Η ΒΙΒΛΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

Και αυτό όχι στην Ελλάδα!

  Στην Αυστρία τον Νοέμβριο του 2009 έγινε μία πανηγυρική εκδήλωση, για να παρουσιασθεί η «Η Βίβλος για παιδιά» (από τη Βιβλική Εταιρεία), ζωγραφισμένη από τη γνωστή μας Μαρία Καπετανάκου-Ξυνοπούλου σε μετάφραση γερμανική. *

  Θα είναι πλέον στο Δημοτικό σχολείο. Και το Υπουργείο Παιδείας Αυστρίας επιτρέπει στα παιδιά να αποκτήσουν τη χριστιανική τους γνώση. Ζουν στην καρδιά της σύγχρονης Ευρώπης, αλλά δεν θέλουν ν’ αρνηθούν βασικό στοιχείο τής πολιτισμικής τους ταυτότητας.

  Παρόντες ήσαν προσωπικότητες της Πολιτείας, του Πανεπιστημίου, της Εκπαιδευτικής κοινότητας. Ομιλητές σημαντικοί, οι μαθητικές χορωδίες με εμφάνιση χριστιανική. Άρτια η οργάνωση της Ημερίδας και ανάλογη η διακόσμηση. Προσκεκλημένη η ζωγράφος Μαρία Καπετανάκου-Ξυνοπούλου, που διακρίνεται για την υψηλή αισθητική της ζωγραφικής της βασισμένης στην βυζαντινή παράδοση, όπως και για την αγάπη της στα παιδιά.

  Επί τέλους υπάρχουν και κάποιοι που τολμούν να ενδιαφέρονται για την χριστιανική αγωγή των παιδιών. Και αυτοί δεν είναι οι διοργανωτές της Ημερίδας μόνο αλλά και οι συμμετέχοντες.

  Στην Ελλάδα διαστρέφουμε την ιστορία μας και με ευκολία και επιπολαιότητα είμαστε πρόθυμοι ν’ αρνηθούμε και την πίστη μας, χωρίς απειλή βασανιστηρίων, από μοντερνισμό και υπακοή σε προπαγάνδες.

 

 

  *Η Βίβλος για παιδιά με τη ζωγραφική απόδοση της Ελληνίδας ζωγράφου κυκλοφορεί σε πολλές γλώσσες (Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική. Ρωσική, Βουλγαρική, Ισπανική και θα κυκλοφορήσει στην Τουρκική).

 

Περιοδικό «Δίλεπτο» Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Διονύσου Ιαν-Φεβρ. 2010

 

ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

Κορυφή