ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

 Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου πρόσφατα καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε φυλάκιση και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Η επιτυχία του να εκλεγεί δήμαρχος το 2019, παρά τη σφοδρή εναντίον του πολεμική του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν είχε αναστατώσει τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος επέτυχε την ακύρωση των εκλογών εκείνων. Ο Ιμάμογλου αναδείχθηκε νικητής και στις επαναληπτικές εκλογές, έδωσε όμως τότε την αφορμή για την πρόσφατη καταδίκη του χαρακτηρίζοντας τους ακυρώσαντες την πρώτη εκλογική διαδικασία ως ηλίθιους.

 Ο Ερντογάν και το επιτελείο του στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν τον αγώνα του εκλεκτού τους συνυποψηφίου τόνιζαν, κατά την προεκλογική περίοδο, ότι  ο Ιμάμογλου είναι Έλληνας και είναι ανεπίτρεπτο να παραδοθεί η Πόλη σ’ αυτόν. Υπό το κλίμα εκείνο εκφοβισμού αποτέλεσε έκπληξη η εκλογή του Ιμάμογλου, έστω και με μικρή διαφορά, η οποία όμως αυξήθηκε, κατά την επαναληπτική εκλογική διαδικασία!

 Ο Ιμάμογλου είναι Πόντιος στην καταγωγή, γνωρίζει την ποντιακή διάλεκτο της ελληνικής γλώσσας και τους ποντιακούς χορούς, έχει φίλους στα Γιαννιτσά, τα οποία επισκέφθηκε κατά καιρούς. Μάλιστα δεν δίστασε να αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στιγμιότυπα χορευτικής εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχε. Κάποιοι  συμπατριώτες μας έσπευσαν βιαστικά να τον χαρακτηρίσουν Έλληνα. Κάποια σημαντικά στοιχεία της εικόνας του [προφίλ στα ελληνικά] είναι ότι σπούδασε αρχικά στην Κερύνεια της κατεχόμενης Κύπρου και στη συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη. Ως δήμαρχος έδωσε εντολή να φιλοτεχνηθεί γλυπτό σύμπλεγμα με τις μορφές των Κιουτσούκ και αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Αυτό κατέστρεψαν οι «γκρίζοι λύκοι», Τούρκοι εθνικιστές, που οραματίζονται την εξάλειψη από τη χώρα τους κάθε ίχνους μη τουρκικής, κατ’ αποκλειστικότητα κληρονομιάς, όπως είναι ο ανδριάντας του Αριστοτέλη στην Άσσο. Ο ιερός ναός της του Θεού Σοφίας έχει νόημα διατήρησης μόνο ως τέμενος! Τυφλωμένοι, με τον ακραίο φανατισμό τους, αδυνατούν να αποδεχθούν ότι κληρονομιά τους αποκλειστική είναι η καταδυνάστευση των υποταγέντων λαών και η  λεηλασία των πολιτιστικών τους δημιουργημάτων. Βέβαια στο καταστροφικό έργο τους είχαν συνεργούς τους εξισλαμισθέντες από όλους τους κατακτημένους λαούς, Κούρδους, Αρμένιους, Γεωργιανούς, Ρωμηούς προγόνους μας [επιμένω στη χρήση του όρου αυτοπροσδιορισμού τους, αν και σε πολλούς κατά την ταυτότητα Νεοέλληνες και στην ουσία ανθέλληνες προκαλεί αλλεργία] και Σλάβους της Βαλκανικής. Είναι αστείο το υποστηριζόμενο από «Ελληναράδες» ότι η μανία καταστροφής είναι στο DNA του Τούρκου!

 Πόντιος στην καταγωγή είναι και ο Ερντογάν, όμως έδειξε έντονη την ανησυχία του στο ενδεχόμενο να παραδοθεί η Πόλη σε Έλληνα. Βέβαια στις πολιτικές αναμετρήσεις χρησιμοποιούνται όλα τα όπλα θεμιτά και αθέμιτα. Υπήρξε πραγματική η ανησυχία του Ερντογάν ή πίστεψε ότι με το να θορυβήσει τους πολίτες της Πόλης, θα οδηγούσε σε επιτυχία τον δικό του υποψήφιο. Το σημαντικό είναι ότι η πλειοψηφία των κατοίκων της Πόλης δεν πτοήθηκε. Αυτό μαρτυρεί ότι αυτοί δεν επηρεάσθηκαν από διακηρύξεις φανατισμού, που τους έστρεφαν όχι μόνο κατά του Ιμάμογλου, αλλά και κατά του ελληνικού λαού, ο οποίος προβάλλεται ως η αιτία της κακοδαιμονίας της σύγχρονης Τουρκίας, αν και η κατάσταση δεν είναι εκεί, όπως την περιγράφουν οι ενημερώνοντες τον λαό μας, προκειμένου να τον παρηγορήσουν για την αθλιότητα που επικρατεί στη χώρα μας. Σε τελευταία ανάλυση είναι ο Ερντογάν πιο επικίνδυνος από τους ασκήσαντες προ αυτού την εξουσία στη γείτονα χώρα οπαδούς του κεμαλισμού; Μήπως στη χειρότερη περίπτωση είναι η άλλη όψη του ιδίου νομίσματος και η Ελλάδα θα προβάλλεται ως η αιτία της κακοδαιμονίας τους.

