Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ

Με τη δικαιολογία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που επηρέασε και τη χώρα μας, προκηρύχθηκαν πρόωρες εθνικές εκλογές, προκειμένου ο ελληνικός λαός να αποφασίσει, με την ψήφο του, ποιο κόμμα θα βγάλει τη χώρα μας από το αδιέξοδο αυτής της κρίσης.

 
  Όπως πάντα, κόμματα και υποψήφιοι βουλευτές πολλά μας υποσχέθηκαν και όλοι προσπάθησαν να μας πείσουν πως αυτοί ήταν οι μόνοι κατάλληλοι για την λύση όλων των προβλημάτων και κυρίως της οικονομικής κρίσης. Αλλ’ όμως παρ’ όλες τις μεγαλοστομίες των πολιτικών, έρχεται η καθημερινή πραγματικότητα να αποδείξει πως ούτε τα παχιά λόγια ούτε οι ανθρώπινοι νόμοι μπορούν να λύσουν ένα τόσο σοβαρό θέμα, εφ’ όσον υπάρχει σοβαρότατη ηθική και πνευματική κρίση. Ποιοι ανθρώπινοι νόμοι και ποια οικονομικά μέτρα μπορούν να απαλλάξουν την κοινωνία από τις καταχρήσεις, τη διαφθορά, την εκμετάλλευση, την αδικία; Η κρίση, ηθική ή οικονομική, ξεκινά από το εσωτερικό του ανθρώπου.

  Εφ’ όσον η ψυχή μας είναι άδεια από ηθικές και πνευματικές αξίες και ζούμε χωρίς ιδανικά, χωρίς πίστη στο Θεό και αγάπη στον άνθρωπο, μη περιμένουμε καλύτερη ζωή και ανθρωπινότερη συμπεριφορά από όσους, κυρίως θέλουν να μας πείσουν πως ενδιαφέρονται για το λαό!

  Ας ελπίσουμε κι ας παρακαλούμε τον πανάγαθο Θεό να φωτίζει και τους τριακοσίους εκπροσώπους του Ελληνικού λαού, να συνειδητοποιήσουν πως χωρίς τη δική Του βοήθεια, η κάθε τους προσπάθεια, όσο καλοπροαίρετη κι αν είναι, δεν θα έχει θετικά αποτελέσματα ούτε για τους Έλληνες πολίτες, ούτε για την Πατρίδα μας.

  Ο αψευδής λόγος του Θεού, μας το τονίζει· «Χωρίς εμού ού δύνασθε ποιείν ουδέν» (Ιωάν. ιε΄5).

 

Γ. ΓΕΒΑΣΗΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΦΩΣ» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009

 

ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

Κορυφή