ΧΑΙΡΕ ΥΨΟΣ ΔΥΣΑΝΑΒΑΤΟΝ ΧΑΙΡΕ ΒΑΘΟΣ... ΑΠΥΘΜΕΝΟΝ.

Αυτόν τον καιρό βρισκόμαστε σ’ ένα καταιγισμό δηλώσεων και παραλλήλων ενεργειών από ανθρώπους που κατέχουν ηγετικά σκήπτρα, σε σχέση με τα προβλήματα που έσπειρε ο… ιός.

Ας αναγνώσουμε μερικές και ας εξάγουμε ανάλογα συμπεράσματα.

Εκκλησία της Σερβίας (tilegrafimanews.gr 29/3/2020)

«Η εκκλησία δεν πρόκειται να διακόψει την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και δεν θα πάψει να προσφέρει την Θεία Κοινωνία στους πιστούς. Αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα θέματα, διότι αποτελούν την βάση της πίστης μας στο Θεό».

Αυτή είναι ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

Παράλληλη ελληνική ανακοίνωση από τον αρχιεπίσκοπο της Ελλάδος (διάγγελμα 27/3/2020)

«Όλοι γνωρίζουμε… Όλοι γνωρίζουμε…»

Φυσικά και εμείς όλοι μας τον γνωρίζουμε από κάθε πλευρά. Μικρή είναι η πατρίδα μας, όλοι γνωριζόμαστε. Αυτή είναι δήλωση αυτογνωσίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου πιο σαφής από τον δικό μας προτρέπει τους πιστούς να μην εκκλησιάζονται ούτε να κοινωνούν. «Δεν είναι αμαρτία, αρκεί η ασθένεια να πάει … στο καλό.» (Καθημερινή 22/3/2020).

Ενδιαφέρον για καλό.

Μακαριώτατε τα φάρμακά μας να τα πάρουμε;

Μπόικο Μπορίσοφ, πρωθυπουργός της Βουλγαρίας σε συνέντευξη τύπου.

«Μόνο ο Κύριος μπορεί να μας βγάλει από αυτή την κρίση».

Πρότυπον ΗΓΕΤΟΥ και παράλληλη ερμηνεία της λέξεως.

Από ελληνικής πλευράς για το συγκεκριμένο θέμα η δήλωση ήταν σχετική: «Ιδρύονται 28 νέα κέντρα προσφύγων με κοινή υπουργική απόφαση 2945/2020 ΦΕΚ 1016/Β/24-3-2020…» για την αποτροπή και εξόντωση του κορωνοϊού φυσικά.

βάζουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Μπόικο Μπορίσοφ πρωθυπουργός Βουλγαρίας

«Δεν μπορώ να κλείσω τις εκκλησίες. Αυτό είναι θέμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας».

Ξεκάθαρος τίμιος διαχωρισμός αρμοδιοτήτων.

Κων/νος Μητσοτάκης πρωθυπουργός Ελλάδος.

«Είναι αρμοδιότητα μου να λαμβάνω αποφάσεις αντί της ιεραρχίας. Γι’ αυτό πήρα την απόφαση τάχιστα και 16 Μαρτίου έκλεισα τις εκκλησίες».

Άκρως δημοκρατικό…

Παράλληλα στις 18 Μαρτίου μπήκε στα 750.000.000.000 βρίσκοντας αγορά στα ομόλογα της Ελλάδος με χαμηλότοκο δάνειο, που θα ελαφρύνει την οικονομία από τον κορωνοϊό… βαρύνοντας παράλληλα τις τσέπες των πολιτών όπως πάντα.

Πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα

Ταξίδεψε στη Γιάσνα Γκόρα και συμμετείχε σε παράκληση στην Θαυματουργή Παναγία για προστασία της χώρας από τον κορωνοϊό.

Οι Έλληνες πολιτικοί, λόγω κατάστασης… αναβάλλουν τη δέηση για 15 Αυγούστου στην Παναγία της Τήνου, μια φορά να γιορτάσουν και τον τορπιλισμό της Έλλης και να κάνουν και τα «μπάνια» τους.

Εορτασμού το ανάγνωσμα με πλούσια φαγοπότια. Είμαστε πρώτοι…

Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, περί Θείας Μετάληψης

«Το κρασί έχει οινόπνευμα και μέσα στο οινόπνευμα οι ιοί δεν ζουν»

-Πιέστε τσίπουρο διπλοβρασμένο που είναι και πιο ιοκτόνο.

