ΑΝΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ;

   Η παρουσία της Εκκλησίας στο υπουργικό συμβούλιο (22.12.09) ήταν ένα ολίσθημα εξ εκείνων που ούτε αναμένονται ούτε δικαιώνονται ποτέ ιστορικά για την σκοπιμότητά τους.

  Το όλο θέμα όμως παίρνει τεράστιες διαστάσεις στις συνειδήσεις των πιστών, αν συνεκτιμηθεί και το γεγονός, ότι εκεί εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη «χορήγηση ιθαγένειας» (ελληνοποίηση) σε σχεδόν τρεις εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και τα παιδιά τους, καθώς επίσης και το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι».

  Με τις «ευλογίες» και την κάλυψη μιας «κλαδικής της Εκκλησίας», “με τη Δεξιά του Κυρίου” ο πρωθυπουργός, όπως μας ειρωνεύεται ο αθηναϊκός τύπος, (βλέπε εφημ. «Αδέσμευτος» 23.12.09), επιχειρεί ο κ. Παπανδρέου «συναίνεση» της Εκκλησίας για την διατεταγμένη υπηρεσία, αποδόμησης και εθνοκάθαρσης της Χώρας, που άλλωστε δεν την κατοικούν «Έλληνες» σύμφωνα με την στενή συνεργάτιδά του (Τουρκάλα;) κα Δραγώνα(!!!)

  Ο αμερικανοτραφής κ. Παπανδρέου, εμφανίζεται να υπερασπίζεται αποτελεσματικά στο όνομα της «Νέας Εποχής», τα συμφέροντα των ΗΠΑ, που θέλουν την Ελλάδα τεμαχισμένο-κατακερματισμένο προτεκτοράτο. Η Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία όμως γιατί βάζει «πλάτη» τόσο επιπόλαια στα επιχειρούμενα σχέδια; Τόσο «βεβαρημένους έχει τους οφθαλμούς» αυτής, ώστε να «ευλογεί» αντικοινωνικές και υπονομευτικές της συνοχής εκείνων που έχουν κηρύξει απροκάλυπτα τον διωγμό της; Η Ιεραρχία δεν βλέπει επιτέλους ούτε ακούει τους ανατριχιαστικούς τριγμούς της ερχομένης συμφοράς; Δεν βλέπει τα δόκανα που είναι στημένα παντού για την συρρίκνωση του Ελληνισμού και περιθωριοποίηση της Εκκλησίας; Δεν αναλογίζεται την τεράστια ιστορική και πνευματική ευθύνη που έχει;

  Ο καθηγητής πανεπιστημίου κ. Κων/νος Ρωμανός σε αναλυτικό άρθρο του στο «Ρεσάλτο» (Δεκέμβριος 2009) για την «Ελληνική ιθαγένεια», επιλέγει· «Για να αποτραπούν τα χειρότερα· α) Να εξαντλήσουμε χωρίς άλλη καθυστέρηση τα περιθώρια νόμιμης διαμαρτυρίας και β) να απαιτήσουμε δημοψήφισμα για το Μεταναστευτικό».

  Οι παραπάνω καθαρές και δεσμευτικές προτάσεις δεν είναι μόνο για τους λαϊκούς, είναι χρέος και της Ιεραρχίας να τις υιοθετήσει και να τις χρησιμοποιήσει! Και εμείς, θα είμαστε στο πλευρό της!

 

ΣΤΥΛ. ΛΑΓΟΥΡΟΣ

«ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009

 

ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

Κορυφή