ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ-ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕ Ή ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ;

   Η χώρα μας τελευταία έχει γίνει στόχος των ευρωπαϊκών  και κυρίως των γερμανικών μέσων ενημέρωσης. Εφημερίδες και περιοδικά μεγάλης κυκλοφορίας έχουν οργιάσει δημοσιεύοντας άρθρα υβριστικά και χυδαία προσπαθώντας να μας υποβαθμίσουν γιατί δεν μπόρεσαν ποτέ να παραδεχθούν πως εμείς με τον πολιτισμό τους κάναμε ανθρώπους βγάζοντας τους από την πρωτόγονη κατάσταση στην οποία ζούσαν τον καιρό που η Ελλάδα βρίσκονταν στον κολοφώνα  ανάπτυξης κάθε τέχνης και επιστήμης. Θύματα της θεωρίας του Νίτσε καλλιέργησαν έναν υπερτροφικό εγωισμό ανωτερότητας (αρεία φυλή)με τον οποίο, ακόμη και σήμερα, εξακολουθούν να ζουν.

  Πρόσφατα δημοσιεύματα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ένα κατάπτυστο άρθρο είδε το φως της δημοσιότητας στην 22α Φεβρουαρίου στο περιοδικό «FOCUS» με τίτλο «Απατεώνες στην ευρωπαϊκή οικογένεια» και υπότιτλο «Η Ελλάδα καταχράται χρήματά μας» παρουσιάζοντας στο πρωτοσέλιδο την Αφροδίτη της Μήλου με ορθωμένο το μεσαίο δάχτυλο του χεριού της για να συμβολίσουν μ’ αυτό τον τρόπο την απάτη μας! (αυτό έχει και άλλους συμβολισμούς).

  Το δημοσίευμα αυτό εκφράζει το ανθελληνικό κλίμα που επικρατεί χρόνια στην Γερμανία της κυρίας Μέρκελ, του κυρίου Σόιμπλε και άλλων. Ξεχνούν, ή κάνουν πως δεν θυμούνται, την λαίλαπα του Γ΄ Ράιχ, το οποίο -βλέπε παρακάτω πίνακα- από τον Μάιο του 1941 κατάσχεσε όλα τα διαθέσιμα ζωτικά εμπορεύματα και βιομηχανικά προϊόντα, στέλνοντας τα στην Γερμανία.

 

Απώλειες της Ελλάδος στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

 

Απώλειες

Προπολ.μεγέθη

Ποσοστό απωλειών %

Ανθρώπινες απώλειες

 

 

 

Νεκροί (1940-1941)

475.000

7.335.000

6.5

Υλικές καταστροφές

 

 

 

Ζώα εργασίας

855.000

2.005.000

42.5

Πρόβατα-χοίροι- πουλερικά.

12.305.000

24.840.000

49.5

Δάση

5.000 Km2

19.180 Km2

25

Οχήματα (επιβ, φορτ. λεωφορ.)

11.300

17.200

65.7

Οδικές γέφυρες(άνω των 6 m)

 

 

90

Σιδηρ. Τροχαίο υλικό

6.080

6.502

93.5

Σιδηροδρομικές γέφυρες

96

96

100

Οικοδομές

401.000

1.730.000

23.2

Εμπορ. πλοία (μέχρι Απρίλ. 45)

434

583

74.5

  Πηγή· «Αι θυσίαι της Ελλάδος στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» έκδ. Υπουργείου Ανοικοδομήσεως, Αθήνα 1946

  Λεηλάτησε συστηματικά τα ορυχεία και τις βιομηχανίες, νικελίου Λοκρίδας, βωξίτες Δελφών και Παρνασσού, το πυριτιδοποιείο Μποδοσάκη-Αθανασιάδη κ.α.

  «Ξήλωσε» ολόκληρες βιομηχανικές μονάδες και τις μετέφερε στη Γερμανία.

  Λεηλάτησε όλα τα μουσεία μας… καυχόμενη σήμερα για τα Ελληνικά εκθέματα.

  Οι Ελληνικές καπνοβιομηχανίες παρέδιδαν καθημερινά 2.800.000 τσιγάρα για να φουμάρουν τζάμπα οι Βέρμαχτ.

  Ο εμπορικός μας στόλος μειώθηκε κατά 434 καράβια ή στο 74,5% σε τόνους χωρητικότητας. Έκλεισε το 1943 1700 εταιρείες Ελλήνων, εβραϊκής καταγωγής, μόνο στη Θεσσαλονίκη.

  Εγκαταλείφθηκε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα με συνέπεια βιομηχανίες υφαντουργίας, μεταλλουργίας, μηχανημάτων, χημικών ειδών, ναυπηγείων κ.ά. να περάσουν σε γερμανικά χέρια.

  Έκλεψε από τη χώρα μας 616.300 τόνους πολύτιμων μετάλλων το χρόνο, ανυπολόγιστης , για όσα χρόνια παρέμειναν στην Ελλάδα.

