ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

  Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Kevin Rudd είπε στους μουσουλμάνους, πού θέλουν να ζουν κάτω από τον Ισλαμικό νόμο της Σαρία, να φύγουν από τη χώρα του!! Τα λόγια του ήταν:

  «Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί, που πρέπει να προσαρμοστούν.

  Έτσι είναι, και άμα τούς αρέσει! Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλουμε ένα άτομο η την κουλτούρα του. Ή κουλτούρα μας εξελίχθηκε σε δυο αιώνες

  (Σ «Χ.Β.»: Σκεφθείτε και να εξελισσόταν σε μια τρισχιλιετή διάρκεια, τί θα έλεγε!)

  γεμάτους αγώνες, προσπάθειες και νίκες από εκατομμύρια άντρες και γυναίκες. Η κύρια γλώσσα πού μιλάμε είναι τα Αγγλικά. Όχι τα Ισπανικά, ! τα Λιβανέζικα,(...) ή οποιαδήποτε άλλη. Οπότε, αν θέλετε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, μάθετε τη γλώσσα μας! Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό... Αυτό είναι (...) γεγονός: Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα(...) Αρμόζει, λοιπόν, να το δείχνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας. Αν ό Θεός σας προσβάλλει, σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου για να ζήσετε, διότι σ’ εμάς ό Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας. Θα δεχτούμε αυτά πού πιστεύετε, χωρίς ερωτήσεις. Αυτό που ζητάμε είναι να δεχτείτε κι εσείς αυτό πού πιστεύουμε εμείς, και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη. Αυτή είναι ή δική μας χώρα, ή δική μας γη και ό δικός μας τρόπος ζωής, και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς. Όμως, μόλις χορτάσετε να παραπονιέστε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε για τη σημαία μας, τον όρκο πίστεως στη χώρα μας, πού δίνετε, όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω, τον τρόπο ζωής μας, τότε σας ενθαρρύνω να εκμεταλλευτείτε μία άλλη μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας: Το δικαίωμα να φύγετε! Αν δεν είσαστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε! Δεν σας φέραμε εδώ με το ζόρι. Εσείς διαλέξατε να έρθετε. Οπότε, δεχτείτε τη χώρα πού εσείς διαλέξατε!»

 

«ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ» ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2009

ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

 

Κορυφή