ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΣ - του Ιωάννη Π. Θεοδωρόπουλου

 Αγαπητέ κ. Λαγουρέ

  Δεν προφθάσαμε να εισέλθουμε στο νέο έτος 2009, και κατακλειστήκαμε από δημοσιεύματα πού αναφέρονται στην εξέλιξη των όντων. Καταλάβαμε βέβαια ότι κάποιοι γιορτάζουν τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Δαρβίνου.

  Οι πρώτοι πού διαφώνησαν με την θεωρία του Δαρβίνου ήταν οι συνάδελφοι του, όταν εκείνος είχε επιστρέψει στην Αγγλία από την Αφρική, όπου, καταγινόταν υποτίθεται, σε έρευνες. Πώς συμβαίνει, έλεγαν, να ανακοινώνει μία θεωρία χωρίς να έχει απτές αποδείξεις; Αλλά και πώς γίνεται ένας φυσιοδίφης, πού βιώνει συνεχώς τα θαύματα της Δημιουργίας, να μην αναφέρεται στα βιβλία του ούτε με μία λέξη για τον Δημιουργό Θεό; Την απορία τους την έλυσε ο ίδιος ο Δαρβίνος σε γράμματα του πού έστειλε σε έναν από αυτούς, στον οποίο και ομολόγησε ότι είναι ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΗΣ, δηλαδή άθεος κατά το απλούστερο.

  Μακάρι σήμερα να τον είχαμε μπροστά μας τον Δαρβίνο και να του κάναμε κάποιες απλές ερωτήσεις, που αναφέρονται στα όντα τα όποια εκείνος ερεύνησε:

  Λοιπόν, τί κάνει τα περιστέρια όταν κλώθουν τα αυγά τους να τα αναποδογυρίζουν κάθε τόσο; Ποιος τους το έμαθε αυτό; (Αν δεν τα αναποδογυρίσουν, τα δυο νεογνά που θα βγουν από τα αυγά θα είναι παραμορφωμένα, ίδια τέρατα).

  Πώς τα περιστέρια γεννούν πάντοτε από δύο αυγά, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό; Ποιος το κανονίζει αυτό;

  Πώς τα περιστέρια σπάζουν τα αυγά τους την 19η ημέρα και βγαίνουν τα νεογνά;

  Και όταν βγαίνουν τα μικρά, πώς οι γονείς τους κατασκευάζουν την εύπεπτη εκείνη τροφή πού δίνουν στα νεογνά με τη μέθοδο της αναχαράσεως, τις πρώτες 15 ημέρες;

  Οπωσδήποτε ό Δαρβίνος, ως άθεος, θα μας απαντούσε ότι τυχαία γίνονται αυτά ή από τη φύση. Δεν θα είχε άλλη απάντηση...

  Σήμερα, οι μισές περίπου 'Αμερικανικές Πολιτείες έχουν απαγορεύσει την διδασκαλία της δαρβινικής θεωρίας στα σχολεία τους. Το ίδιο έχουν κάνει και μερικές από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες - αυτές πού άλλοτε προπαγάνδιζαν την εξέλιξη με σκοπό την καταπολέμηση του χριστιανικού φρονήματος.

  Τέλος, ό ίδιος ό Θεός μας βεβαίωσε ότι είμαστε παιδιά του ή «γένος Θεού» όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι.

 

ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΘΕΟΔΩΡΟΙΙΟΥΛΟΣ
Απόστρατος ΠΝΕΝ

«ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ» ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2009

ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

Κορυφή