ΤΟΥΡΚΙΑ – ΙΣΡΑΗΛ

   Όταν τα Χριστούγεννα του 2008 ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στη Γάζα και εστράφη κατά αμάχων με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς και πλήθος καταστροφών μη στρατιωτικών εγκαταστάσεων, ελάχιστοι είχαν το σθένος να καταδικάσουν την επίθεση των σιδηρόφρακτων ενός από τους πλέον άριστα εξοπλισμένους στρατούς. Μεταξύ αυτών ήταν και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ερντογάν, ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία φραστική επίθεση αποφεύγοντας τη χρήση της φλύαρης και χωρίς νόημα διπλωματικής γλώσσας. Κύλισαν μήνες με τον παλαιστινιακό λαό να υποφέρει από τον εγκλεισμό στη μεγαλύτερη φυλακή του πλανήτη, χωρίς την παρηγοριά ούτε της ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία κατακρατείται, λόγω εσκεμμένων διατυπώσεων, επί μακρόν στους τελωνιακούς σταθμούς.

         Πρόσφατη αποστολή βοήθειας από λεγόμενες μη κυβερνητικές οργανώσεις δέχθηκε επίθεση στα διεθνή ύδατα εκ μέρους ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων με αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό Τούρκων πολιτών και τη σύλληψη άλλων, μεταξύ των οποίων και Ελλήνων. Στον ΟΗΕ επικράτησε για μία ακόμη φορά η διπλωματική γλώσσα της κενολογίας, ενώ κάποιοι έσπευσαν, τόσο αλλού, όσο και στη χώρα μας, να επιρρίψουν την ευθύνη στους Τούρκους, καθώς αμφισβήτησαν ευθέως την ύπαρξη μη κυβερνητικών οργανώσεων στη γείτονα υπό το καθεστώς ανελευθερίας που επικρατεί εκεί.  

       Δεν έχουμε λόγους να αμφισβητήσουμε τη σύνδεση των συμμετεχόντων στην αποστολή Τούρκων πολιτών με την κυβέρνηση της Τουρκίας ούτε την παρουσία μεταξύ αυτών και ανδρών της τουρκικής μυστικής αστυνομίας ΜΙΤ. Άλλωστε αρκετές ΜΚΟ σε διάφορες χώρες της γης αλλά και στη δική μας έχουν και σκοτεινό ρόλο και σκοτεινή χρηματοδότηση (Δεν υπονοώ τους συμμετέχοντες στην αποστολή Έλληνες ενεργούς πολίτες, ακτιβιστές στα ελληνικά). Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι το ότι το σιωνιστικό Ισραήλ με τον τρόπο που παρουσιάστηκε το συμβάν κατάφερε να αποκλιμακώσει την κρίση και να διασκεδάσει τις άσχημες εντυπώσεις που προκάλεσε στη διεθνή κοινή γνώμη η κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου εκ μέρους του.

         Στις μεγαλουπόλεις της Τουρκίας οργανώθηκαν ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ, αλλά και η χώρα μας διέκοψε κοινή αεροπορική άσκηση με το Ισραήλ. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 Τουρκία και Ισραήλ είχαν συνάψει συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, η οποία, κατά δήλωση του Τούρκου υπουργού άμυνας, δεν πρόκειται να διαταραχθεί από το πρόσφατο συμβάν, αν και ματαιώθηκαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις. Τι συμφωνία ισχύει μεταξύ της χώρας μας και του Ισραήλ αγνοούμε και τα ΜΜΕ δεν κρίνουν σκόπιμο να μας ενημερώνουν για τις κοινές ασκήσεις και για το πού αποβλέπουν αυτές. Από την άλλη σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος ο Ερντογάν, απευθυνόμενος στο Ισραήλ, είπε «κανείς να μη δοκιμάσει τις αντοχές της Τουρκίας. Όσο πολύτιμη είναι η φιλία της Τουρκίας, άλλο τόσο ισχυρή είναι και η εχθρότητά της». Άκρως εντυπωσιακή αυτή η σταθερή στάση της Τουρκίας έναντι του πανίσχυρου σιωνιστικού Ισραήλ, μπροστά στο οποίο υποκλίνονται ακόμη και οι “πλανητάρχες”!

