Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Η ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΕΙΑ; - της Ζώης Μεταξάς

 

  Όλοι μιλούν για την Ελλάδα. Όχι όπως σε κάποιες άλλες εποχές επαινετικά, δοξαστικά, με θαυμασμό. Τώρα, η Ελλάδα έχει γίνει περίγελως, χλευασμός. Οι εχθροί της προσμένουν χαιρέκακα να τη δουν σε τέλεια απαξίωση και χρεοκοπία...

  Διερωτάται κανείς γιατί η οικονομική κρίση που περνάμε, αλλά και γενικότερα η Ελλάδα, να γίνεται πρωτοσέλιδο μεγάλων εφημερίδων και πρώτη είδηση διεθνών τηλεοπτικών καναλιών; Κινδυνεύει ο κόσμος από μια μικρή χώρα, από πάσης απόψεως αμελητέα; Τι το πρωτάκουστο συνέβη στην Ελλάδα και τόσο ασχολούνται με αυτήν; Υπάρχουν χώρες πιο διεφθαρμένες και με χρέη και ελλείμματα μεγαλύτερα.

  Βρωμάει, κατά κυριολεξία, ο κόσμος από σκάνδαλα, διαφθορά, απληστία, «ανθρωποφαγία», και ό,τι άλλο φέρνει η νέα βαρβαρότητα. Μιλάμε για ολόκληρα βουνά εγκλημάτων και ανομίας και οι εγκέφαλοι της Νέας Εποχής, της απάνθρωπης παγκοσμιοποίησης, της Σιωνιστικής Μπίντελμπεργκ, της Μασονίας και όλο αυτό το σινάφι του σατανά κινείται πυρετωδώς, για να «σώσει» λέει την Ελλάδα!

  Τηλεδιάσκεψη Ομπάμα, Μέρκελ, Μπράουν για το ελληνικό πρόβλημα! Συνδιασκέψεις επί συνδιασκέψεων. Σε οργασμό το καπιταλιστικό παρασκήνιο για μια μικρή χώρα... Μικρή, που της δίνουν τόσο μεγάλη σημασία...

  Η κορύφωση αυτού του «ενδιαφέροντος» για την Ελλάδα είναι ο «Μυστικός Δείπνος», όπως ονομάστηκε, που πραγματοποιήθηκε προ ημερών σε πολυτελές ξενοδοχείο του Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Τη συνάντηση αυτή το «Βήμα» της περασμένης Κυριακής (28.2.2010) την αναγγέλλει πρωτοσέλιδα ως εξής: «Μυστικός Δείπνος κερδοσκόπων με μενού την Ελλάδα!».

  Σε αυτή συμμετείχαν κορυφαίοι οικονομικοί παράγοντες της Γουόλ Στριτ αλλά και του παγκόσμιου καπιταλισμού. Είναι οι μεγάλοι επενδυτές-κερδοσκόποι, οι περιώνυμες «αγορές», που ανεβοκατεβάζουν τα χρηματιστήρια και τα Spreads: 0 πολύς Ουγγροεβραίος Τζ. Σόρος, ο ζάμπλουτος διαχειριστής επενδύσεων Τζον Πόλσον, ο Στιβ Σβάρτζμαν, ο οποίος στη εταιρεία του έχει επενδυμένα κεφάλαια 94 δις δολαρίων! Ο καθηγητής Ρ. Μαντέλ, ο Ν. Ρουμπίνι, που «προέβλεψε» εγκαίρως την παγκόσμια οικονομική κρίση.

  Οι παραπάνω, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο, διατύπωσαν απαισιόδοξες σκέψεις για την Ελλάδα, οι οποίες εστιάζονται στην αδυναμία της χώρας να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος· ότι τα σκληρά οικονομικά μέτρα θα οδηγήσουν σε ύφεση και στο ενδεχόμενο να υπάρξουν κοινωνικές αναταραχές. Έτσι, προτρέπουν την Ελλάδα να καταφύγει στο Δ.Ν.Τ.