  Κατάσχεσε τα αγροτικά μας προϊόντα και κάθε ακατέργαστη ύλη που διαθέταμε.

  Επέβαλε δια της βίας την προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας στις ανάγκες του Γ΄ Ράιχ.

  Οι «δαπάνες κατοχής» τον Αύγουστο του 1943 άγγιξαν τα 850 εκατομμύρια δραχμές που αντιστοιχούσαν στο 80% του συνολικού εθνικού εισοδήματος.

  Υποχρέωσε την τότε Ελληνική κυβέρνηση  να πληρώνει 1,5 δις δραχμές το μήνα, υπό μορφή δανείων(!) για τη συντήρηση των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα αναγκάζοντας την έτσι να τυπώσει 500 δις δρχ. με τις οποίες αγόραζε και τα τελευταία υπάρχοντα προϊόντα της ελληνικής αγοράς. Δηλαδή με τα δικά μας χρήματα -δανεικά και αγύριστα- εξαφάνιζαν και τα ελάχιστα ελληνικά προϊόντα.

  Τέλος η κατεστραμμένη ελληνική οικονομία, εξ αιτίας της γερμανικής εισβολής και κατοχής, έχασε κάθε δυνατότητα παραγωγής με αποτέλεσμα να περιέλθουμε σε πλήρη εξαθλίωση. Οι άνθρωποι άρχισαν να πεθαίνουν κατά εκατοντάδες ημερησίως.

  Από υπολογισμούς, το 1940-1944, οι νεκροί ανήλθαν στις 475.000.

  Ο Γκαίμπελς στο ημερολόγιό του γράφει· «…η πείνα (στην Ελλάδα) έχει καταστεί ενδημική νόσος. Στους δρόμους της Αθήνας οι άνθρωποι πεθαίνουν κατά χιλιάδες από εξάντληση».

  Αυτά, με λίγα λόγια, τα πεπραγμένα (1940-1944) της «φίλης» Γερμανίας σε βάρος της Ελλάδας, τα οποία δεν πρέπει να ξεχνούμε.

  Επανερχόμενοι στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού FOCUS διαπιστώνουμε ότι οι συντάκτες του κατέχονται από απύθμενο μίσος προς την σημερινή μας Ελλάδα και ασκώντας, μάλιστα, προπαγανδιστική πολιτική, προσπαθούν να «μας δείξουν τα αμπελοχώραφά μας», να μας διδάξουν την ελληνική ιστορία(!) πληροφορώντας μας ότι «δεν υπάρχει συνέχεια του ελληνισμού» ότι ο ελληνισμός σταμάτησε στους αρχαίους (Έλληνες) εκείνοι ήταν το παν ενώ εμείς το τίποτα. Συγκεκριμένα γράφουν· «Η χώρα που ανέδειξε τον Σωκράτη και τον Πλάτωνα, τον Μύρωνα και τον Φειδία, τον Πίνδαρο και τον Σοφοκλή, τον Πυθαγόρα και το Θουκυδίδη δε διαθέτει σήμερα κανένα σημαντικό ποιητή, συνθέτη, εικαστικό ή φιλόσοφο…».

  Για τους παραπάνω συντάκτες του άρθρου και για όσους σιώπησαν και δεν αντέδρασαν –Γερμανούς Κυβερνητικούς και μη- μία παρατήρηση έχουμε να κάνουμε· ότι ο φθόνος και τα επακόλουθά του αποτελούν θανάσιμο αμάρτημα. Σκόπιμα ισχυρίζονται ότι η σημερινή Ελλάδα δεν διαθέτει αξιόλογους ανθρώπους. Επειδή ακριβώς υπάρχουν πολλοί, γι’ αυτό και ο αρρωστημένος τους εθνικός εγωισμός δεν τους επιτρέπει να αναγνωρίσουν τους νομπελίστες Σεφέρη και Ελύτη, τους ισάξιος Κάλβο , Σολωμό, Αναγνωστάκη, Παλαμά, Καβάφη, Ρίτσο, Σικελιανό, Δημουλά…,τους μεγάλους συγγραφείς Παπαδιαμάντη, Ροΐδη…, τους μεγάλου διαμετρήματος μουσικοσυνθέτες και διεθνείς διευθυντές συμφωνικής ορχήστρας Δημήτρη Μητρόπουλο (Βρυξέλλες, Βερολίνο, Γαλλία, Ιταλία, Μονακό, Πολωνία, Ρωσία, ΗΠΑ), Νικόλαο Σκαλκώτα (12 χρόνια στο Βερολίνο) και Κώστα Κωνσταντινίδη-Γιαννίδη τους σύγχρονους και διεθνούς φήμης Μάνο Χατζηδάκη και Μίκη Θεοδωράκη, των οποίων η μουσική ξεσηκώνει στην κυριολεξία τους ξένους, τους ζωγράφους Γύζη, Λύτρα, Παρθένη και εκατοντάδες άλλους που ζουν (έζησαν) και εργάζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό απολαμβάνοντας την εκτίμηση και την αναγνώριση.

