Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ

   Η απογοήτευση είναι τόσο μεγάλη που είναι σα να ρίχνεις πετρούλες στον ωκεανό. Όμως όλα αυτά πού μαθαίνουμε δεν μπορεί κανείς παρά να τα πει, να τα μεταφέρει και σε άλλους, έστω και αν ξέρει πώς απλά ρίχνει ένα βοτσαλάκι στον Ατλαντικό.

  Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου το Ελληνικό Δίκαιο πού ίσχυε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα, δηλαδή του Χρυσού Αιώνα της Δημοκρατίας της ... Ελλάδας ΜΑΣ. Παρακαλώ πάρα πολύ όλους τούς Έλληνες, να διαβάσουν αυτό το βιβλίο, πού δεν είναι τίποτε άλλο από την καταγραφή των τότε ισχυόντων νόμων κατά περίπτωση αδικήματος. Θα αναφέρω λοιπόν, εδώ μόνο μία περίπτωση πού πιστέψτε με αξίζει να τη διαβάσουμε.

  Στην περίπτωση του πολίτη πού ήθελε να γίνει βουλευτής, ό νόμος έλεγε το εξής (θα το πω με δικά μου λόγια):

  -Θέλει κάποιος να γίνει βουλευτής; Πολύ ωραία! Για να γίνει αυτό πρέπει:

1) Να είναι Έλλην πολίτης.
2) Να κατέχει την Ελληνική θρησκεία και παιδεία.
3) Να ΜΗΝ είναι κίναιδος και
4) Να καταγραφεί ΟΛΗ ή περιουσία τού κυρίου, μέχρι και τα σανδάλια πού φοράει, καθώς και ή οικογενειακή του περιουσία.

  Τηρούνται όλα αυτά; Εάν ναι τότε ό εν λόγω κύριος, μπορεί να γίνει βουλευτής.

  Τώρα περνάμε στα σκάνδαλα:

  Ό κύριος αυτός πρότεινε νόμο ό όποιος αποδείχθηκε οικονομικά ζημιογόνος για την Αθήνα; Εντάξει, δεν πειράζει, άνθρωποι είμαστε... παρακαλούμε όπως κατασχεθεί από την καταγεγραμμένη περιουσία του, όλο το ποσόν κατά το όποιο ζημιώθηκε οικονομικά ή Αθήνα. Δεν φθάνει ή περιουσία του; Δεν πειράζει, παρακαλούμε όπως κατασχεθεί ΟΛΗ ή περιουσία του (μέχρι και τα σανδάλια πού κατεγράφησαν) και το υπόλοιπο πού αδυνατεί να καλύψει θα το εξοφλήσει ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ.

  Τώρα, (μη βιάζεστε, έχουμε και συνέχεια) ή ζημιά πού προκάλεσε ό νόμος πού πρότεινε και πέρασε ό κύριος αυτός, ζημίωσε ΗΘΙΚΑ την Αθήνα; Η ποινή είναι: ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΤΗΣΑΤΩ (Αυθημερόν να εκτελεστεί)!!!

  Καταλαβαίνετε τώρα γιατί ό αιώνας εκείνος ήταν ό χρυσός της Δημοκρατίας; Εάν διαβάσετε τούς υπόλοιπους νόμους για όλες τις περιπτώσεις, θα πάθετε σοκ. Άντε να περάσει κάποιο νόμο ό βουλευτής! Θα του λένε «μα καλός είναι φέρτον» και εκείνος θα λέει «να τον δω βρε παιδιά λίγο ακόμα! Εδώ παίζεται μέχρι και ή ζωή μου»! Οι νόμοι αυτοί μπορεί να ήταν σκληροί, όμως ήταν δίκαιοι και λειτουργούσαν υπέρ του καλού τού λαού και του Κράτους. Την ασυδοσία της άσχημης δημοκρατίας (όπως σήμερα ας πούμε) χαλιναγωγούσαν οι δίκαιοι νόμοι της Χρυσής Δημοκρατίας.

  Εάν, λοιπόν, δείτε άλλη φορά τέτοια Δημοκρατία, να μού το πείτε κι εμένα, διότι, εάν τηρηθούν εκείνοι οι νόμοι, θα μείνουμε τρεις κι ό κούκος σε όλη την Ελλάδα!

 

Ο συντάκτης του κειμένου θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.

«ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΕΥΛΟΓΙΑ ΜΑΡΤΙΟΣ» 2010

ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

Κορυφή