  Εδραιώνεται η πεποίθηση ότι η Ελλάδα επελέγη και χρησιμοποιείται ως «πειραματόζωο» της νέας Εποχής.

  Το σκοτεινό παρασκήνιο του άπληστου καπιταλισμού «επενδύει» πολλά στην Ελλάδα. Οι σκοποί είναι ευρύτεροι και το παιχνίδι που παίζεται, εν πολλοίς εν αγνοία μας, έχει βάθος. Αυτοί ξέρουν καλύτερα τους θησαυρούς μας, που εμείς αγνοούμε ή έχουμε απεμπολήσει...

  Είναι κάρφος στα μάτια τους το ανυπότακτο της ελληνικής ψυχής και η ακόρεστη δίψα για ελευθερία και δημοκρατία. Δεν ανέχονται την Ορθοδοξία, που, παρά την αναξιότητα πολλών εκπροσώπων της, είναι η μοναδική πνευματική δύναμη, που χαλάει και θα χαλάσει τα σχέδια της αντίχριστης Νέας Εποχής. Οι εχθροί της Ιδέας - Ελλάδα, του Πολιτισμού - Ελλάδα, της Πίστης - Ελλάδα δεν ησυχάζουν, γιατί, παρά τις μακροχρόνιες προσπάθειές τους για την εκθεμελίωση αυτού του τόπου, βλέπουν ότι δεν πέτυχαν και πολλά πράγματα: Η Ορθόδοξη πίστη είναι βαθιά ριζωμένη και η δίψα για μια αληθινή αλλαγή δεν σβήνει.

  Σήμερα παίζουν ένα άλλο χαρτί, που μπορεί να είναι και το τελευταίο: «Ανέσυραν» μια «σοσιαλιστική» (!!) Κυβέρνηση, πρόθυμη να υλοποιήσει τα σχέδιά τους. Να ρίξει τη χώρα στην ανεργία και στην οικονομική εξαθλίωση. Να υποχωρήσει στα εθνικά θέματα. Να περάσει αντιεκκλησιαστικούς νόμους. Να αποχριστιανίσει την παιδεία. Να αλλοιώσει τον εθνικό ιστό, ελληνοποιώντας, χωρίς μελέτη και σχέδιο, εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες. Να κλείσει, με ένα χειρότερο σχέδιο, το Κυπριακό, και ό,τι άλλο κρύβει η φοβερή φράση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου: «Αφαιρέθηκε ένα κομμάτι της εθνικής μας κυρι-αρχίας»!

  Θα υποταχθούμε; θα επιλέξουμε την εθελοδουλεία; θα προδώσουμε ό,τι ωραίο και μεγάλο μας άφησαν οι πατέρες μας; θα αφήσουμε να φορτωθούν οι μέλλουσες γενιές τις συνέπειες της κλοπής του εθνικού πλούτου; θα αντέξουμε να βλέπουμε μια Ελλάδα καθημαγμένη, κάτω από τη «μπότα» της ξένης επιχείρησης, να τρώει τις σάρκες της, για να «επιζήσει»;

  Γιατί είναι αφελής όποιος νομίζει ότι η Τριμελής Επιτήρηση έρχεται να σώσει την Ελλάδα. Τουναντίον! Έρχεται να της φορτώσει «φορτία δυσβάσταχτα», να αποπληρώσει τα χρέη της και να της αφαιρέσουν κάθε ικμάδα υλικής, εθνικής και πνευματικής δύναμης...

  Στη ζοφερή αυτή προοπτική πρέπει να δράσουμε και να κινηθούμε αναλόγως. Ανάλογος πρέπει να είναι και ο λόγος τής κάθε πνευματικής ηγεσίας του τόπου.

  Ήλθε η Άνοιξη, αλλά δεν τη χαιρόμαστε, γιατί μοιάζει χειμωνιά. Αλλά ας μην απελπιζόμαστε. Θα έλθει και η αληθινή άνοιξη, γιατί «μείζων εστί ό εν ημίν ή ό εν τω κόσμω».

 

Ζώης Μεταξάς

«ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ» 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

Κορυφή