 

         Ως απάντηση στην αποφασιστικότητα της Άγκυρας εκ μέρους ΜΚΟ οργανώσεων του Ισραήλ έγινε γνωστό ότι σχεδιάζεται αποστολή στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο με σκοπό να εξεταστεί η συμπεριφορά των αρχών κατοχής προς τους εγκλωβισμένους εκεί Ελληνοκυπρίους. Εντυπωσιάζει το με ανακούφιση άκουσμα από πολλούς συμπατριώτες μας της ειδήσεως. Ούτε σκέψη ότι και στο σιωνιστικό Ισραήλ δεν υπάρχουν ΜΚΟ μη ελεγχόμενες ούτε και ότι μεταξύ των ενεργών πολιτών θα περιλαμβάνονται πολύ πιθανόν και πράκτορες της Μοσάντ. Εμείς που αγνοούμε τους αγώνες της ηρωικής δασκάλας Φωκά, τους δικαστικούς αγώνες για τις περιουσίες στα κατεχόμενα Κυπρίων προσφύγων, που λησμονήσαμε σχετικά γρήγορα τους Σολωμό και Ισαάκ, καθώς και το δάκρυ του μακαριστού προέδρου Τάσου Παπαδοπούλου, που δεν πληροφορηθήκαμε τους πανηγυρισμούς των Άγγλων και Αμερικανών, πέραν των Τούρκων, για την επιτυχία του Χριστόφια (οι σιωνιστές δεν πανηγυρίζουν ποτέ, άλλοι πανηγυρίζουν για λόγου τους), που αγνοούμε ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν επέτρεψε τον ελλιμενισμό σε κυπριακά λιμάνια των πλοίων της αποστολής που δέχθηκε την επίθεση, προσβλέπουμε στο σιωνιστικό Ισραήλ ως ανέλπιστο σύμμαχο σε εποχή που κλιμακώνεται η τουρκική πρόκληση μέσω του δόγματος του νέο-οθωμανισμού που πρεσβεύουν οι κυβερνώντες την Άγκυρα και το οποίο προβάλλει κυρίως ο υπουργός της επί των Εξωτερικών Νταβούτογλου!

 

         Είναι όμως πράγματι αξιοπρεπής και ακόμη περισσότερο ηρωική η στάση της Άγκυρας; Είναι η Τουρκία η μεγάλη περιφερειακή δύναμη, όπως είχαμε την  ευκαιρία να περιγράψουμε σε προηγούμενα άρθρα; Δεν θα μπορούσαν οι Αμερικανοί να ενθαρρύνουν πραξικόπημα ανατροπής των ισλαμιστών από τους κεμαλικούς και εξέγερση των Κούρδων; Από την άλλη είναι τόσο ανίσχυρο το Ισραήλ, για χάρη του οποίου οι ΗΠΑ προβαίνουν σε πολέμους, προκειμένου να εγκαταστήσουν σε ισλαμικές χώρες φιλοδυτικές, δηλαδή φιλοσιωνιστικές κυβερνήσεις; Ας μη παρασυρόμαστε από αφελείς αναλύσεις. Η αποφασιστικότητα του Ερντογάν έναντι του Ισραήλ είναι ύποπτη. Ο Ερντογάν δεν είναι Αχμαντινετζάτ ούτε το Ισραήλ Ελλάδα, η οποία πρόσφατα φάνηκε γυμνή κατά την υποδοχή του Τούρκου πρωθυπουργού. Ο χρόνος θα αποκαλύψει το σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη και πού αποσκοπεί αυτό. Γι’ αυτό τώρα που έχουμε υποταγεί στις βουλές του σιωνιστικού, όπως και όλοι οι ισχυροί διεθνείς οργανισμοί, ΔΝΤ, ας παραμείνουμε άκρως επιφυλακτικοί στο να τοποθετηθούμε στη διένεξη Τουρκίας Ισραήλ. Ο κανόνας “ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου” έχει και εξαιρέσεις.

 

                                                        ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ   

ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

Κορυφή