ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΛΗΓΜΑ

   Το πρώτο πλήγμα ήλθε με την καθιέρωση των πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Αυγούστου, εφεύρεση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ!

 Μέχρι προ τινός ο Αύγουστος ήταν ο μήνας της Παναγίας μας. Με την τέλεση της ιεράς ακολουθίας της Παρακλήσεως σε καθημερινή βάση οι πιστοί έτρεχαν στον Ναό για να τιμήσουν την Παναγία μας, για να προσευχηθούν, για να αγιασθούν με τη θεία Χάρη. Η Παναγία ήταν το κυρίαρχο ιερό Πρόσωπο καθ’ όλο τον Αύγουστο!

 Το ΡΗΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, που κυβερνάται από πρόσωπα θρησκευτικώς αδιάφορα, ένοιωθε ενόχληση από αυτήν την ωραία συνήθεια των Ελλήνων. Έπρεπε λοιπόν να ευρεθεί τρόπος, ώστε να σπάσει αυτός ο δεσμός των πιστών με την Εκκλησία. Έτσι βρέθηκε το κόλπο των πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Αυγούστου.

 Το Κράτος χρηματοδοτεί Δήμους, Κοινότητες και Πολιτιστικούς Συλλόγους, ώστε σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό να παρουσιάζονται καλλιτεχνικά συγκροτήματα και να πραγματοποιούν πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

Με έξυπνον τρόπον.


 Τώρα πια το κέντρο βάρους μετατοπίσθηκε. Αραίωσαν οι χριστιανοί, που πήγαιναν στην Παράκληση, και αυξήθηκαν οι θεατές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων! Ώστε οι εκδηλώσεις αυτές με πλάγιο τρόπο, εντέχνως σύρουν και παρασύρουν το Λαό έξω από την Εκκλησία.

 Το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται χωρίς πόλεμο. Το δηλητήριο της θρησκευτικής αδιαφορίας και της ανυποληψίας προς την Εκκλησία προσφέρεται σιγά-σιγά και μεθοδικά.

 Το άθεο Κράτος δεν είναι και πολύ μακριά μας! Η Ελλάδα που έρχεται, έπειτα από λίγα χρόνια θα είναι ίσως μια ΑΘΕΗ χώρα!

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

 

ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

 

Κορυφή