  Αν και πολλοί εκ των ελληνικών αυτών προσωπικοτήτων σπούδασαν στην Γερμανία –μεταξύ αυτών και σύγχρονος φιλόσοφος Παναγιώτης Κονδύλης- εν τούτοις οι νεογερμανοί αγνοούν(;) και τα συμβαίνοντα στην πατρίδα μας. Πώς λοιπόν να μην γελοιοποιούνται όταν επιχειρούν να μας μάθουν την ιστορία μας αγνοώντας την δική τους;

  Λένε πως δεν υπάρχει τίποτε το βρώμικο στην πολιτική.

  Όλα λοιπόν τα παραπάνω καθώς και τα καμώματα της κ. Μέρκελ αποτελούν τεχνάσματα της γερμανικής πολιτικής.

  Θύμωσε η κ. Μέρκελ και μας κάνει τη ζωή «ποδήλατο·

  1) Γιατί αρνήθηκε ο κ. Καραμανλής να αγοράσει τα αεροπλάνα Γιουροφάιτερ που της είχε υποσχεθεί.

  2) Γιατί δεν παρέλαβε τα παραγγελθέντα το 2002 υποβρύχια εξ αιτίας βλάβης (έγερναν).

  3) Γιατί ξεσκεπάστηκε το σκάνδαλο με τη ΖΗΜΕΝΣ κ.ά.

  4) Και τώρα έχουμε την αυτοκινητοβιομηχανία Daimler- Mercedes Benz με το λάδωμα για την αγορά των στρατιωτικών τζιπ και ειδικών οχημάτων.

 

Οι μεγαλύτερες αγορές όπλων από την Γερμανία 1998-2010

Είδος

Κόστος σε εκατ. Ευρώ

Αγορά και εκσυγχρονισμός 170 μεταχ. Τανκς Leo IAS

57,5

Εκσυγχρονισμός Φάντομ (F-4)

274

Σύστημα Επικοινωνιών Ζώνης Μάχης «ΕΡΜΗΣ»

281,7

Αντιαεροπορικά STINGER

139,7

4 ΥΠΟΒΡΎΧΙΑ «214»

1.522,6

Πυροβόλα PZH 2000

190,1

Φορτηγά Μερσεντές 1,25 τον.

161,1

Οχήματα Αεροπορίας

106

Βυτιοφορείς

3

70 βλήματα AFDS

59,5

Μπαταρίες υποβρυχίων

14,7

179 τανκς Leo 2 Hel

1.727,1

Εκσυγχρονισμός 3 υποβρυχίων «209»

771,6

Μεταχειρισμένα άρματα μάχης Leo A1/A2

280,2

Μεταχειρισμένα αυτοκινούμενα πυροβόλα (εκκρεμούν)

17

 

  Δεν πρέπει να ξεχνάει ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη αγοράστρια χώρα οπλικών συστημάτων από τη Γερμανία –κατά το SIPRI, Διεθνές Ινστιτούτο Ειρήνης της Στοκχόλμης- αφού το 2004-2008 διεθνές το 13% της παραγωγής της και που αντιστοιχούσε στο 31% των ελληνικών αγορών- μη λογαριάζοντας και την αγορά άλλων γερμανικών προϊόντων.

  Τα ψέματα τελείωσαν. Ας περάσουμε στην επίθεση και ας απαιτήσουμε από την κυρία να μας δώσει όσα μας χρωστάει. Και δεν είναι καθόλου λίγα. Η αλαζονεία του έθνους της άλλωστε προκάλεσε τόσες καταστροφές στη μικρή αλλά ένδοξη Ελλάδα μας, που οφείλει σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους, να προβεί στην αποκατάσταση αυτών των ζημιών και την επιστροφή του κατοχικού δανείου που μας πήραν εξαπατώντας τον ελληνικό λαό (δεν υπέγραψε) και εκβιάζοντας την τότε Κυβέρνηση. Το δάνειο που «παρέσχε» η ελληνική κυβέρνηση στην Γερμανία και Ιταλία ανερχόταν στο ποσό των 227.940.219 εκατ. δολαρίων το 1944 και κατά τον Αλτενμπούργκ –Γερμανό πληρεξούσιο- σε 400 εκατ. μετακατοχικά μάρκα. Με τις αναπροσαρμογές δε και τους τόκους ανέρχεται σε κάποιες δεκάδες δις ευρώ.

  Αυτά τα οικονομικά στοιχεία η εφημερίδα μας έκρινε απαραίτητο να δημοσιεύσει διότι το ελληνικό φιλότιμο έχει τα όριά του. Δεν ανέχεται οι κλέφτες και άδικοι να εμφανίζονται ως ευυπόληπτοι και αναιδώς να απαιτούν αυτά που οι ίδιοι χρωστούν.

 

 

  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΓΩΝΑΣ» ΜΑΡΤΙΟΣ 2010

 

ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

Κορυφή