Εκεί όμως που πραγματικά συγκινήθηκα ήταν η ιδιαίτερη δήλωση –άκρως επιστημονική– του αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου για το ζήτημα μετάδοσης της νόσου μέσω Θ. Κοινωνίας. «Τα υλικά στοιχεία που μπορούν να μεταφέρουν τις ευλογίες του Θεού υπόκεινται στη θραυσμένη φύση του πεσμένου μας κόσμου».

Κάλυψε το θέμα πλήρως. Κανένα κενό.

Εγώ πάντως συμπληρώνοντας τα προηγούμενα από ελληνικής πλευράς, χωρίς να θέλω να υποληφθώ τις εξαίρετες δηλώσεις των ελλήνων αρχόντων, κάνω μία πολύ σοβαρή πρόταση στην κυβέρνηση και επειδή ο πρωθυπουργός αποφασίζει και για μέρος της Ιεράς Συνόδου, θα είναι απολύτως υλοποιήσιμη και προσοδοφόρα και από πνευματική και από υλική άποψη.

Επειδή σύμφωνα με την νέα νομοθεσία δεν μας χρειάζονται τα καμπαναριά, μπορούμε κάλλιστα με ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση – του κόστους διασκευής, μετατροπής– να τα μετατρέψουμε σε μιναρέδες για να μη βαρύνουμε την τσέπη του φορολογούμενου λαού πλέον, με την ανέγερση νέων τζαμιών που είναι στο πρόγραμμα.

Έτσι παράλληλα θα σταματήσουν και τα ανούσια έξοδα της μετατροπής των καμπανών από μηχανικής πλευράς σε ηλεκτρονικές. Έτσι εξοικονομούν και οι ναοί επί πλέον χρήματα.

Επίσης μ’ αυτόν τον τρόπο απαλλάσσουμε κάποιους Έλληνες πολίτες από τον εκνευριστικό ήχο της καμπάνας (τον θεωρούν ηχορύπανση) και αντίστοιχα κάνοντάς τους ψυχικό, τους χαρίζουμε τους εύηχους, άκρως μελωδικούς και συμπαθείς ιμάμηδες. Φυσικά αυτό το υπουργείο οικονομικών δεν το σκέφτηκε, αλλά μπορεί να το λάβει υπ’ όψιν. Έχει χρόνο. Στην αρχή είμαστε ακόμη. Όσο για τις καμπάνες που θα βγουν από τα καμπαναριά, μπορούμε να υιοθετήσουμε την τακτική των βορειοηπειρωτών που τις είχαν θάψει επί καθεστώς Χότζα, περιμένοντας την ανάστασή τους. Στο μέλλον βλέπουμε. Ή τις ξεθάβουμε για χρήση ή τις πουλάμε για λιώσιμο. Θα… τα οικονομήσουμε.

Ύστερα από όλες αυτές τις δηλώσεις από ψηλά έως… πολύ χαμηλά, μπορεί ο καθένας να εξάγει τα συμπεράσματα και τις ανάλογες κρίσεις.

Μία τελευταία πρόταση σαν προσωρινή λύση. Η άμεση μεταγραφή ηγετών από έξω (βλέπε Μπορίσοφ, Ντούντα κ.λπ.) γιατί όπως πάμε η ομάδα της Ελλάδος καταποντίζεται σ’ όλα τα μέτωπα.

Παράλληλα παρακαλώ τον τραγουδιστή μας τον Σφακιανάκη να κάνει μία ύστατη προσφορά στον ελληνικό λαό, παρηγορώντας τον, τραγουδώντας το δημοφιλές άσμα του «έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα προβατάκια» μπροστά στο κτίριο της βουλής για να υπάρχει και η ανάλογη συμβολική υπόκρουση.

Όσον αφορά το τραγουδάκι που μαθαίναμε μικρά παιδάκια «το ερημοκκλήσι» που έλεγε «το σήμαντρο του δεν χτυπά, δεν έχει ψάλτη, ουδέ παπά» ας το θυμηθούμε. Έχει ψυχική ωφέλεια, αναπόληση παρελθοντική και κατάντια τωρινή. Γιατί έχουμε τυπικά και παπά και ψάλτη και «άσπρο σταυρό», αλλά δεν μπορούμε να τον προσκυνήσουμε, για να μην κολλήσουμε κορωνοϊό. Έτσι μας είπαν οι ειδικοί.

Οι μεγάλοι επαΐοντες της Ελλάδος του 2020.

ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ.

Θα τους φάει το μαύρο σκοτάδι που έλεγαν οι παππούδες μας, αν φυσικά γλιτώσουν πρώτα από την λαίλαπα της λαϊκής οργής που μαίνεται.

Αυτή είναι η μοίρα όσων μολύνουν τα όσια και ιερά της φυλής μας.

ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΥΛΩΝ.

 

ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ

 

Κορυφή