ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ

Μπορούμε να ελπίζουμε. Δεν χάθηκε η λεβεντιά από την Ελλάδα. Μέσα στο βαρύ κλίμα της αναρχίας, του εγκλήματος και της «αρπαχτής», που προσπαθούν να δημιουργήσουν «γνωστοί άγνωστοι» και όσοι ψαρεύουν σε θολά νερά, τρεις λεβέντες της Προεδρικής Φρουράς έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και ελληνικής λεβεντιάς.

  Βλαστοί τής ελληνικής επαρχίας και οι τρεις. Οι δυο, σκοποί στο Μνημείο τού Ά-γνωστου Στρατιώτη το βράδυ τής 9ης Ιανουαρίου (2010). Ό Βασίλειος Βερνίκος από τη Νάξο και ό Ιωάννης Ανδρεάκος από την Ελιά Μάνης. Ο τρίτος, ο Μάριος Θεοδώρου, παρατηρητής εύζωνας, από τη Λιβαδειά. Ειδοποιημένος επειγόντως ο τελευταίος από την Προεδρική φρουρά ότι δίπλα στους φρουρούς έχει τοποθετηθεί βόμβα έτοιμη να εκραγεί, είπε στους δύο σκοπούς ότι «μπορούν ν’ αφήσουν τη σκοπιά και να φύγουν». Διότι η περιοχή έχει εκκενωθεί.

  Εκείνοι όμως δεν του απάντησαν, διότι ο εύζωνας φρουρός δεν ομιλεί. Του ΕΓΝΕΨΑΝ ΟΧΙ! Έμειναν στη θέση τους ακίνητοι, ολόρθοι, ατρόμητοι, με το αετίσιο βλέμμα τους.

  Την ίδια στάση τήρησε, αφού στάθηκε στο μέσο τους, και ο παρατηρητής.

  Η βόμβα των θρασύδειλων άγνωστων εξερράγη, θραύσματα έφθασαν λίγα βήματα από τη σκοπιά τους. Ωστόσο η ατρόμητη στάση και των τριών εξουδετέρωσε τον εντυπωσιασμό που στόχευσαν οι αυτουργοί κακοθελητές. Τις εντυπώσεις κέρδισαν οι τρεις, ως τότε άγνωστοι, εύζωνες κάνοντας τους Έλληνες ν’ αναπνεύσουν, ν’ αναθαρρήσουν, να ελπίσουν, να αισθανθούν περήφανοι για τα παιδιά τους, για τους εκφραστές και τους φρουρούς των ιδανικών μας.

  Δίκαια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας τους δεξιώθηκε, τους τίμησε, φωτογραφήθηκε μαζί τους, και έτσι τούς έκανε γνωστούς σ’ όλη την Ελλάδα. Και προσφωνώντας τους τους είπε με ύφος δωρικό, λόγο λακωνικό και πέρα ως πέρα αληθινό:

  «Στα δύσκολα φαίνεται η ψυχή του Έλληνα! Θερμά συγχαρητήρια για την αφοσίωση στο καθήκον. Μπράβο σας. Δώσατε ένα μήνυμα που, επαναλαμβάνω, ότι στα δύσκολα φαίνεται η ψυχή του Έλληνα. Είστε λεβέντες. Καλοί πολίτες. Γιατί είμαι βέβαιος ότι θα είστε και καλοί πολίτες, θα φωτογραφηθώ μαζί σας κι ας είστε πανύψηλοι».

  Και φωτογραφήθηκε. Μαζί τους και ο υποδιοικητής τής Προεδρικής Φρουράς ταγματάρχης Νικόλαος Θάνος.

  Λεβέντες, εύζωνοι! Παιδιά γνήσια τής Ελλάδος! Σας ευχαριστούμε για το νέο «ΟΧΙ»!

  Το μήνυμά σας έφθασε σ’ όλη την Ελλάδα και σ’ όλο τον κόσμο. Όσοι αισθάνονται Έλληνες το πήρανε. Και αναθαρρήσανε.

 

Η σύνταξη

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Η ΔΡΑΣΙΣ ΜΑΣ» ΜΑΡΤΙΟΣ 2010

ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

Κορυφή