  Ας περάσουμε στα δικά μας.  Δημοσιεύθηκε πρόσφατα στον τύπο ότι  ασκήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές της Κω ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης εις βάρος γνωστού ανά το Πανελλήνιο, διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι, και κάποιου Νορβηγού, ιδρυτή και διευθυντή της μη κυβερνητικής οργάνωσης AegeanBoatReport. Κατηγορούνται αυτοί ότι μετείχαν σε οργανωμένες προσπάθειες υποστήριξης εισόδου στο ελληνικό έδαφος μεταναστών λαθραίως (Ελπίζω να μη διώκεται και το επίρρημα!).  Απέστελλαν αυτοί στις ελληνικές Αρχές πλήρη στοιχεία και το ακριβές σημείο εντοπισμού των εισερχομένων στη χώρα, προκειμένου οι τελευταίοι να υπαχθούν στις διαδικασίες ασύλου. Ο πρώτος εκ των κατηγορουμένων επί έτη φωνασκεί εμφανιζόμενος ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων των μεταναστών, που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας. Μάλιστα, δικομανής στο έπακρο έχει υποβάλει κατά καιρούς μηνύσεις σε 409 πρόσωπα. Σχεδόν σ’ όλες τις περιπτώσεις οι υποθέσεις τέθηκαν στο αρχείο, όχι βέβαια επειδή η ελληνική δικαιοσύνη μερολήπτησε υπέρ των καταγγελθέντων. Μεταξύ αυτών που ο εν λόγω κύριος ζήτησε την τιμωρία υπήρξε και ο πατήρ Αντώνιος της «Κιβωτού», τον οποίο κατήγγειλε για ρατσιστική συμπεριφορά, επειδή διαμαρτυρήθηκε για δημιουργία δομής προσφύγων, κυρίως ανδρών, κοντά στη δομή της «Κιβωτού» στη Χίο! Τις έντονες διαμαρτυρίες και μεγάλου μέρους του πληθυσμού του νησιού δεν προέβαλαν οι μονομερώς και αθλίως ενημερώνοντες τον λαό μας τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας εμβέλειας. Και σ’ αυτό συνευδοκούν όλοι οι αυτοαποκαλούμενοι προοδευτικοί πολίτες της χώρας, που αποκαλούν τους διαμαρτυρόμενους ρατσιστές και οπαδούς του ολοκληρωτισμού! Όλοι οι «προοδευτικοί» τήρησαν σιγή ιχθύος για την κατασπάραξη του πατρός Αντωνίου από τα πυράγχας των τηλεοπτικών διαύλων, πριν ακόμη απαγγελθεί κατηγορία εναντίον του! Αυτή είναι η δημοκρατία μας!   

 Δεν πιστεύουμε ότι οι δύο «σπλαχνικοί» και «φιλάνθρωποι» νοιάζονταν πραγματικά για τους απόκληρους, που η απόγνωση ωθεί στη μετανάστευση και συνήθως πέφτουν θύματα αισχρών διακινητών. Δεν δεχόμαστε επίσης ότι κύριος υπαίτιος για την προώθηση αυτών στην Ευρώπη είναι ο Ερντογάν. Ασφαλώς οι εναγόμενοι ήταν παχυλά αμειβόμενοι στην υπηρεσία ισχυρών κέντρων εξουσίας. Πέρα από την αθλιότητα των ισχυρών της γης, που σπέρνουν κατά καιρούς πολέμους και οδηγούν λαούς στην εξαθλίωση, υπάρχει σχέδιο υποκατάστασης του γηρασμένου πληθυσμού της Ευρώπης από μετανάστες. ¨Όχι βέβαια μόνο για την αύξηση των εργατικών χεριών, που αμείβονται με γλίσχρες αμοιβές, αλλά και για την ικανοποίηση εκείνων που αναζητούν σφριγηλούς νέους ως ερωτικούς συντρόφους ή ασυνόδευτα παιδιά προς ικανοποίηση του διαστροφικού τους πάθους. Η τρομακτική εξάπλωση της παιδεραστίας είναι κοινό μυστικό, πλην όμως όλοι σιωπούν. Η Ευρώπη οδεύει προς αφανισμό υπνωτισμένη με την έπαρση της προόδου της και της ανωτερότητας του πολιτισμού της! Ποιού πολιτισμού; Γιατί άραγε η ποινική δίωξη πέρασε απαρατήρητη;

  Σημαντικό ακόμη είναι το ερώτημα: Μήπως άργησαν οι Αρχές να εντοπίσουν τη δράση των εν λόγω κατηγορουμένων. Και ακόμη πιο σημαντικό: Θα αποδοθεί δικαιοσύνη, αν οι κατηγορούμενοι έχουν «ισχυρές πλάτες»; Το 1955 δεν δικάστηκαν οι Τούρκοι, Έλληνες πολίτες, που έβαλαν τη βόμβα στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης με πρωθυπουργική εντολή! Ασφαλώς εκείνος είχε λάβει εντολή έξωθεν. Αργότερα, μετά τη δολοφονία Λαμπράκη, έθεσε ο ίδιος το ερώτημα: Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα; Αλήθεια δεν γνώριζε; Αλήθεια δεν γνωρίζουμε;

 

«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

 

Κορυφή