πάντα μαζί με τον Γλυκό μας Ιησού, όλοι μαζί να ζούμε.

Σ' αγαπώ.

Μέσα σε φως καθαρό,

με Ειρήνη και Αγάπη,

στην αγκαλιά της Παναγιάς,

να φύγει από τα μάτια μας κάθε πικρό μας δάκρυ.

Τον Κύριο θα προσκυνούμε,

όλοι μαζί, μαμά μου,

κι όλοι μαζί θα ζήσουμε

στη γλυκιά αγκαλιά Του.

Σ' αγαπώ!

Αιώνια.

Κορυφή