«ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ»

Αναφερθήκαμε σε προηγούμενα φύλλα μας στην περίπτωση της αποπομπής από τον υπουργό κ. Αβραμόπουλο του, κατά γενική ομολογία, εντίμου και επιτυχημένου Διοικητού του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών κ. Δημητρίου Βανδώρου, «είδους ουσιώδους εν ανεπαρκεία» κατά την «Πολιτική Ενημέρωση» του τ. υπουργού κ. Παπαθεμελή.

 Επειδή όμως η περίπτωση είναι ακραία και έκαμε μεγάλη εντύπωση, λόγω και της αναμόρφωσης του μεγάλου αυτού νοσοκομείου, την οποία επέτυχε κατά την παρελθούσα 4ετία ο απελθών ευσεβής Διοικητής, θελήσαμε να διερευνήσουμε σε βάθος το θέμα και ιδού τα αποτελέσματα.

 Όπως πληροφορηθήκαμε από το νοσοκομείο, αλλά προκύπτει και από το επετειακό λεύκωμα, το οποίο εξέδωσε ο κ. Βανδώρος, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διοίκηση του νοσοκομείου εργάσθηκε με απόλυτη διαφάνεια, που είναι η μήτηρ της χρηστής διαχειρίσεως. Μάλιστα εξέδωσε τον Δεκέμβριο του 2004 διαταγή, η οποία παρατίθεται στο λεύκωμα, με την οποία επέβαλε την δημοσίευση στον οικονομικό τύπο των προχείρων διαγωνισμών από € 5000 και άνω και επέτυχε την ανακαίνιση ολόκληρου του 450 κλινών νοσοκομείου με δαπάνη € 2,7 εκατ.!

 Έτσι τιμώνται οι έντιμοι εργάτες.

 Όμως την ανακαίνιση της ΜΑΦ καρδιάς και των δυο χειρουργικών αιθουσών καρδιάς, την οποία είχε ξεκινήσει ο Διοικητής, ανέθεσε ο κ. Αβραμόπουλος στην Α.Ε. ΔΕΠΑΝΟΜ με προϋπολογισμό € 478.000. Ο κ. Αβραμόπουλος με νέα απόφαση του περασμένου Ιουλίου ανεβίβασε τον προϋπολογισμό από €478.000 σε €1.200.000, όταν η αναμόρφωση ολόκληρου του νοσοκομείου κόστισε €2,7 εκατ. στο Δημόσιο! Όπως όμως πληροφορηθήκαμε, ο κ. Βανδώρος εισηγήθηκε να συνεχίσει το νοσοκομείο το έργο, το οποίο είχε προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, με προϋπολογισμό μόνο € 300.000. Παρά ταύτα το υπουργείο επέμεινε στην απόφαση του κ. υπουργού και οι εργασίες σταμάτησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο και ο κ. Βανδώρος αποπέμφθηκε με απόφαση , που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, που κυκλοφόρησε την 30 Οκτωβρίου, 6 μόνο μήνες πριν λήξει η θητεία του!

 Το τραγικό όμως της υποθέσεως είναι ότι οι εργασίες δεν επαναλήφθηκαν και οι ασθενείς στερούνται την χρήση των χειρουργείων στον τόσο ευαίσθητο αυτό τομέα, στον οποίο δραστηριοποιούνται στην Αττική μόνο δυο δημόσια νοσοκομεία και το Ωνάσειο. Όμως οι καιροί ου μενετοί. Γι’ αυτό φρονούμε ότι υπό το φως των διεθνών και επιχωρίων οικονομικών εξελίξεων θα έπρεπε ο κ. Αβραμόπουλος να αναπροσαρμόσει τον προϋπολογισμό στα μέτρα του κ. Διοικητού. Σε αντίθετη περίπτωση, θα αποτελούσε προκλητικό γεγονός, την εποχή που ο Έλληνας φορολογούμενος στενάζει υπό το βάρος των οικονομικών δυσχερειών, να υλοποιούνται έργα με πλουσιοπάροχους προϋπολογισμούς.

 

 ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ 27-03-2009

 

 

ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

 

Κορυφή