«ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»


   Όσοι γνωρίζουν τουρκικά ή έχουν επαφές μα Τούρκους, ας τους ενημερώσουν!... Να τους επίσης γνωστό ότι, ενώ μας αποκαλούν Γιουνάνηδες (δηλαδή Ίωνες) εξακολουθούν να κατέχουν την Ιωνία!

 

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ;

 

   Αν δεν ξέρετε, ορίστε η απάντηση·

   Η Τούρκικη σημαία, και το αντίστοιχο “εθνικό σύμβολο” των Τούρκων, προέρχεται από ένα σύμβολο του Βυζαντίου, αλλά της αρχαιοελληνικής πόλης Βυζάντιο, που υπήρχε στη θέση της Κωνσταντινούπολης.

   Αυτό το σήμα, που είναι πανάρχαιο και απαντάται ως λατρευτικό σύμβολο της Θεάς Εκάβης, έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίουόταν ο Φίλιππος, πατέρας του Μεγαλέξανδρου, προσπάθησε να καταλάβει αυτή τη πόλη, και μια νύχτα με συννεφιά, έστειλε πολεμιστές (σαν καταδρομική επιχείρηση) να περάσουν τα τείχη, για να αλώσουν την πόλη.

   Ξαφνικά, εμφανίστηκε το φεγγάρι, οι εισβολείς έγιναν αντιληπτοί, και αποκρούστηκε η επίθεση… Από τότε, και επειδή θεωρήθηκε ως θεϊκή βοήθεια προς την πόλη, έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου.

   Από εκεί έμεινε ως σύμβολο παραδοσιακά και στην Κωνσταντινούπολη, το βρήκε και ο Μωάμεθ ο πορθητής (και οι επόμενοί του), και, όπως χρησιμοποίησε τα πάντα που βρήκε από την Βυζαντινή Αυτοκρατορία για να δώσει αυτοκρατορική χροιά στην πλιατσικολογική Οθωμανική κατάκτηση, το έκανε ένα σύμβολο της Οθωμανικής κυριαρχίας, και έτσι έμεινε ως μουσουλμανικό σύμβολο.

       

   Η παραπάνω φωτογραφία είναι από ένα κέρμα των Βυζαντίων και αν θα προσέξετε το γράφει· ΒΥΖΑΝΤΙΩΝ.

   Αν ξέραμε την ιστορία μας, τουλάχιστον δεν θα ανεχόμασταν τον σημερινό εξευτελισμό…

 

Κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο.

 

ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

 

Κορυφή