ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ

Ενώ η Εκκλησία βρίσκεται σε απηνή διωγμό και οι πιστοί της σε ομηρία κλειστού κυκλώματος σκοτεινών δυνάμεων, η Ελλάδα σε αποδόμηση του πολιτισμού της ιστορίας και της χριστιανικής της ταυτότητας, οι δεσποτάδες φαντάζουν αμέριμνοι.

  ΟΙ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟΙ λύκοι αποδεκατίζουν το μαντρί και αυτοί συνέρχονται για να στέψουν μιτροφόρους, συμπληρώνοντας το χρυσοφορεμένο τάγμα των ένθρονων «υπερυψωμένων»…

  ΕΥΤΥΧΩΣ που η «Ομολογία Πίστεως» ξύπνησε λίγο τις συνειδήσεις τους και η ανακοίνωσή τους για τους «διαλόγους» του κ. Βαρθολομαίου και των συν αυτώ, απεκατέστησε λίγο το κύρος τους…Κάτι ήταν κι αυτό!

  ΚΗΡΥΞΕΤΕ μετάνοια για να υποδεχτούμε τον Χριστό ως Σωτήρα για την αποστασία μας και όχι ως «κοινωνικό λειτουργό»(!)

  ΤΟΥΤΟΥΣ τους έσχατους καιρούς βιώνουμε διωγμό των συνειδήσεών μας και γι’ αυτό έχουμε ανάγκη επείγουσα να δούμε πρώτα Εκκλησία αγιοπνευματικής ζωής και έπειτα «κοινωνικής» δραστηριότητας. Έχουμε ανάγκη παραδείγματος θυσιαστικού των ποιμένων μας. Έχουμε ανάγκη από Χριστό που απουσιάζει ή μάλλον έχει εξορισθεί, για την ψυχική μας θεραπεία και ενδυνάμωση, για να αντέξουμε στα ήδη επισωρευμένα δεινά και όσα έρχονται χειρότερα…

  ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ αυτή την ακατάσχετη φλυαρία για το μονόπλευρο «κοινωνικό» έργο της Εκκλησίας, αφήνοντας ανενέργητο στα αζήτητα το «σωτηριολογικό». προτεραιότητα ευαγγελική και ζητούμενο απροϋπόθετο!

  ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ απ’ τους υψηλούς θρόνους και οδοιπορείστε στο ταπεινό σπήλαιο της Βηθλεέμ. Απεκδυθείτε τα πολυτελή αυτοκρατορικά ενδύματα με τη λιτή αμφίεση των «σπάργανων της φάτνης»!

  ΚΑΙ ΤΟΤΕ θα δείτε το λαό να σας ακολουθεί κατά χιλιάδες όπως τον Εθνομάρτυρα Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό. «Χριστό και ψυχή» έχουμε πρώτα ανάγκη και έπειτα όλα τα άλλα «προστεθήσετε υμίν»!!

  ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ φρόνημα και η εγκοσμοκρατία μας έχουν παρασύρει έξω από την «Κιβωτό» της Σωτηρίας…Συσχηματισθήκαμε με τον κόσμο και κατά του κόσμου…

  «ΓΡΑΨΟΝ…ο καιρός εγγύς εστιν…Οίδα σου τα έργα, ότι όνομα έχεις ότι ζης, και νεκρός ει» (Αποκ. Γ΄,1) απαιτεί το πνεύμα του Θεού· «Γίνου γρηγορών, και στήριξον τα λοιπά ά έμελλον αποθνήσκειν· ου γάρ εύρηκά σου τα έργα πεπληρωμένα ενώπιον του Θεού μου» (Αποκ. Γ΄, 2).

 

ΣΤΥΛ. ΛΑΓΟΥΡΟΣ

«ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009

 

ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

Κορυφή